Ba
Wim Smet
Jan Breydelstadion
4017

Cercle slaat hopeloos Seraing in drie dolle minuten tegen het canvas en duikt top 8 binnen

za 4 maart 2023 19:12
3-1
  1. 3' - Doelpunt - Marius Mouandilmadji (0 - 1)
  2. 31' - Doelpunt vrije trap - Hugo Siquet (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 28 - 04/03/23 - 18:16
3'
Marius Mouandilmadji
0 - 1
3'
31'
Hugo Siquet
31'
Hugo Siquet
1 - 1
32'
Ayase Ueda
32'
Ayase Ueda
2 - 1
55'
Ayase Ueda
55'
Ayase Ueda
3 - 1

Acht wedstrijden ongeslagen. Cercle Brugge heeft zijn triomftocht tegen Seraing gewoon voortgezet. De thuisploeg kwam in eigen huis snel op achterstand, maar zette een zwak Seraing nadien relatief gemakkelijk opzij. Groen-zwart duikt zo de top 8 binnen. Seraing blijft alleen op de laatste plaats van het klassement bengelen.

Cercle Brugge - Seraing in een notendop:

• Man van de match: De transfer van Hugo Siquet is een schot in de roos voor Cercle Brugge. Onze 20-jarige landgenoot toonde zich tegen Seraing opnieuw een moderne rechtsback, die ook aanvallend voor gevaar zorgt. Hij verzilverde zijn uitstekende prestatie met een doelpunt uit vrije trap.

• Sleutelmoment: Seraing liet Cercle Brugge na drie minuten even schrikken, maar de thuisploeg knokte knap terug en maakte de achterstand in drie minuten tijd goed. Eerst zorgde uitblinker Siquet voor de gelijkmaker, niet veel later liet Ueda het net nog eens trillen.

• Opvallend: De laatste nederlaag van Cercle Brugge dateert al van 15 januari. Het verloor toen met 2-1 op het veld van Charleroi. Cercle is zo al acht wedstrijden ongeslagen en springt over datzelfde Charleroi naar de 8e plaats in het klassement.

Drie dolle minuten. Meer had Cercle Brugge niet nodig om een noodlottig Seraing opzij te zetten.

De thuisploeg werd na drie minuten eerst nog even opgeschrikt door een snel openingsdoelpunt van Marius Mouandilmadji, maar - met een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden in het achterhoofd - liet de Vereniging zich niet zomaar uit zijn lood slaan.

Integendeel. Groen-zwart knokte zich knap terug in de wedstrijd en ging in drie dolle minuten op en over Seraing. Eerst zorgde Hugo Siquet met een knappe vrije trap voor de gelijkmaker en amper enkele tellen later zorgde Ueda alweer voor de voorsprong.

Seraing leek zich in het begin van de tweede helft nog even te herpakken, maar het kon niet verstoppen dat het dit seizoen met een gebrek aan vertrouwen én kwaliteit kampt. Ueda legde het defensieve dwalen van de bezoekers 10 minuten na de rust pijnlijk bloot en kende de bezoekers zo de definitieve doodsteek toe.

Seraing blijft hopeloos alleen op de laatste plaats van het klassement bengelen. Cercle Brugge zet op zijn beurt zijn ongeslagen reeks gewoon voort en duikt - na een relatief gemakkelijke avond - de top 8 binnen.

Ueda was met twee doelpunten een van de smaakmakers van Cercle.

20:10

EINDE: 3-1!

90+1'

90'
88'

Het wil maar niet lukken voor Kevin Denkey. De sterke aanvaller van Cercle Brugge legt aan vanop de grote rechthoek, kruist de bal, maar ziet het leer langs de verkeerde kant van de paal vliegen.

88'
87'
83'
78'

Denkey laat 4-1 liggen

Denkey grijpt zich naar de haren. De spits van Cercle Brugge krijgt een uitstekende kans om de 4-1 op het bord te prikken, maar hij trapt te driest op een uitgemeten voorzet. Zijn kanonskogel knalt de zitjes van de bovenste ring aan flarden.

72'
71'

Wissel van de wacht

Miron Muslic voelt dat de strijd in Jan Breydel al gestreden is. De succestrainer van Cercle voert uit voorzorg een heleboel wissels door. Siquet en Ueda volgen hun trainer naar de bank. Hotic en Gboho krijgen nog een dikke twintig minuten om zich in de kijker te spelen.

70'
70'
65'

SOS Siquet

De alarmbellen gaan lichtjes af bij Cercle Brugge. Hugo Siquet, de uitblinker in de eerste helft, neemt plaats op de grasmat. De wintertransfer moet nadien geblesseerd naar de kant.

63'

De aanvallende drietand van Cercle Brugge Ueda-Denkey-Somers is een maatje te sterk voor de defensie van Seraing. Zowel technisch als fysiek overklassen de groenhemden momenteel hun tegenstander. De 4-1 lijkt dichter dan een mogelijke aansluitingstreffer.

55'
3-1
Ayase Ueda
53'

Doelpunt Cercle Brugge: 3-1!

Het lijkt geklonken voor Cercle Brugge. De bezoekers waren voorzichtig aan de tweede helft begonnen, maar bij de eerste kans is het al meteen prijs. Denkey duwt de bal door het hart van de Seraing-defensie. Ueda duikt als een duiveltje uit een doosje op in die ruimte en duwt de 3-1 droogjes binnen.