Het wonder is geschied: Seraing viert tegen OHL eerste thuiszege op cruciaal moment

  1. 37' - Doelpunt - Federico Ricca (1 - 1)
  2. 5' - Doelpunt - Morgan Poaty (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Musa Tamari door Mai Traoré
  2. 88' - Verv. Vagner door Abdoulaye Sylla
  3. 85' - Doelpunt - Christophe Lepoint (2 - 1)
  4. 81' - Verv. Marius Mouandilmadji door Valentin Guillaume
  5. 79' - Verv. Siebe Schrijvers door Nachon Nsingi
  6. 79' - Verv. Joren Dom door Dylan Ouédraogo
  7. 72' - Verv. Morgan Poaty door Gérald Kilota
  8. 71' - Verv. Stève Mvoué door Sambou Sissoko
  9. 62' - Verv. Sofian Kiyine door Thibault Vlietinck
  10. 47' - Geel - Marius Mouandilmadji
  5'goalMorgan Poaty1 - 0
  37'goalFederico Ricca1 - 1
  85'goalChristophe Lepoint2 - 1

  Seraing heeft een belangrijke levenslijn gegrepen in de degradatiestrijd. Na 24 speeldagen is de eerste thuiszege een feit en komen de Luikenaars naast KV Oostende in het klassement. Pijnlijk voor OHL, dat de betere kansen had en niet uit een sukkelstraatje geraakt.

  Seraing - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: Enkel de bezoekers lijken in de slotfase nog aanspraak te maken op de zege. De kansen zijn voor OHL, maar Christophe Lepoint is de enige die efficiënt is in minuut 85.
  • Man van de Match: Als Seraing zich nog wonderbaarlijk zou redden dit seizoen, zal Lepoint voor zijn goal vanavond een standbeeld krijgen. Al viel hij voor de rest niet op.
  • Statistiek: De laatste thuiszege van Seraing dateert van vorig seizoen, 26 januari 2022 tegen Beerschot.

  Seraing en OHL scoren allebei op hoekschop

  Er zijn leukere voetbalmomenten voor spelers dan een regenachtige zaterdagavond in het Stade du Pairay in Luik, waar weinig fans waren opgedaagd en het veld door de regen steeds zwaarder zou worden.

   

  Zeker als je team de laatste weken op de sukkel is. Dat geldt zowel voor Seraing als voor OHL, die allebei in 2023 nog maar een keer konden winnen in de competitie.

   

  Maar het moet gezegd: de twee teams begonnen energiek aan het duel. Het spel ging veel op en neer. Seraing wist dat het na het verlies van KV Oostende tegen Anderlecht een zaakje kon doen in de stand. 

   

  Na vijf minuten kreeg Seraing een cadeautje van OHL, dat Poaty niet liet liggen. Hij werd bij een corner helemaal alleen gelaten door de bezoekers en knalde hard door de benen van Ricca én doelman Cojocaru.

   

  OHL reageerde strijdvaardig en scoorde na wat halve kansen ook op een corner. Ricca maakte nog voor de rust gelijk met een rake kopbal. Een terechte tussenstand.

  OHL maakte zijn kansen niet af, Lepoint wel

  De goede intenties waarmee Seraing uit de kleedkamer was gekomen na de rust, werden door de regen en een beter wordend OH Leuven weggevaagd.

   

  Achterin hield Leuven het goed dicht. De verdediging verdiende een pluim en de Leuvenaars beseften ook op tijd dat het op het zware veld met harken en wroeten moest gebeuren. Ze namen initiatief en dat leverde voldoende kansen op.

   

  Onder meer een verrassend schot van Dom en een afgeblokte poging van Kiyine. Maar de man die had moeten scoren was Tamari. Twee keer kreeg hij van Thorsteinsson een open schietkans aangeboden. Twee keer liet hij ze liggen. 

   

  Onbegrijpelijk, maar vooral pijnlijk. Aan de andere kant was het na een grote kans wel raak namelijk. Invaller Sissoko speelde Lepoint aan in de diepte en die schoof de winnende treffer over de grond in doel.

   

  Seraing kon dit seizoen al winnen van Eupen, KV Mechelen, Standard en KV Oostende, maar telkens op verplaatsing. De eerste thuiszege is na zaterdag een feit. Waar regenachtige avonden goed voor kunnen zijn.

  Christophe Lepoint: "Februari wordt een belangrijke maand"

  • Christophe Lepoint: "Deze zege doet natuurlijk deugd, maar we weten allemaal in welke situatie we zitten. De coach zal het niet toelaten dat we nu de teugels laten vieren. Mijn goal? Ja, zoals ik ze vroeger maakte, zal ik maar zeggen. Ik heb niet getwijfeld. De situatie blijft moeilijk natuurlijk. Er zouden versterkingen komen, maar die zijn niet gekomen. We gaan alles geven, want februari wordt een heel belangrijke maand. In de media zegt iedereen dat we niet thuishoren in de eerste klasse. Dat doet pijn, maar we gaan tot het einde strijden."
  • Joachim Mununga (Marc Brys was door familiale redenen): "Efficiënt zijn is de eerste voorwaarde om te kunnen winnen. We hadden kansen, maar we mogen ook niet alleen in negativiteit vervallen. We lieten ook veel goede dingen zien. Door de vroege achterstand, moesten we iets aanvallender spelen. Dat deden we goed en daarna hadden we kansen genoeg om de match te beslissen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Er vallen enkele spelers van Seraing op de grond. Seraing wint voor het eerst dit seizoen op eigen veld. Pijnlijk voor OH Leuven. Zeker omdat de beste kansen na de pauze voor OHL waren.  .
  3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 89. Gaat het gebeuren? Zitten we te kijken naar de eerste thuiszege van het seizoen van Seraing? Seraing kon dit seizoen enkel winnen van Eupen, KV Mechelen, Standard en KV Oostende, maar dat was altijd op verplaatsing. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij OH Leuven, Mai Traoré erin, Musa Tamari eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij RFC Seraing, Abdoulaye Sylla erin, Vagner eruit
  7. tweede helft, minuut 85.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Christophe Lepoint van RFC Seraing. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 84. Lepoint met een heel belangrijk doelpunt??!! De weinige fans van Seraing laten zich horen. Invaller Sissoko ziet opeens Lepoint de diepte in sprinten en bedient hem met een perfecte bal in de loop. Lepoint schuift de 2-1 laag in doel. Het is Thorsteinsson die Lepoint liet lopen. .
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij RFC Seraing, Valentin Guillaume erin, Marius Mouandilmadji eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Tamari weet opnieuw niet te scoren. Tamari gaat niet goed slapen als OHL niet wint vanavond. Net als daarnet schotelt Thorsteinsson hem een prima schietkans aan. Tamari staat alleen voor doel, maar mikt te veel naar de hoek. Dus naast! .
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij OH Leuven, Nachon Nsingi erin, Siebe Schrijvers eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij OH Leuven, Dylan Ouédraogo erin, Joren Dom eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Dom en Schrijvers naar de kant. Ouedraogo en Nsingi krijgen ruim tien minuten om te helpen nog iets uit de brand te slepen.  .
  15. tweede helft, minuut 74. Tamari, wat laat je liggen? Tamari krijgt een prima schietkans, maar knalt recht op doelman Dietsch. Hij heeft alle tijd en ruimte, en staat dicht bij het doel. Dit soort kansen moet binnen als je dit soort kansarmen matchen wilt winnen. .
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij RFC Seraing, Gérald Kilota erin, Morgan Poaty eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij RFC Seraing, Sambou Sissoko erin, Stève Mvoué eruit
  18. tweede helft, minuut 69. OHL probeert druk op de ketel te krijgen. Thorsteinsson zorgt opnieuw voor een moment van opschudding met een goed geplaatst schot over de grond. Net naast. De bezoekers beseffen dat het met harken en wroeten moet op dit zware veld, maar zijn wel de ploeg die blijven proberen. Seraing stelt momenteel alweer teleur. .
  19. tweede helft, minuut 65. Een schicht van Dom. Uit het niets bijna een prachtdoelpunt. Dom voelt het kriebelen en haalt staalhard uit vanop zo een 30 meter. Wat scheelt het? Een paar centimeters. .
  20. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Sofian Kiyine eruit