Genk kan na lang beuken de muur van Aalst openbreken

  De vrouwen van Genk hebben in Aalst hun derde overwinning van het seizoen geboekt. De thuisploeg hield lang stand, maar in de slotfase kregen ze alsnog een hoop doelpunten binnen: 1-5.

  16' Van Caesbroeck 1-0 (strafschop)

  39' Kersten 1-1 (strafschop)

  67' Kersten 1-2

  85' Geraedts 1-3

  87' Vandersanden 1-4 (strafschop)

  90' Geraedts 1-5

  Genk begon ijverig aan de wedstrijd, maar maakte in de eerste helft kennis met de uitstekende doelvrouw Hazel Engelen. Ze hield onder meer Sterre Gielen van een snel openingsdoelpunt.

   

  Genk domineerde in balbezit, maar de eerste tegenprik van Aalst was meteen raak. De bal ging op de stip na een fout op Loes Van Mullem en Marie Van Caesbroeck liet die kans niet liggen.

   

  Net voor de pauze herhaalde dat scenario zich aan de overzijde. Na een overtreding op Luna Vanzeir mocht Joy Kersten de bordjes in evenwicht hangen met een elfmeter: 1-1 bij de pauze. En daar mocht vooral Genk nog blij mee zijn, want net voor de pauze trof Aalst nog twee keer het doelhout.

   

  Ook na de pauze kon Aalst lang standhouden, maar na het uur kon Joy Kersten de dijk breken met haar tweede doelpunt. In de slotfase ging het plots snel voor de bezoekers. Een heerlijke lob van Kelsey Geraedts, een strafschop van Vandersanden en een binnentikker van Geraedts maakten er nog een zware 1-5-score van.