Een klinkende zege tegen Zulte Waregem is het afscheidscadeau van Union aan Dante Vanzeir

  1. 9' - Doelpunt - Cameron Puertas (1 - 0)
  1. 89' - Doelpunt - Teddy Teuma (4 - 0)
  2. 83' - Verv. Victor Boniface door Arnaud Dony
  3. 79' - Doelpunt - Gustaf Nilsson (3 - 0)
  4. 74' - Verv. Simon Adingra door Loic Lapoussin
  5. 73' - Verv. Senne Lynen door Oussama El Azzouzi
  6. 71' - Verv. Karol Fila door Cheikh Thiam
  7. 67' - Verv. Daniel Ramírez door Stan Braem
  8. 65' - Verv. Yorbe Vertessen door Gustaf Nilsson
  9. 60' - Verv. Nicolas Rommens door Ruud Vormer
  10. 59' - Verv. Borja Lopez door Jelle Vossen
  11. 55' - Doelpunt - Victor Boniface (2 - 0)
  12. 47' - Geel - Karol Fila
  9'goalCameron Puertas1 - 0
  55'goalVictor Boniface2 - 0
  79'goalGustaf Nilsson3 - 0
  89'goalTeddy Teuma4 - 0

  De teller van Union staat op 16 ongeslagen wedstrijden op rij in de competitie. Een indrukwekkende reeks, die Zulte Waregem op geen enkel moment in gevaar kon brengen. Dante Vanzeir werd uitgewuifd in het Dudenpark, zijn vervanger Yorbe Vertessen leverde meteen twee assists af.

  Union - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij de eerste de beste aanval van Union ligt de bal na nog geen tien minuten al in het mandje. Een weerloos Zulte Waregem weet dan al dat het weinig kans maakt om ook maar iets te rapen.

   

  • Man van de match: Een enorme werkkracht, veel dynamiek, aanwezigheid in de box én twee assists bij zijn debuut in de basis. Nieuwkomer Yorbe Vertessen gaf vanavond zijn visitekaartje af aan het Union-publiek. Dante Vanzeir keek vanop de tribunes naar zijn opvolger en zag dat het goed was.

   

  • Statistiek: Zestien wedstrijden ongeslagen en 42 op 48. Het zijn cijfers magna cum laude voor Union, dat op dit moment de enige uitdager voor leider Genk is in de stand. 

  Union heeft geen kind aan mak Essevee

  Met een half hertekende ploeg, zonder steunpilaren Vormer en Vossen aan de aftrap, trok Zulte Waregem naar het Dudenpark om Union partij te geven. Alsof Essevee-coach Mbaye Leye zich bij voorbaat al neerlegde bij een nederlaag.

   

  Bij Union mocht aanwinst Yorbe Vertessen voor het eerst aan de wedstrijd beginnen. De gedoodverfde opvolger van Dante Vanzeir - die tussen de fans in de tribunes toekeek - begon ook uitstekend aan de partij en bood na negen minuten al de openingstreffer aan aan Puertas.

   

  Een mak Essevee kreeg zo al vroeg een opdoffer te verwerken. De bezoekers zouden zich vervolgens negentig minuten lang weerloos opstellen, het positieve van de voorbije weken was nergens te bespeuren.

   

  Overweldigend was het spel van Union evenwel niet. Adingra dolde van tijd tot tijd met Fila op de flank, maar pas in minuut 55 was de thuisploeg nog eens echt gevaarlijk. Het was meteen ook prijs: Boniface werkte koel af op aangeven van - alweer - Vertessen. 

   

  Zulte Waregem drong niet meer aan en zag Nilsson en Teuma in het slot de cijfers nog wat aandikken. Union bouwt zo op spaarstand verder aan zijn indrukwekkende ongeslagen reeks (42 op 48!), Zulte Waregem blijft in de rode zone hangen na een non-prestatie.

  Dante Vanzeir (in bruine jas) feestte mee op de tribunes.

  Reacties na Union - Zulte Waregem:

  • Karel Geraerts (Union): "Ik ben blij dat verschillende spelers die dit seizoen nog niet zo veel minuten hadden gemaakt zich present hebben getoond. Het toont opnieuw dat onze kern veel meer is dan de elf spelers die starten. Als je vier keer scoort en je houdt de nul, dan heb je een perfecte avond achter de rug. Volgende week spelen we tegen Club Brugge, dat is altijd een heel moeilijke verplaatsing, met hun twaalfde man. Maar we gaan zoals altijd naar daar met ambitie."
   
  • Christian Brüls (Zulte Waregem): "Wat er vandaag fout liep? Alles. Zoals bijna altijd waren we gewoon afwezig, we toonden veel te veel respect voor de tegenstander. 4-0, die cijfers hebben we verdiend. We hebben cadeaus weggegeven. Maar goed, we moeten dit nu snel vergeten en we moeten snel een analyse maken om de komende weken niet diezelfde fouten te maken. De volgende match tegen Oostende moeten we voor honderd procent op de afspraak zijn."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 04. Union heeft geen kind aan mak Essevee. Union heeft na een rustig avondje een vervolg kunnen breien aan zijn indrukwekkende ongeslagen reeks. Met vier doelpunten tegen nul was het Brusselse overwicht groot.  .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Teddy Teuma van Union. 4, 0.
  5. tweede helft, minuut 89. Teuma plaatst het orgelpunt. Het was niet zijn meest opvallende partij, maar met een lekkere trap zorgt Teuma voor het orgelpunt in deze wedstrijd. 4-0, opnieuw een pijnlijke avond voor Zulte Waregem. .
  6. tweede helft, minuut 89. Union dringt niet echt meer aan. Op de tribunes wordt er gedanst en gesprongen. .
  7. tweede helft, minuut 83. Als de partij bij de 2-0 van Boniface nog niet dood was, dan is ie na het doelpunt van Nilsson morsdood.  Union gaat zijn ongeslagen reeks nog wat aandikken. 42 op 48, dat zijn cijfers magna cum laude. .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Union, Arnaud Dony erin, Victor Boniface eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Gustaf Nilsson van Union. 3, 0.
  10. tweede helft, minuut 79. Nilsson blijft scoren. Een beetje uit het niets staat de 3-0 op het bord. Na wat geharrewar duikt Nilsson de bal met het hoofd in doel. De Zweed is de laatste tijd goed bij schot (of kop) en zit aan vijf competitiegoals. .
  11. tweede helft, minuut 77. De fut is al een tijd uit de partij. Nog een klein kwartier, krijgen we nog iets te zien? .
  12. tweede helft, minuut 74.
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Union, Loic Lapoussin erin, Simon Adingra eruit
  14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Senne Lynen eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Teuma, redelijk onopvallend vandaag, waagt nog eens zelf zijn kans, maar zijn schuiver gaat een meter naast. .
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Zulte Waregem, Cheikh Thiam erin, Karol Fila eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Daar is invaller Vormer voor een eerste keer. De Nederlander neemt een afvallend bal in één tijd, maar trapt over. .
  18. tweede helft, minuut 69. Adingra blijft een gesel voor de Waregemse defensie. Met wat overstapjes gaat hij opnieuw voorbij Fila, maar de hoek is te scherp om nog goed te kunnen afdrukken. .
  19. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Zulte Waregem, Stan Braem erin, Daniel Ramírez eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Union, Gustaf Nilsson erin, Yorbe Vertessen eruit