Eupen viert puntje tegen Westerlo als een overwinning

  1. 44' - Doelpunt - Nene Dorgeles (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Nicolas Madsen door Rubin Seigers
  2. 90' - Verv. Nene Dorgeles door Muhammed Gümüskaya
  3. 90' - Verv. Ibrahim Diakite door Yentl Van Genechten
  4. 78' - Geel - Stef Peeters
  5. 77' - Verv. Konan N'Dri door Antonio Davo
  6. 77' - Verv. Regan Charles-Cook door Smail Prevljak
  7. 76' - Verv. Edisson Jordanov door Tuur Dierckx
  8. 76' - Verv. Mathias Fixelles door Igor Vetokele
  9. 68' - Doelpunt strafschop - Stef Peeters (1 - 1)
  10. 63' - Verv. Isaac Christie-Davies door Nathan Bitumazala
  44'goalNene Dorgeles0 - 1
  68'penalty goalStef Peeters1 - 1

  Eupen heeft tegen Westerlo een kostbaar puntje gesprokkeld in de strijd voor het behoud. Stef Peeters was goed voor de gelijkmaker vanaf de stip: 1-1. Westerlo blijft op de zevende plaats en zal vragen hebben over een niet gekregen penalty.

  Eupen - Westerlo in een notendop

  • Man van de match: Nene Dorgeles opende de score vlak voor rust, en was ook in de tweede helft steeds de gevaarlijkste man op het veld.

   

  • Sleutelmoment: in de 84ste minuut gaat Nene Dorgeles neer na toch stevig trekken van Diakité. Denil vindt er allemaal niets aan, en voor VAR-man De Cremer lijkt er ook niets aan de hand.

   

  • Statistiek: Eupen scoorde nu voor de vierde wedstrijd op rij één keer. Voor de derde keer leverde dat nu een punt op. Sinds het doelpuntenfestijn tegen Zulte Waregem (5-5) eind november, konden de Panda’s maar zes keer scoren.

  Lusteloze eerste helft eindigt met doelpunt

  Een duel tussen plaats 7 en plaats 15, dan verwacht je eenrichtingsverkeer. Het openingskwartier van Westerlo was dan ook dominant, maar kansen bleven uit. N’Dri was de enige die in de buurt van de goal kwam, maar verkoos te gaan liggen.

   

  De wedstrijd zakte twintig minuten lang in elkaar, tot de thuisploeg het vuur weer aan de lont stak. Charles-Cook miste zijn schot, en zag daarna een goede voorzet gekeerd. Aan de overkant testten de bezoekers twee keer rustig de handschoenen van doelman Moser, zonder veel écht gevaar.

   

  Op slag van rust kreeg Westerlo dan zijn eerste échte kans, na grof mistasten in de Eupense verdediging. Magnée verspeelde eerst de bal, om hem dan in de carambole per ongeluk diep te steken voor Nene Dorgeles. Hem moet je niet leren om af te werken, 0-1 aan de rust.

  Westerlo vergeet het af te maken

  De Kemphanen kwamen opnieuw dominant uit de kleedkamer, maar hadden nu ook kansen meegenomen. Fixelles stootte op de voet van Moser.


  Aan de overkant had N'Dri een drukke dag. Met veel werken zorgde hij voor wat kansjes, zonder zorgen voor Bolat. Paeshuysen verlengde een vrije trap net niet in doel. Pluim voor invaller Deom die zijn ploeg deed voetballen.

   

  Iets na het uur was het opnieuw N'Dri die met zijn snelheid Tagir voor was. De bal was al weg, de man ging liggen. Stef Peeters nam zijn verantwoordelijkheid en ranselde de bal via de onderkant van de lat tegen de netten.

   

  De eindstand stond dan al op het bord, al probeerden beide ploegen nog verwoed daar verandering in te brengen. Het hoofd van Moser bracht cruciale redding op een schot van Nene.

   

  Die laatste ging tien minuten voor tijd neer na stevig trekwerk, maar kreeg geen penalty. Net voor affluiten had de bal er altijd in gemoeten, maar onzelfzuchtig verdedigingswerk van Eupen keerde de bal nog van de lijn.

   

  Eupen wint vooral een punt, Westerlo had afstand kunnen nemen van OH Leuven en Cercle in de strijd om play-off II.

  Jonas De Roeck: "Er worden ons vandaag twee punten ontnomen"

  Edward Still (Eupen): "We pakken een goed punt, tegen een hele goede ploeg. Het was vandaag eerst belangrijk om dat punt thuis te houden, in plaats van zes-zeven spelers vooruit te gaan sturen. Ik zie aan de kwaliteit van de prestaties vandaag en tegen Genk woensdag dat de drie punten eraan komen. We gaan op dezelfde manier verder tegen Mechelen, en het onze tegenstanders vooral moeilijk maken. Ik ben niet naar hier gekomen om mooi voetbal te spelen, wel om Eupen in eerste te houden."

   

  Jonas De Roeck (Westerlo): "Het was een heel intense partij, ik ben heel tevreden van mijn ploeg. Op een zwaar veld toch voetballend eruit willen komen. Maar er zijn natuurlijk die discutabele fases. Het was een barslechte wedstrijd van de arbitrage. In de eerste en in de tweede helft verdienen we een penalty te krijgen. Ik wil altijd de fout eerst bij onself zoeken en we hebben er gemaakt, maar vandaag staan we machteloos tegenover de mensen in het busje."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Arthur Denil maakt er een einde aan. Een puntendeling is al bij al billijk. Voor de rust kon Nene de bezoekers op voorsprong brengen, Stef Peeters maakte vanop het penaltypunt gelijk.  .
  3. tweede helft, minuut 95. Eupen ontsnapt. Ordinair grondvoetbal voor de kooi van Moser. Een voorzet van De Cuyper kan niet weggewerkt of in doel getrapt worden. Dit was dé kans voor Westerlo. .
  4. tweede helft, minuut 92. Puntendeling? Vijf minuten extra zijn er bijgekomen, maar na twee minuten lijkt niemand daar veel mee te gaan aanvangen. .
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Westerlo, Rubin Seigers erin, Nicolas Madsen eruit
  6. Onderbreking. Bolat trapt de bal over de zijlijn, Madsen heeft verzorging nodig en wandelt naar de bank. De reguliere speeltijd zit erop, kan iemand nog iets forceren? . tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Westerlo, Muhammed Gümüskaya erin, Nene Dorgeles eruit
  9. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAS Eupen, Yentl Van Genechten erin, Ibrahim Diakite eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Op de herhaling is toch een mogelijke fout te zien op de doorgebroken Nene enkele minuten geleden. Opmerkelijk dat de VAR, Wesley De Cremer, niet tussenkomt. .
  11. tweede helft, minuut 86. Opnieuw Nene. Westerlo zet nu volop druk naar voren. Nene heeft zeeën van ruimte, maar heeft zijn energie opgemaakt. De voorzet moet naar Vetokele, maar vindt vooral het luchtledige. .
  12. tweede helft, minuut 84. Nene gaat neer. De bank van Westerlo ontploft. Nene Dorgeles wordt neergehaald in de zestien, maar Denil ziet er geen erg in. Ook de VAR geeft geen krimp. .
  13. Redding. Moser is de drukstbezochte doelman vandaag. Deze keer is het een vrije trap van Van Eenoo die de Duitser moet gaan stoppen. Niet al te moeilijk, maar wel nodig. . tweede helft, minuut 79.
  14. Gele kaart voor Stef Peeters van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 78
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Antonio Davo erin, Konan N'Dri eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Smail Prevljak erin, Regan Charles-Cook eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Bij Eupen is nog een winteraanwinst erin gekomen. Antonio Davo is een Spaanse spits, Edward Still wil de drie punten thuis houden. .
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Westerlo, Tuur Dierckx erin, Edisson Jordanov eruit
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Westerlo, Igor Vetokele erin, Mathias Fixelles eruit
  20. tweede helft, minuut 76. Het is een uitputtingsslag met de flanken die steeds op lange avonturen gestuurd worden. Jordanov knokt zich langs een eerste, maar stuit op een tweede Panda. .