Toby Alderweireld scoorde 3 keer tegen Zulte Waregem, waarvan er eentje werd afgekeurd.

5698

"Goalgetter" Alderweireld bevrijdt Antwerp pas in slot, Zulte Waregem weer wat dichter bij degradatie

vr 31 maart 2023 22:38
0-2
    1. 57' - Geel - Karol Fila
    2. 70' - Verv. Gyrano Kerk door Christopher Scott
    3. 78' - Geel - Ritchie De Laet
    4. 84' - Geel - Novatus Miroshi
    5. 85' - Doelpunt - Toby Alderweireld (0 - 1)
    6. 86' - Verv. Christian Brüls door Stan Braem
    7. 88' - Geel - Alioune Ndour
    8. 89' - Doelpunt strafschop - Toby Alderweireld (0 - 2)
    9. 90' - Verv. Calvin Stengs door Alhassan Yusuf
    10. 90+2' - Geel - Timothy Derijck
    Jupiler Pro League - speeldag 31 - 31/03/23 - 20:47
    85'
    Toby Alderweireld
    0 - 1
    85'
    89'
    0 - 2
    89'

Antwerp heeft met Zulte Waregem een lastige klip kunnen omzeilen in de titelstrijd. Een strijdbaar Essevee leek lange tijd op een punt af te stevenen, maar in de laatste 5 minuten ontbond Toby Alderweireld zijn duivels. Dubbel feest voor Antwerp: het is dankzij deze overwinning zeker van deelname aan de Champions' Play-offs.

Zulte Waregem - Antwerp in een notendop:

Moment van de wedstrijd: Antwerp lijkt, ondanks een sterke prestatie, opnieuw punten te gaan verliezen. Maar in de 85e minuut beloont het zichzelf alsnog. Stengs schildert een vrije trap op het hoofd van Alderweireld, Bostyn is dan toch verslagen.

Man van de match: Toby Alderweireld scoorde dan wel 2 keer, toch stak Calvin Stengs er nog net iets meer bovenuit. De Nederlander toonde zijn klasse met enkele prachtige controles en dribbels. Hij was de gevaarlijkste man op het veld en gaf de assist op de 1-0.

Klassement: Dankzij deze zege is Antwerp zeker van de Champions' Play-offs. Zulte Waregem strandde op 5 minuten van een stunt, maar het blijft onderin hangen en de degradatie lijkt steeds waarschijnlijker.

Antwerp had iets recht te zetten na de thuisnederlaag tegen Charleroi voor de interlandbreak. Het kreeg alvast een boost voor de wedstrijd, kapitein Toby Alderweireld maakte zijn rentree. Bij Zulte Waregem stond Ruud Vormer dan weer in de basis na een sleutelbeenbreuk.

Het was de uitploeg die volledig baas was in de eerste 45 minuten.

In het openingskwartier kwam het al tot 2 grote kansen: Balikwisha schoot eerst voorlangs, nadien kon doelman Bostyn de poging van Muja in corner duwen.

Alderweireld
    Deze goal van Toby Alderweireld werd nog afgekeurd.

VAR houdt Alderweireld van openingsdoelpunt

Op die corner trof Antwerp dan toch raak: Alderweireld mocht helemaal vrij inkoppen, Bostyn was nu wel kansloos.

Maar het feestje ging niet door, de VAR constateerde dat Balikwisha vanuit een buitenspelpositie het zicht van Bostyn belemmerde.

Ook na die tegenslag bleef Antwerp baas, al kon Zulte Waregem ook af en toe dreigen.

Bijna kwam het zelfs op voorsprong, Butez had een knappe reflex nodig om een afgeweken voorzet uit zijn doel te houden.

Met de rust in zicht kreeg Antwerp nog een laatste kans om alsnog op voorsprong te komen. De bal viel voor de voeten van Stengs, maar hij schoot van dichtbij naast.

Ondanks dominantie van Antwerp stond er na 45 minuten een brilscore op het bord.

Stengs
    Calvin Stengs, strooiend met passes.

Stug Zulte Waregem breekt pas in slot

Van die dominantie was nog weinig te merken in de tweede helft. Zulte Waregem wist gelijke tred te houden met Antwerp, het kon een aantal keren dreigen via Jelle Vossen

Antwerp had opnieuw het grootste deel van het balbezit, maar het creëerde niet meer aan de lopende band.

Enkel Calvin Stengs kon zich tonen, hij zorgde voor gevaar met enkele knappe dribbels en controles. Na zo een individuele actie werd zijn schot alsnog geblokt.

Zo leek de wedstrijd op een doelpuntenloos gelijkspel te eindigen, tot in de 85e minuut de ban werd gebroken. Stengs vond het hoofd van Alderweireld met een goed aangesneden vrije trap, de kapitein mocht nu wel vieren.

4 minuten later scoorde hij zelfs opnieuw. Na handspel van Ndour ging de bal op de stip, Alderweireld trapte hard binnen.

Zo kreeg Antwerp alsnog wat het verdiende, na deze zege is het zeker van de Champions' Play-offs, het blijft ook in het spoor van Genk en Union.

Voor Zulte Waregem werd het een pijnlijke avond, het kwam op 5 minuten van een punt, maar blijft alsnog met lege handen achter. Op die manier staat het voor een loodzware klus om in eerste klasse te blijven.