Van geen vuiltje aan de lucht naar moeizaam punt voor KV Mechelen na rood voor Schoofs

  1. 40' - Rood - Rob Schoofs
  2. 27' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (2 - 0)
  3. 5' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Joris Kayembe
  2. 84' - Verv. Kerim Mrabti door Yonas Malede
  3. 83' - Geel - Adem Zorgane
  4. 76' - Verv. Daan Heymans door Jackson Tchatchoua
  5. 76' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Amirhossein Hosseinzadeh
  6. 73' - Verv. Geoffry Hairemans door Ngal'ayel Mukau
  7. 68' - Verv. Nikola Storm door Julien Ngoy
  8. 67' - Doelpunt - Adem Zorgane (2 - 2)
  9. 66' - Doelpunt - Adem Zorgane (2 - 1)
  10. 55' - Geel - Nikola Štulic
  5'goalNikola Storm1 - 0
  27'goalGeoffry Hairemans2 - 0
  66'goalAdem Zorgane2 - 1
  67'goalAdem Zorgane2 - 2

  KV Mechelen is een jojo dit seizoen. Niet alleen in de resultaten, maar ook in het spel is moeilijk een lijn te trekken. Ondanks een 2-0-voorsprong aan de rust mocht de thuisploeg uiteindelijk blij zijn met een punt tegen Charleroi. Een moment van zinsverbijstering bij Rob Schoofs was het kantelpunt.

  KV Mechelen - Charleroi in een notendop:

  Sleutelmoment: KV Mechelen zit op rozen na een uitstekend wedstrijdbegin, maar met een domme rode kaart doet Rob Schoofs in minuut 41 zijn eigen team de duvel aan. Met een man minder staat Mechelen zo plots voor een lastige opdracht.


  Man van de match: In negatieve zin Rob Schoofs. In positieve zin was Nikola Storm de exponent van het flukse Mechelse spel in de eerste helft. Met een goal en een assist deed hij evengoed als in de bekermatch van donderdag in Waregem. Met twee goals mag ook Adem Zorgane aanspraak maken op deze trofee.


  Klassement: Het ene seizoen is het andere niet. Vorig jaar stonden Mechelen en Charleroi te pronken in de Europe Play-offs, nu staan ze op een kleurloze 12e en 13e plaats in de stand. De puntendeling vandaag verandert daar niets aan.

  Schoofs doet zijn eigen team de duvel aan

  Een grijs seizoen. Dat was de balans na 23 speeldagen voor zowel KV Mechelen als Charleroi in de Jupiler Pro League. Vorig jaar stonden beide clubs nog in de Europe Play-offs, dit jaar is wisselvalligheid bij hen de norm. KVM kon zich wel verkneukelen aan de wedergeboorte van Nikola Storm, die donderdag nog schitterde in de beker.

   

  Die topprestatie van Storm kreeg zondag al snel een vervolg: na amper vijf minuten zorgde hij voor de 1-0. Een fluks Mechelen domineerde Charleroi voor de rust en kwam iets voor het halfuur opnieuw aankloppen. Storm kroop dit keer in de rol van aangever en schotelde Hairemans de 2-0 voor.

   

  Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Malinwa, tot Rob Schoofs in de 40e minuut een moment van zinsverbijstering kende. De middenvelder ging veel te driest door op Nkuba en kreeg terecht rood van ref Laforge. Mechelen kwam zo plots in een lastig parket te zitten.

   

  Charleroi voelde dat er tegen tien man nog iets mogelijk was en voerde na de rust de druk op. Toch kwam op het uur de 2-1 behoorlijk uit de lucht vallen: Zorgane scoorde met een afgeweken bal. Nog geen minuut later gaf diezelfde Zorgane een nieuwe uppercut aan KVM: hij kopte de gelijkmaker knap overhoeks binnen.

   

  Mechelen moest zich vermannen en plooide in het slot helemaal terug. Charleroi bokste nog een flauw slotoffensief in elkaar, maar stootte tot twee keer toe op een sterke Gaëtan Coucke, die de 2-2 op het bord hield. Mechelen overleefde, Charleroi mocht gezien de eerste helft niet klagen over een puntje.

  Reacties na KV Mechelen - Charleroi:

  • Nikola Storm (KV Mechelen): "Of we onszelf in de voet hebben geschoten? Ik denk het wel, hé. In de eerste helft was er niets aan de hand en speelden we goed voetbal. En dan valt die rode kaart ... Dat is zuur. In de tweede helft hebben we gewoon geprobeerd die voorsprong vast te houden, het is jammer dat je het dan op twee minuten verspeelt. Ons blok stond op zich wel goed, maar op de flanken had Charleroi na de rust meer ruimte en kon het veel voorzetten droppen. Dan weet je dat die wel eens goed kan vallen. Het is kut, want we speelden gewoon heel goed vandaag en hadden altijd moeten winnen."
   
  • Adem Zorgane (Charleroi): "De eerste helft waren we nergens. Het was een catastrofe, we hadden zelfs 3 of 4 goals kunnen binnenkrijgen, gelukkig was Koffi er. Na de rode kaart veranderde de match, konden we twee keer tegenscoren en hadden we in het slot nog enkele goede kansen. Het is gewoon jammer dat we nu al weken op een rij maar één helft op de afspraak zijn. Dat is een mentaal probleem, want we weten hoe goed we kunnen voetballen. Dat hebben we ook al tegen de grote clubs getoond."

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 54. Charleroi kaapt een punt tegen tienkoppig Mechelen. KV Mechelen heeft een quasi zekere zege vergooid tegen Charleroi. Daarvoor mag het naar Rob Schoofs wijzen, die met een domme rode kaart zijn team in de steek liet.  In de tweede helft kon een ongeïnspireerd Charleroi tweemaal toeslaan op evenveel minuten. De bezoekers kapen zo een punt weg in Mechelen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Joris Kayembe van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 93. Charleroi komt nog een laatste keer piepen, maar Knezevic laat de bal liggen en Bayo kan net niet knikken op een zoveelste voorzet. Dit was het dan. .
  5. tweede helft, minuut 92. Bayo kan inkoppen na een hoekschop, maar hij mikt ruim naast. Was dit de laatste kans voor de bezoekers? .
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90. Er zit te veel afval in het spel om nog uitgespeelde kansen op te zetten. Ondertussen is de extra tijd ingegaan: we krijgen nog drie minuten. .
  8. tweede helft, minuut 87. Hosseinzadeh gooit de bal nog eens gevaarlijk voor het Mechelse doel, maar kan niemand bereiken. De tijd tikt, de reguliere speeltijd is bijna om. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Yonas Malede erin, Kerim Mrabti eruit
  10. Gele kaart voor Adem Zorgane van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 82. Opnieuw een heet standje voor het Mechelse doel. Van Cleemput kopt de bal goed voor doel, waar Van Horenbeeck bijna zijn eigen doelman verrast. Gelukkig voor KVM is Coucke alert. .
  12. tweede helft, minuut 80. Charleroi kampeert nu op de Mechelse speelhelft. Het is pompen of verzuipen bij de thuisploeg. .
  13. tweede helft, minuut 79.
  14. Coucke redt Malinwa! De 2-3 leek al tegen de touwen te hangen, maar Coucke slaagt er op miraculeuze wijze in om de bal tot twee keer toe te weren. Eerst op een kopbal van Knezevic, in de herneming op een trap van Stulic. . tweede helft, minuut 78.
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Daan Heymans eruit
  16. tweede helft, minuut 76. De angst zit erin bij Malinwa. Charleroi heeft bloed geroken en wil nu ook de drie punten veroveren. Nog een kwartier te gaan. .
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Charleroi, Amirhossein Hosseinzadeh erin, Ken Nkuba Tshiend eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Met Hairemans haalt Defour opnieuw een creatieve sleutelspeler naar de kant. Mikt Mechelen op een puntendeling? .
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Mechelen, Ngal'ayel Mukau erin, Geoffry Hairemans eruit
  20. tweede helft, minuut 71. Mechelen heeft een stevige klap moeten incasseren. Kunnen de jongens van Steven Defour het hoofd nu koel houden?  Nikola Storm, voor de rust nog uitblinker met een goal en een assist, wordt ondertussen naar de kant gehaald. Ngoy komt hem vervangen. .