90+2'
Youssouph Badji
2 - 3
90+2'

Charleroi heeft Westerlo een halt toegeroepen. De "zieke" invaller Youssouph Badji schonk de bezoekers de volle buit in de extra tijd, nauwelijks een handvol minuten nadat Tuur Dierckx voor de felbevochten gelijkmaker gezorgd had. Zo mag ook Charleroi nog dromen van de Europe Play-offs.

Westerlo - Charleroi in een notendop:

Sleutelmoment: In de extra tijd viel Badji alsnog in, die zich "wat ziekjes" voelde en niet aan de aftrap kwam. Hij bezorgde Charleroi de zege met een streep in de winkelhaak.

Man van de Match: Hij had niet enorm veel werk, maar stond er op de momenten dat het echt moest. Koffi hield Charleroi na rust meermaals recht met uitstekende reddingen.

Weg, play-offdroom? Door de makkelijke zege van Gent in Seraing, bedraagt de kloof met Westerlo 6 punten. Onoverkomelijk met nog 3 wedstrijden op de agenda?

Knotsgek slot in 't Kuipje

Na de interlandbreak vulden de supporters van Westerlo opnieuw hun longen met de gemoedelijke sfeer in 't Kuipje. Hun longinhoud werd al vroeg op de proef gesteld, toen Fixelles de voorsprong na 7 minuten tegen de touwen kopte.

Een halfuur lang was er geen vuiltje aan de lucht, tot Charleroi zich ontpopte tot meester-sfeerspons voor het thuispubliek.

In 4 minuten pakte het team van Felice Mazzu uit met twee vlijmscherpe counters. De eerste knalde Bayo in het dak van het doel. Bij het bisnummer excuseerde afwerker Heymans zich uitvoerig voor zijn goal tegen zijn jeugdclub.

Kregen ook een slechte score van het Westelse sfeerbeheer: de beslissingen van Lambrechts na VAR-interventies. Eerst oordeelde hij dat Ozornwafor geen rood, maar geel kreeg voor een tackle. Daarna schrapte hij zijn beslissing om de thuisploeg een – makkelijke – penalty toe te kennen.

Zijn derde belangrijke beslissing was wel in het voordeel van Westerlo. In minuut 89 mocht invaller Tuur Dierckx de gelijkmaker binnenknallen vanaf de stip, maar het was een andere verse kracht die met de aandacht ging lopen...

Youssouph Badji begon niet aan de match, omdat hij "wat ziekjes" was. Toch besliste hij de wedstrijd met een streep in de winkelhaak. Veroordeelde hij Westerlo zo tot de Europe Play-offs? De fans houden alvast hun adem in.

De Roeck: "POI niet halen, is geen ramp"

De Roeck (trainer Westerlo): "Ik ben teleurgesteld, want had het gevoel dat we de betere ploeg waren deze wedstrijd. We wilden na de 2-2 voor het derde doelpunt gaan, wat mooi is. Maar dan krijg je er nog een tegen, dat is... Ik ga het niet zeggen. Al bij al kan ik mijn jongens niets verwijten."

"Play-off I? Het draait voor mij enkel om goed voetbal tonen en zo hoog mogelijk te eindigen. Als we het niet halen, is het geen ramp. We hebben al getoond dat we een meerwaarde zijn voor de competitie. Ik kan enkel tevreden zijn."

Mazzu (trainer Charleroi): "Met zo'n zege tegen een topploeg, mogen we erg tevreden zijn. Dat we alsnog winnen, toont de mentaliteit van mijn groep aan. We verdienen de drie punten vandaag."

"We werken hard op onze counters. Maar dat is niet de enige manier waarop we kunnen voetballen. We stonden vandaag ook gewoon goed. Nu moeten we blijven vechten voor dat play-offticket."

20:11

Charleroi deelt tik uit in gek slot: 2-3

Tuur Dierckx dacht dat hij met zijn penaltygoal in de 90e minuut Westerlo een punt bezorgde, maar dat was buiten Badji gerekend.

De late invaller, die niet begon aan de wedstrijd omdat hij zich "wat ziekjes" voelde, pakte uit met een heerlijke streep in de winkelhaak vlak voor affluiten.

Westerlo blijft zo met lege handen achter in 't Kuipje en lijkt te moeten lossen in de race naar de Champions' Play-off.

90+6'
90+6'

Bijna onmogelijke gelijkmaker!

De 6 minuten extra tijd konden niet gekker. Chadli probeert vanuit een scherpe hoek de gelijkmaker binnen te tikken. De bal rolt bijna in slow motion over de doellijn.

90+5'
90+4'
90+2'

Badji uit het niets! 2-3

Hij was een beetje ziek en kon niet starten, maar Badji scoort zowaar de winnende treffer. Met een streep in de winkelhaak hijst hij zijn ploeg weer op voorsprong.

90+1'

90'
90'
89'
89'

Dierckx trapt rechtdoor: 2-2

Tuur Dierckx staat er net op en bezorgt zijn ploeg de gelijkmaker. Zijn penalty door het midden verdwijnt tegen het net.

88'

Nu wel penalty voor Westerlo?

Chadli steekt een bal tot bij Dorgeles, die onderuit gehaald wordt. De scheidsrechter wijst naar de stip, dit keer met meer zekerheid?

86'
85'

Koffi opnieuw!

Van den Keybus haalt uit van ver en test de vliegkunsten van Koffi. De keeper van Charleroi lijkt niet te kloppen in de tweede periode.