Challenger Pro League - speeldag 1 - 24/03/19 - 16:03
53'
Hugo Videmont
53'
1 - 1

Tubeke heeft geen al te beste zaak gedaan op de eerste speeldag in de play-downs in 1B. Het bleef in eigen huis op een 1-1-gelijkspel steken tegen Roeselare.

Tubeke had Oud-Heverlee Leuven al zien weglopen onderin door een zege van de Leuvenaars in Lommel. Het moest zelf dus ook minstens iets rapen tegen Roeselare, maar na handspel Naah ging de bal op de stip. Camargo trapte de bezoekers op voorsprong.

Maar na de pauze zag de scheidsrechter ook aan de overkant een hand in de rechthoek en Vidémont zorgde voor de gelijkmaker. Veel echte kansen waren er niet in de partij. Alleen doelman Defourny moest Tubeke in het slot nog van een nederlaag behoeden. Lippini verraste bijna zijn eigen doelman, maar de 1-1 bleef op het bord.

Roeselare en OH Leuven staan na de eerste speeldag samen bovenaan het klassement, Tubeke bengelt onderaan.

Wedstrijdgegevens

41' Camargo 0-1 (pen)

52' Vidémont 1-1 (pen)