Ga naar de inhoud

Antwerp sprokkelt nog wat bonuspunten voor play-offs met nipte zege bij STVV

 1. 18' - Geel - Wolke Janssens
 1. 84' - Verv. Toni Leistner door Jorge Teixeira
 2. 80' - Verv. Daniel Schmidt door Jo Coppens
 3. 80' - Verv. Wolke Janssens door Stan Van Dessel
 4. 78' - Geel - Robert Bauer
 5. 75' - Verv. Gyrano Kerk door Christopher Scott
 6. 75' - Verv. Calvin Stengs door Alhassan Yusuf
 7. 60' - Verv. Mandela Keita door Jurgen Ekkelenkamp
 8. 54' - Verv. Shinji Okazaki door Olivier Dumont
 9. 53' - Verv. Eric Junior Bocat door Aboubakary Koita
 10. 48' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (0 - 1)

Extra vertrouwen voor de bekerfinale én een mooie uitgangspositie voor de play-offs. Antwerp heeft zichzelf dubbel beloond met een zege in Sint-Truiden. Michel Balikwisha scoorde het enige doelpunt op Stayen na een wedstrijd die weinig om handen had.

STVV-Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na een belabberde eerste helft slaat Antwerp meteen na de rust toe. Balikwisha rondt een zeldzame goede aanval van de bezoekers netjes af. Het volstaat voor de zege.
 
 • Man van de match: Bij de bezoekers was "Tuurtje" Vermeeren opnieuw een rustpunt. Voorts stak er niemand echt bovenuit. Michel-Ange Balikwisha, die de laatste weken zoekt naar zijn topvorm, kon nog eens beslissend zijn voor Antwerp.
 
 • Klassement: Antwerp doet wat moet en houdt met de driepunter de kloof op concurrenten Genk en Union zo klein mogelijk. "The Great Old" kan straks de play-offs aanvangen met een achterstand van hooguit twee eenheden na de halvering van de punten.

Antwerp heeft genoeg aan één uitgespeelde kans

Geen degradatie- of play-offstress in STVV-Antwerp. De thuisploeg was in het klassement in het niemandsland beland en stond sowieso voor zijn laatste wedstrijd van het seizoen, Antwerp moest vooral hopen de kloof met Genk en Union zo klein mogelijk te houden.


De bezoekers deden het zonder topschutter Vincent Janssen, die op het Truiense kunstgras uit voorzorg uit de ploeg bleef. In de spits nam Gyrano Kerk dan maar de honneurs waar. Het was ook Kerk die na tien minuten voor de eerste prik zorgde, maar Schmidt stond pal.

 

Het was meteen ook de enige kans in de eerste helft van een typische eindeseizoensmatch. Een onmachtig STVV zou amper iets voor mekaar krijgen, de Limburgers waren al in vakantiemodus.

 

Antwerp had wél nog iets om voor te spelen. Een zeldzame uitgespeelde kans van de bezoekers brak vlak na de rust de ban. Vermeeren trof eerst nog de paal, wat later loodste Muja Balikwisha knap door de STVV-defensie en die laatste werkte beheerst af.

 

Antwerp had de voorsprong beet en bleek daar tevreden mee. De laatste veertig minuten waren zowat overbodig, enkel in de slotminuut schrikten de bezoekers nog eventjes na een misser van Dumont. Een zakelijk Antwerp tankt zo vertrouwen voor de bekerfinale van volgende week zondag.

Reacties na STVV-Antwerp:

 • Michel-Ange Balikwisha (Antwerp): "Dit is een belangrijke overwinning voor ons. We kunnen zo de play-offs met een goed gevoel beginnen. In de tweede helft vonden we de ruimtes wat beter, daar heb ik van kunnen profiteren. Dat STVV vandaag geen enkel schot op doel had? Dat is een collectieve prestatie en is een resultaat van onze pressing. We dachten vandaag nog niet aan de bekerfinale van volgende week, want we bekijken het altijd match per match. Maar natuurlijk is die wedstrijd heel belangrijk voor ons."
 
 • Bernd Hollerbach (coach STVV): "Deze club heeft een mooie toekomst voor zich. De stabiliteit is er, de fundamenten zijn gelegd. We hebben dit seizoen met Brüls, Kagawa en Al-Dakhil enkele belangrijke spelers verloren, maar we hebben ons goed hersteld. Of ik klaar ben voor een andere club in België? Ik voel me vooral klaar voor vakantie."

Fase per fase

 1. einde, 15 uur 23. Antwerp tankt vertrouwen voor de bekerfinale. Het is een saaie wedstrijd geworden, maar Antwerp doet wat het moet. The Great Old wint in Sint-Truiden met het kleinste verschil en houdt de kloof met Genk en Union klein. Het tankt ook wat vertrouwen voor de bekerfinale volgende week tegen KV Mechelen. .
 2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 93. Het was allemaal niet geweldig wat Antwerp hier gedaan heeft, maar dit Sint-Truiden is onmachtig. Stef Wijnants op Radio 1.
 4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
 5. tweede helft, minuut 91. Dumont laat Antwerp schrikken. Even nog een heet standje voor de Antwerpse kooi. Eerst kan Bruno vanuit een schuine hoek nog een hoekschop afdwingen, op die corner kan Dumont van dichtbij afdrukken, maar hij jaagt het leer over. .
 6. tweede helft, minuut 90. Het einde is in zicht. Veel had deze wedstrijd niet om handen, maar Antwerp gaat doen wat het moest: winnen. .
 7. tweede helft, minuut 88. Geen 0-2. Avila stuurt Balikwisha diep met een lekkere pass. Vervolgens belandt het leer via Ekkelenkamp bij Scott, die ook kan scoren, maar buitenspel stond. Het blijft 0-1. .
 8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Jorge Teixeira erin, Toni Leistner eruit
 9. tweede helft, minuut 82. De wedstrijd kabbelt verder. Antwerp lijkt tevreden met de 0-1, STVV dringt al een tijdje niet echt meer aan. Was dit het dan? Of krijgen we toch nog een boeiend slot? .
 10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Jo Coppens erin, Daniel Schmidt eruit
 11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Stan Van Dessel erin, Wolke Janssens eruit
 12. tweede helft, minuut 80. Een leuk momentje voor Jo Coppens, die nog wat minuutjes mag maken ter vervanging van doelman Schmidt. De twee collega's omhelzen mekaar innig langs de zijlijn. Het lijkt voor de Japanner op een afscheid, al is daar nog niets over bekend. .
 13. Gele kaart voor Robert Bauer van STVV tijdens tweede helft, minuut 78
 14. tweede helft, minuut 77.
 15. tweede helft, minuut 77. Onnodig balverlies van Bruno luidt een Antwerpse counter in. Yusuf kan zo oprukken en waagt het zelf met een opportunistische trap, recht op Schmidt. .
 16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Christopher Scott erin, Gyrano Kerk eruit
 17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Alhassan Yusuf erin, Calvin Stengs eruit
 18. tweede helft, minuut 72. STVV voert de druk nu wat op. Hayashi is nu de kopper met dienst, maar zijn poging vliegt via een Antwerpse rug in hoekschop. .
 19. tweede helft, minuut 70. STVV steekt nog eens de neus aan het venster. Een voorzet van Hayashi waait richting Bruno, maar de topschutter van STVV kan er zijn knikker niet tegen zetten. Het zijn zulke momenten waar STVV zorgvuldiger mee moet omspringen. .
 20. tweede helft, minuut 66.