Ayase Ueda
2 - 2
Ayase Ueda
39'

Cercle is het verliezen verleerd, maar kwam op het veld van Eupen wel goed weg. Eupen speelde meer dan 70 minuten met een man minder, maar dat was zelden te merken. Toch zal het gevoel bij Eupen dubbel zijn, want met een punt schiet het weinig op. Het blijft drie punten boven de degradatieplaatsen hangen.

Eupen - Cercle in een notendop:

• Sleutelmoment: Cercle ontsnapt aan een waarschijnlijke eerste nederlaag in 7 wedstrijden als PSG-huurling Cassama van Eupen van dichtbij over de bal trapt in de 82e minuut bij een 2-2-stand.
  • Man van de Match: N'Dri van Eupen was een gesel voor Cercle. Hij versierde een penalty, scoorde de tweede goal en draaide met zijn snelheid de hele Cercle-defensie meermaals dol.
  • Statistiek:  Stef Peeters trapte dit seizoen al zes penalty's en miste daarvan geen enkele.

Vier goals in spectaculaire eerste helft

De eerste helft aan de Kehrweg draaide uit op een spektakelstuk. Niet omdat er zo spectaculair gevoetbald werd, maar wel omdat slag om slinger een doelpunt viel en de dynamiek zo nooit uit de wedstrijd verdween.

Na het openingskwartier stond het al 1-1. N'dri wrong zich door de Cercle-defensie en werd tegen de grond gewerkt. Peeters miste de strafschop niet: 1-0. Drie minuten later stond het al gelijk. Francis pakte uit met een fantasische streep rechtdoor van buiten het strafschopgebied: 1-1.

Dat de wedstrijd erg belangrijk was voor Eupen - bij winst stond Eupen vijf punten boven de degradatieplaatsen - bleek uit enkele bedenkelijke acties van spelers van de thuisploeg. Ze gingen enkele keren over de grans van het toelaatbare in de eerste helft. Zeker Baiye, die op de enkel van Francis ging staan. Rood was de logische straf.

Na de rode kaart was het aan Cercle om het spel te maken en dat was niet noodzakelijk een geschenk voor de ploeg van Miron Muslic. Cercle kreeg nog voor de pauze een koekje van eigen deeg. Eupen schakelde heel snel en verticaal om en N'Dri maakte er 2-1 van.

Geen probleem voor Cercle, want Ueda kopte voor de rust de 2-2 op het scorebord.

Kansen genoeg, maar geen doelpunten meer

Na de pauze vielen er geen goals meer, een klein mirakel eigenlijk. Zowel Cercle als Eupen kregen grote kansen om te scoren.

Bij Cercle was Denkey de meest ongelukkige in zijn acties. Hij trapte een gemaakt doelpunt toch nog tegen ploegmaat Ueda en miste daarna nog een keer van dichtbij.

Gassama was de speler van Eupen die de wedstrijd nog eens moet terugkijken. Hij vergat in het begin van de tweede helft af te leggen naar Charles-Cook voor een zeker doelpunt. Helemaal op het einde zette N'Dri bij een zoveelste tegenaanval wel goed voor naar Gassama, maar die trapte over de bal.

Eupen verdiende sowieso een pluim voor zijn prestatie. 70 minuten speelde het met een speler minder en een punt was zeker niet gestolen.

Somers: "Eupen toonde meer honger"

Edward Still: "Bovenal ben ik trots omdat we 70 minuten met tien spelers moesten spelen en we toch een hoog niveau haalden. We hadden veel kansen en hadden zeker kunnen winnen. Hetzelfde geldt voor Cercle eigenlijk, maar als we elke match zoveel kansen creëren, dan volgen er nog overwinningen. Het is een belangrijk punt voor ons. Elk punt is belangrijk voor ons momenteel."

Thibo Somers: "We beginnen slecht aan de eerste helft en geven twee cadeaus weg. We kwamen wel terug in de match, maar we waren te zwak vandaag om te winnen. Als we niet allemaal 100 procent ervoor gaan, dan zijn we niet goed genoeg. Dat is een goede les. Iedereen moet altijd 100 procent zijn. De kansen die we weggeven tegen tien spelers kan eigenlijk niet. Eupen toonde meer honger. Iedereen is teleurgesteld. Volgende week moet het beter."

90+5'

Laatste fluitsignaal

Tien spelers van Eupen weren zich als een duivel in een wijwatervat tegen Cercle Brugge, maar zullen met dubbel gevoel achter blijven. Beide ploegen hadden voldoende kansen om te winnen, maar de match eindigt op 2-2.

90+3'

Eupen kiest eieren voor zijn geld

Eupen lijkt niet meer aan te dringen in de extra tijd. Cercle is al een hele tijd uit de partij verdwenen.

90+1'
90+1'

90'

Geen 3-2 voor Eupen in 90e minuut

Een paar tellen denken alle fans van Eupen dat ze toch drie punten mogen bijschrijven, maar de grensrechter heeft gezien dat Gassama buitenspel stond voor hij een assist gaf voor Prevljak.

87'
85'

Invaller Hotic zorgt nog even voor een heet standje voor het doel van Eupen. Hij mikt een vrije trap nipt naast. Eupen ontsnapt, maar dit zou zuur zijn geweest voor de thuisploeg na al hun werkkracht met tien spelers.

82'

Gassama laat het liggen 2.0

Cercle ontsnapt opnieuw aan de 3-2. Opnieuw schakelt Eupen heel snel om met de snelle N'Dri. Niemand kan volgen en de voorzet naar de tweede paal is goed, maar Gassama trapt over de bal. Oké, het was wel niet makkelijk, maar ook in het begin van de tweede helft had hij een enorme kans.

81'

Francis heeft zijn schietschoenen meegenomen naar Eupen

Francis zorgde in de eerste helft al voor een heerlijke goal van buiten het strafschopgebied en doet dat bijna fijntjes over. Deze keer mikt hij iets te hoog.

77'
76'
76'
75'
74'

Ik ga mijn profetische woorden intrekken. Ik zei dat er zeker gescoord zal worden in de tweede helft, maar het is eerder pover momenteel.

Jeroen van der Loop - Sporza radio
70'

Eupen heeft het aandringen van Cercle overleefd en is na 25 minuten in de tweede helft weer even de meest dreigende ploeg. Niet vergeten dat de thuisploeg hier met tien staat te spelen sinds de 17e minuut. Alleen dat verdient al een pluim. Cercle overtuigt niet echt voorlopig in deze match.

67'

Gassama gooit zichzelf teleurgesteld op de grond. Niet omdat hij een penalty wil versieren, maar omdat hij teleurgesteld is in zichzelf. Hij was voorbij Marcelin, maar glijdt in een kansrijke positie uit. Een dure misser voor Eupen.