Moedig Cercle ontzegt Standard de zege (en de top 4) in de extra tijd

  1. 42' - Geel - Filippo Melegoni
  2. 30' - Geel - Abu Francis
  1. 90+1' - Doelpunt - Ayase Ueda (1 - 1)
  2. 89' - Geel - Stipe Perica
  3. 88' - Verv. Charles Vanhoutte door Jean Marcelin
  4. 82' - Verv. Christiaan Ravych door Dino Hotic
  5. 82' - Verv. Abu Francis door Hannes Van der Bruggen
  6. 81' - Doelpunt strafschop - Philip Zinckernagel (0 - 1)
  7. 79' - Geel - Jesper Daland
  8. 75' - Verv. Thibo Somers door Emilio Kehrer
  9. 75' - Geel - Philip Zinckernagel
  10. 59' - Verv. William Balikwisha door Gojko Cimirot
  11. 59' - Verv. Noah Ohio door Stipe Perica
  12. 48' - Geel - Charles Vanhoutte
  81'penalty goalPhilip Zinckernagel0 - 1
  90+1'goalAyase Ueda1 - 1

  Cercle Brugge heeft op de valreep een nederlaag vermeden tegen Standard. In een intense wedstrijd zette Zinckernagel de bezoekers op voorsprong met een penalty, maar Ueda maakte gelijk in de extra tijd: 1-1. Standard raakt zo de top 4 niet in.

  Cercle Brugge - Standard kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een late strafschopgoal slikken in een wedstrijd zonder veel uitgesproken doelkansen kan het zelfvertrouwen van een ploeg kelderen. Dat gebeurt niet met het weerbare Cercle Brugge van Muslic, dat tot de laatste snik blijft vechten.
  • Man van de Match: Er was niet echt één duidelijke uitblinker, want het waren vooral twee hechte collectieven die tegenover elkaar stonden. Doe dan maar Ayase Ueda, die met een zeldzaam technisch kunststukje de 1-1 in doel jaste.
  • Opvallend: Standard scoorde dit seizoen drie keer tegen Cercle, telkens vanaf de stip. In de heenronde was Amallah twee keer de beul, vandaag was het Zinckernagel. Cercle kreeg dit seizoen trouwens al twaalf penalty's tegen, gemiddeld één elke twee matchen.

  Cercle en Standard geven elkaar geen duimbreed toe

  Cercle Brugge, bezig aan een ferme opmars, en Standard, op de drempel van de top vier, keken elkaar vol vertrouwen in de ogen. Het leverde een vurige wedstrijd op met veel duels en overtredingen, maar ook weinig uitgesproken doelkansen.

   

  Toen Standard een paar keer kwam dreigen, botste het steeds op een groen-zwarte muur waarin de gaten netjes dichtgeplamuurd werden. Cercle was pas halfweg de eerste helft gevaarlijk. Deman schatte een voorzet van Siquet echter verkeerd in en Bokadi had een geweldige tackle klaar op de knal van Denkey. Tussendoor, aan de overkant, maakte de bedrijvige Ohio het doelman Majecki lastig.

   

  Na de rust waren de kansjes aanvankelijk voor de thuisploeg, al maakte Bodart zich geen zorgen bij de pogingen van Siquet en Denkey. Standard-coach Deila voelde wel dat hij moest bijsturen en bracht Cimirot en Perica in het veld.

   

  De wissel rendeerde, want goaltjesdief Perica kopte al vallend een voorzet van Canak in doel. De VAR verbrodde het feestje, want die zag Canak net buitenspel lopen. Minuten waren de Rouches de afgekeurde 0-1 al vergeten. De VAR maakte scheidsrechter Put attent op ongelukkig handspel van Daland en Zinckernagel mocht de strafschop omzetten.

   

  Met de 0-1 op zak waande Standard zich al in de top vier, maar dat was buiten een strijdbaar Cercle gerekend. In de toegevoegde tijd pakte Ueda een inworp aan op zijn borst en jaste de bal er in de draai onhoudbaar in. 1-1 was een terechte uitslag na een bijzonder intense wedstrijd.

  "Een verdiend en deugddoend punt"

  • Hugo Siquet stipte aan dat Cercle met die late goal niet aan zijn proefstuk toe was. "Vorige week scoorden we ook al op het einde en leverde het ons ook punten op. Het is een verdiend en deugddoend punt." Voor Siquet was het als ex-speler van Standard een bijzondere match. "Het was leuk om de hele Rouche-familie terug te zien, supporters en spelers. Ik wens hen nog veel succes."
  • Noah Ohio werkte hard in de spits, maar kon geen goal maken voor Standard. "Ik vond ons heel goed spelen. We hebben veel gecreëerd en hadden controle over de wedstrijd. Het is heel jammer, want we moesten hier weggaan met de drie punten." Het kaarsje van Ohio was na een dik uur uit. "Het is zwaar als je niet veel speelt. Mijn lichaam moet er nog aan wennen. Ik geef gewoon alles en doe mijn best."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde! Cercle Brugge en Standard delen de punten. Nochtans leek de volle buit naar Luik te gaan, maar in de toegevoegde tijd maakte Ueda een strafschopgoal van Zinckernagel ongedaan. .
  3. tweede helft, minuut 95. De fans blazen Cercle vooruit. Je voelt de ongerustheid bij Standard, want in zo'n slotfase kan het lelijk spoken. .
  4. tweede helft, minuut 93. Er worden zes minuten bijgeteld, dus er kan nog wel wat gebeuren. .
  5. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 93.
  6. tweede helft, minuut 92.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Ayase Ueda van Cercle Brugge. 1, 1.
  8. tweede helft, minuut 91. Ueda maakt gelijk! Een verre inworp botst tegen de borst van Ueda. Die draait razendsnel, haalt hard uit en verslaat zo Bodart. De aanhoudende druk van de vereniging loont! .
  9. tweede helft, minuut 90. Bij de bezoekers maken Davida en Noubi zich klaar voor een invalbeurt. Heeft Muslic nog iets achter de hand bij Cercle? .
  10. Gele kaart voor Stipe Perica van Standard tijdens tweede helft, minuut 89
  11. tweede helft, minuut 88. Standard staat op dit moment virtueel op de vierde plaats. Cercle kan vanavond nog ingehaald worden door OHL en STVV. .
  12. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Jean Marcelin erin, Charles Vanhoutte eruit
  13. Cercle en penalty's. De strafschop van Zinckernagel was de twaalfde die Cercle dit seizoen tegen kreeg en de negende die werd omgezet. Daarmee staan ze helemaal bovenaan in dat nevenklassement. . tweede helft, minuut 87.
  14. tweede helft, minuut 84. Kan Cercle Brugge de nederlaag nog afwenden? Veel tijd blijft er niet meer over. .
  15. Nog een jubilaris. Van der Bruggen valt samen met Hotic in. Het is voor de middenvelder de 300e wedstrijd op het hoogste niveau. . tweede helft, minuut 82.
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Dino Hotic erin, Christiaan Ravych eruit
  17. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Hannes Van der Bruggen erin, Abu Francis eruit
  18. tweede helft, minuut 82.
  19. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 81 door Philip Zinckernagel van Standard. 0, 1.