5. 84' - Doelpunt strafschop - Geoffry Hairemans (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 29 - 11/03/23 - 16:00
    84'
    Geoffry Hairemans
    84'
    1 - 0

KV Mechelen heeft opnieuw de rug gerecht na de 5-0-nederlaag tegen Antwerp. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, zorgde Geoffrey Hairemans via een strafschop na een warrige VAR-fase voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

KV Mechelen - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Verbazing alom wanneer er tien minuten voor het einde plots een VAR-check komt. Hara blijkt hands begaan te hebben in de zestien en de bal gaat op de stip voor KV Mechelen. Hairemans zet die feilloos om.

• Man van de match: Heel veel doelgevaar was er niet, maar de meeste Mechelse dreiging begon wel vaak bij Geoffry Hairemans. Zijn passes, hoekschoppen en vrije trappen maakten het STVV lastig. Uiteindelijk maakte hij ook het verschil met zijn penaltytreffer.

• Opvallend: KV Mechelen maakt een einde aan een magere reeks tegen STVV. In de laatste vier onderlinge duels had het maar één puntje kunnen sprokkelen. De vorige Mechelse thuiszege tegen STVV dateerde al van 26 september 2020.

VAR en Hairemans maken het verschil

KV Mechelen had wat goed te maken na de stevige 5-0-pandoering tegen Antwerp en nam meteen het initiatief. Lavalée en Ngoy kregen al vroeg een kopbalkans, maar de afwerking was niet secuur genoeg.

STVV hield makkelijk gelijke tred met de thuisploeg. Pas rond het halfuur was het even opletten voor de bezoekers toen Bates kon koppen op een corner van Hairemans, Schmidt bracht redding. Dichter bij een goal kwamen geen van beide ploegen in een bijzonder slappe eerste helft.

De tweede helft bood weinig beterschap, KV Mechelen bleef wel de meeste dadendrang tonen. Schmidt strekte zich goed op een vrije trap van Hairemans, liet zich niet verrassen op een afgeweken volley van Verstraete en ging ook goed plat op een lage schuiver van Storm.

STVV kon één keer gevaarlijk tegenprikken in de omschakeling. Op aangeven van Konaté kreeg Bruno uit het niks een dot van een kans, maar hij kreeg de bal niet voorbij Coucke.

De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen toen in de slotfase de VAR plots ingreep. Niemand leek te weten waarover het ging, maar de beelden waren onverbiddelijk: Hara beroerde een kopbal van Da Cruz met zijn elleboog en dus ging de bal op de stip.

Hairemans nam zijn verantwoordelijkheid en zette de strafschop feilloos om. STVV kon geen vuist meer maken en verliest zo voor de vierde keer in vijf wedstrijden. KV Mechelen komt weer een stap dichter bij de definitieve redding.

Defour: "Een heel belangrijke driepunter"

• Geoffry Hairemans (KV Mechelen): "Dit doet ontzettend veel deugd, we wisten dat het vandaag heel belangrijk was. Met nog heel moeilijke tegenstanders op komst moesten we zeker de drie punten thuishouden. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar dat is tegen STVV elke keer het geval. Of het penalty was? Blijkbaar ging zijn arm omhoog. Ik heb nog geen beelden gezien. Niemand was eigenlijk aan het klagen, ik begrijp het niet zo goed. Wij zijn er natuurlijk blij mee. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en ik ben blij dat die penalty binnen ging."

• Steven Defour (trainer KV Mechelen): "Dit is een heel belangrijke driepunter. Er was een grote opluchting bij ons en de supporters. Het was een heel moeilijke wedstrijd tegen een heel moeilijke tegenstander, die vooral defensief sterk is. Het was moeilijk om gaatjes te vinden en als we die vonden, ontbrak de kwaliteit aan de bal. Maar we zijn er blijven in geloven en werden beloond op het einde. Een pluim voor de werkkracht van de jongens. Ik had de penaltyfase ook niet gezien. Hairemans is op dit moment de beste speler van KV Mechelen. Hij is al een heel seizoen bepalend."

90+5'

KV Mechelen knoopt weer aan met de zege na de 5-0-pandoering tegen Antwerp. De confrontatie met STVV leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, tot een warrige VAR-fase er anders over besliste. Hara beroerde de bal met z'n elleboog, Hairemans zette de strafschop feilloos om.

90+4'

KV Mechelen kruipt steeds dichter bij een driepunter. Bij STVV lijken ze niet meer in staat om het tij nog te keren.

90+1'
    90+1'

6 minuten extra

Ook Lavalée krijgt geel. Hij is te laat met zijn tackle op Hara. Intussen zijn de zes minuten extra tijd ingegaan.

90+1'

Geel voor Bruno

Ook Bruno krijgt het stilaan op zijn heupen. Hij uit net iets te nadrukkelijk zijn ongenoegen en loopt tegen de eerste gele kaart van de wedstrijd aan.

90+1'
    90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
    88'

Opstootje

De STVV-supporters zijn bijzonder ontgoocheld en uiten hun ongenoegen door bekertjes op het veld te gooien. Ref Smet grijpt in. Hij roept beide aanvoerders even bij zich en laat een boodschap rondgaan in het stadion.

86'
    86'

Aan beide kanten wordt er gewisseld. Bij STVV komt Koita in de ploeg voor Bocat. Storm gaat bij KV Mechelen naar de kant voor Bijker.

84'
    84'
    83'
    83'

Hairemans klaart de klus

Hairemans neemt zijn verantwoordelijkheid en zet de strafschop beheerst om. KV Mechelen staat uit het niks op voorsprong.