90+4'
Bryan Heynen
2 - 2
90+4'

Leider Racing Genk heeft op de valreep nog een punt kunnen redden tegen KV Mechelen. Vlak voor affluiten kopte Bryan Heynen de 2-2 binnen. Genk kan achtervolger Union komende zondag wel tot op 4 punten zien naderen.

KV Mechelen - Genk in een notendop

Man van de match: Geoffry Hairemans was telkens op de juiste plaats op het juiste moment. Eén van de vier keren was hij ook goed voor een doelpunt. Enige puntje van kritiek: het hadden er ook meer kunnen zijn.

Sleutelmoment: Vlak voor affluiten ziet KV Mechelen opnieuw punten door de neus geboord. Chaos na een half weggewerkte vrije trap geeft de bal vrijgeleide tot het hoofd van Heynen, die zijn ploeg nog een punt schenkt.

Opvallend: Vorige week tegen Eupen, deze week tegen Genk. KV Mechelen verliest weer in extremis punten en heeft zo 1 op 6  in plaats van de volle pot. Dit mag geen gewoonte worden voor de Mechelaars.

Mechelen morst

KV Mechelen kwam furieus uit de kleedkamer, klaar om iets goed te maken na de match tegen Eupen vorige week. De eerste tien minuten moet het balbezit rond de 85% gelegen hebben, en kleine kansjes voor Da Cruz en Ngoy volgden.

Aan de overkant had El Khannouss met een krul het eerste schot op doel, Storm miste voor de thuisploeg alleen voor Vandevoordt zijn schot volledig.

Genk nam dan over en had via Trésor op voorsprong kunnen komen, hij trapte op de lat. Het doelpunt viel twee minuten later wel, maar toch voor KV. Da Cruz vond vanuit een scherpe hoek eerst doelman Vandevoordt, die wel moest lossen. Hairemans was goed gevolgd.

KV Mechelen had dan de kansen om op 2-0 te komen, maar zette ze niet om. Ngoy en Hairemans hadden altijd Vandevoordt aan het werk moeten zetten, maar zetten de bal telkens (ver) naast.

Aan de overkant viel de goal wel, om een voetbalwet weer waarheid te laten worden. Tolu, bezig aan een stille wedstrijd, vond Trésor met een strakke pass. Die twijfelde dit keer niet en liet de netten wimpelen.

Tolu met de assist, maar vooral met een gelukje. In de herhaling zagen we dat zijn pass afwijkt op een Mechelse hiel. Is het een doelpunt, dan is het owngoal. Ownassist dan maar?

Hobbel hop

Het Mechelse veld lag er op bepaalde stroken dramatisch bij en dat liet zich tussen de lijnen merken in de tweede helft. Veel balbezit voor Genk, maar enig tempo ontwikkelen zat er niet in.

De wedstrijd verzandde helemaal, alleen Hairemans kwam nog tot een kansje.

Steven Defour bracht Yonas Malede erin, en die liet een kwartier voor tijd zijn kunnen zien. Arteaga stapte fout uit, Malede ging er alleen van door. Een evenwijdige met de achterlijn later leverde een panklare bal voor Storm op. Mechelen weer op voorsprong.

Genk kwam, maar wist, behalve via Sor, niet hoe. Alleen door miste de invaller de kans op 2-2, vlak na de tegentraffer. Voor een tweede echt kans moest Genk wachten tot de allerlaatste seconde. Een twijfelachtige vrije trap voor Genk landde in tweede instantie toch bij Heynen.

Twee verloren punten voor de thuisploeg, dat zo maar geen echte afstand kan nemen van de degradatiezone. Genk blijft aan kop, maar Union en Antwerp hebben bloed geroken.

Vrancken: "Ontgoocheld door wat we lieten zien"

Steven Defour (KV Mechelen): "Dit is een dramatisch scenario. Je kopt die vrije trap nog goed weg, maar dan moet je altijd eerst kijken naar de organisatie voor die tweede bal. In de eerste fase was het volgens mij geen fout. Geoffry raakt die bal eerst."

"In feite was er geen kwaliteitsverschil te zien vandaag op het veld. We waren dominant wanneer we moesten, creëerden goed kansen. Als we deze energie van thuiswedstrijden kunnen meenemen op verplaatsing, moeten we ons geen zorgen maken."

Wouter Vrancken (KRC Genk): "Ieder punt is belangrijk, maar het maakt de wedstrijd niet goed. Ik wil er geen individuen uithalen, maar als je begint aan 80 procent, kan je tijdens de wedstrijd de klik niet meer maken. Zeker hier, met de sfeer en het publiek. Je laat je door niet klaar te zijn uit de wedstrijd spelen. Op sommige momenten konden we het dan in handen pakken, maar ook dat verwaterde weer.  Een punt hier is zeker en vast niet slecht, maar ik ben ontgoocheld door wat we lieten zien op het veld."

Geoffry Hairemans (KV Mechelen): "Je voelde het precies weer zo aankomen, he. Zuur, heel zuur. We speelden een heel goede wedstrijd, goede mentaliteit. Dan is het weer kut kut kut dat je zo gelijk moet spelen. In eerste helft waren misschien niet efficiënt genoeg, maar we moeten die match gewoon over de streep trekken. "

Bryan Heynen (KRC Genk): "Opluchting. Ik heb al twee keer pech gehad. Vorige week op de lat en tegen Kortrijk ook in de laatste minuut dat de bal in de laatste minuut gered wordt. Op basis van ons veldspel moeten we tevreden zijn met een punt hier."

90+5'

Het einde in het AFAS Stadion. Mechelen stond tot de allerlaatste actie voor dankzij het doelpunt van Storm. Een extremisdoelpunt van Heynen keerde de kansen van de thuisploeg. Defour had het vorige week na het verlies tegen Eupen moeilijk, dit gelijkspel tegen Genk moet minstens even hard aankomen. Genk grabbelt een punt.

90+4'
2-2
90+3'

Heynen in de hoek!

Een laatste moment voor Genk, en maak van dat jaar er maar twee! Een vrije trap is matig, de bal valt bij Hrosovsky, die een veel betere voorzet verstuurt. Heynen kan genieten van de chaos bij Mechelen en kopt in extremis de bal tegen de netten.

90+3'

Hands?

Oef, wat doet Dries Wouters? In de eigen zestien lijkt hij de bal met de bovenarm te beroeren. Wesli De Cremer wijst naar de borst, de VAR grijpt niet in. Elke Mechelaar verloor net een jaar van zijn leven. Verder puike wedstrijd trouwens van de jongeling.

90+1'

90'

+4

We krijgen er vier minuten bij, kan Genk nog iets doen?

90'
89'

Mechelen ruikt de overwinning, maar heeft ook alles gegeven. Van Hecke ligt met krampen tot achter zijn oren tegen de ongelijke mat. Iebe Swers komt hem met een dikke knuffel van Defour in het verse geheugen vervangen.

86'

Mechels gevaar

Goed ingrijpen van McKenzie, anders was Malede alleen weg! Voorlopig is het nog steeds Mechelen dat gevaarlijker is, de competitieleider vindt er geen weg door.

86'
85'

Oh oh, Da Cruz wordt diep gestuurd en kan bijna alleen op Vandevoordt af. Cuesta heeft zijn truitje even vast, maar niet genoeg voor een fout. De Genkse verdediging stond daar even een uiltje te knappen.

82'

Bijna is daar Castro! De invaller van Genk krult van zo'n 20 meter naar de verste paal, maar de krul is niet genoeg.

77'

Bijna meteen 2-2

Yira Sor is boos op zichzelf en met reden! Kapitein Heynen loodst hem door de Mechelse verdediging, maar de invaller besluit naast.