Mike Trésor
87'
Mike Trésor
2 - 1

Leider Racing Genk heeft nog eens de volle buit veroverd, al ging het tegen OH Leuven niet van een leien dakje. In de tweede helft morsten de Genkies met kansen, maar Mike Trésor zorgde voor de bevrijding door in het slot een vrije trap netjes in doel te schilderen. Voor OHL lijkt de strijd om Play-off II nu gestreden.

Genk - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Beide ploegen lijken vrede te moeten nemen met een gelijkspel, maar dan wordt de bal net buiten de zestien gelegd. Trésor neemt zijn verantwoordelijkheid en jast de vrije trap in doel.

• Man van de match: Betrokken bij haast alle Genkse aanvallen. El Khannous dartelde en strooide met sleutelpassen. De uitblinker van de thuisploeg.

• Statistiek: Bryan Heynen werd in de bloemetjes gezet. De kapitein speelde zijn 250ste partij voor Genk en bedankte met een doelpunt.

Geen vuiltje aan de lucht voor Genk

Na de mindere periode voor leider Genk, was de wedstrijd tegen OHL een uitgelezen kans om weer vertrouwen te tanken.

De ploeg van Wouter Vrancken liet er geen gras over groeien en duwde de Leuvenaars meteen achteruit.

Genk kwam gretig voor de dag en versierde een aantal kansjes. Na twintig minuten was het dan ook prijs.

Een bal van Paintsil kwam terug via de paal. Heynen bedankte en werkte de rebound simpel in doel.

OHL - ook op zoek naar een broodnodige driepunter - voetbalde weinig tot niets bij elkaar.

Verder dan een paar tegenprikjes kwamen de troepen van Marc Brys voor de rust niet.

Chaotische tweede helft

Dat was anders na de pauze, want al snel legde scheidsrechter Boterberg de bal op de stip voor de bezoekers.

Gonzalez werd aangetikt door McKenzie en Thorsteinsson bedankte met de gelijkmaker.

De nervositeit nam toe in Genk en de wedstrijd ontaardde in een chaotische pot waar beide ploegen grote kansen kregen.

Genk liet tot twee keer toe een geweldige mogelijkheid liggen. Vandevoordt en collega Cojocaru moesten uitpakken met broodnodige reddingen.

In het slot kwam de bal nog tegen de hand van Casper De Norre. Een vrije trap op de rand van de zestien lag perfect voor specialist Trésor.

Die deed zijn reputatie nog eens alle eer aan. De Belg liftte de bal over de muur het doel in.

"Beloning voor onze energie en wilskracht"

Mike Trésor (Genk): "Of ik druk voel bij een vrije trap? Niet echt. De focus is het belangrijkste. Dat doelpunt was een beloning voor de energie en de wilskracht die we toonden."

Casper De Norre (OHL): "Na die gelijkmaker kon het volgens mij beide kanten uit. We hadden zeker nog onze momenten op de counter. Jammer genoeg gaat het nog naar de Genkse zijde."

Marc Brys (trainer OHL): "We hadden het moeilijk in de eerste helft. Genk ging voluit. Nadien deden we het beter en toonden we veel wilskracht. Het is dan triest om dat tweede doelpunt zo laat nog te slikken."

Wouter Vrancken (trainer Genk): "We spelen een goede wedstrijd en winnen oververdiend. We hadden meer moeten scoren in de eerste helft. Ik ben fier hoe ze zijn blijven vechten na die gelijkmaker. Dan krijg je wat je verdient."

90+6'

EINDE: 2-1

Het is niet makkelijk geweest, maar Genk heeft zijn overwinning beet. OHL heeft gestreden in de tweede helft, maar moet zich uiteindelijk neerleggen bij een nieuwe nederlaag.

90+4'

Een hoge bal wordt niet goed beoordeeld door de Genkse verdediging. Het is toch een nerveuze bedoening.

90+2'

De leider heeft moeten zwoegen voor deze voorsprong. Dat die verdiend is, dat is ook een feit. We zijn vier minuten van het einde verwijderd.

90+1'

PO-2 lijkt voor OHL niet meer haalbaar.

Stef Wijnants
90+1'

88'
87'
vrije trap
2-1
87'

Trésor faalt niet

Jawel. Hij doet het! Mike Trésor lift zijn vrije trap over de muur heen en brengt Genk weer op voorsprong. De Cegeka Arena gaat uit zijn bol.

87'
86'

Handspel van Casper De Norre op de rand van de zestien. Dat is een geweldige plek voor een specialist als Mike Trésor.

84'

Cojocaru staat pal

Cojocaru is de held van OHL. De Leuvense goalie heeft tot drie keer toe een antwoord op de Genkse pogingen. Hij balt de vuisten.

82'

We zitten in de laatste tien minuten. El Hadj is de leider nog komen versterken.