3. 90' - Doelpunt - George Hirst (0 - 3)
Challenger Pro League - speeldag 5 - 19/04/19 - 20:29
0 - 3
90'

OH Leuven heeft een zuur seizoen afgesloten met een positieve noot. Dankzij een zege tegen Tubeke zijn de Leuvenaars zeker dat ze volgend seizoen in 1B blijven. Met nog een speeldag op het programma kan morgen al het doek vallen voor Tubeke als Roeselare zondag wint van Lommel.

OHL en Tubeke gaven elkaar voor de zesde keer partij dit seizoen. Drie keer trok Tubeke aan het langste eind, twee keer was OHL de sterkste. OHL wist dat het in duel 6 aan een punt voldoende had om het behoud te verzekeren.

En de bezoekers maakten een droomstart. In de derde minuut kreeg Aguemon veel ruimte om voor te zetten vanop rechts. Hij mikte de bal perfect op het hoofd van Henry, die van dichtbij 0-1 maakte. De voorsprong werd nog voor de rust verdubbeld door Hubert vanop de stip na handspel.

Meteen na de rust schoot Schuster een enorme kans op de aansluitingstreffer van dichtbij over. OHL weerstond de druk in het begin van de tweede helft en kon rustig ademhalen toen Tubeke een kwartier voor het einde met tien voort moest toen Lee een rode kaart kreeg. Hirst legde de 0-3-eindstand vast.