Kyan Vaesen doet vertrokken Lyle Foster vergeten met tweeklapper tegen mak KV Mechelen

  1. 42' - Verv. Nacer Chadli door Igor Vetokele
  2. 22' - Doelpunt - Kyan Vaesen (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Nene Dorgeles door Muhammed Gümüskaya
  2. 83' - Verv. Yonas Malede door Ngal'ayel Mukau
  3. 77' - Geel 2 - Dimitri Lavalée
  4. 76' - Verv. Jannes van Hecke door Bilal Bafdili
  5. 76' - Verv. Kerim Mrabti door Gustav Engvall
  6. 68' - Geel - Dimitri Lavalée
  7. 65' - Verv. Thomas van den Keybus door Mathias Fixelles
  8. 65' - Verv. Kyan Vaesen door Edisson Jordanov
  9. 57' - Doelpunt - Kyan Vaesen (2 - 0)
  10. 54' - Geel - Nicolas Madsen
  11. 53' - Geel - Birger Verstraete
  22'goalKyan Vaesen1 - 0
  57'goalKyan Vaesen2 - 0

  Een dominante prestatie levert Westerlo drie punten op tegen een mak KV Mechelen. Bij de thuisploeg moest 21-jarige spits Kyan Vaesen het vertrek van Lyle Foster naar Burnley opvangen. Dat deed hij met 2 goals. KV Mechelen kon geen vuist maken en eindigde de partij met z'n tienen.

  Westerlo - KV Mechelen in een notendop

  Man van de match: Kyan Vaesen deed de vertrokken Lyle Foster bij Westerlo helemaal vergeten. Hij bedankte zijn coach voor zijn basisplaats tegen KV Mechelen en legde er meteen twee in het mandje.


  Opvallend: De wedstrijd zal nog wat naweeën hebben de komende speeldag(en). Westerlo zag Van den Keybus en Chadli geblesseerd het veld verlaten. Bij KV Mechelen kreeg Lavalée rood onder zijn neus geschoven. Het miste ook al sleutelfiguren Hairemans, Da Cruz en Storm. 

   

  Statistiek: KV Mechelen heeft zich na een moeilijk seizoensbegin in alle luwte  weer uit de gevarenzone gemanoeuvreerd, maar het blijft toch sukkelen in zijn uitwedstrijden. Het scoorde dit seizoen slechts 4 op 30 punten wanneer het op verplaatsing speelde.

  *Westerlo schrapt vacature voor nieuwe diepe spits*


  Een transferbom liet eerder deze week nog een ferme krater achter in Het Kuipje. Vincent Kompany plukte er diepe spits Lyle Foster weg. Westerlo passeerde flink langs de kassa, maar was zo wel zijn topscorer kwijt.


  Enter: Kyan Vaesen.


  De 21-jarige Belg moest tegen KV Mechelen de grote leemte van Foster invullen. Grote schoenen om te vullen, maar Vaesen slaagde met verve in zijn opzet: tot drie keer toe liet hij Het Kuipje vandaag ontploffen.

  1. De mindere uitreputatie - amper 4 op 30 - blijft zienbaar door de Mechelse hoofden spoken. De bezoekers toonden vandaag opnieuw te veel respect voor hun gastheer en lieten zich in de beginfase helemaal overrompelen. Vaesen verzilverde die dominantie al na twintig minuten met een echt spitsengoaltje.


  2. Na de rust leek KV Mechelen zich te herpakken, maar het kon niet verstoppen dat Storm, Hairemans en Da Cruz vandaag ontbraken. Aanvallend bleef het fantasieloos, verdedigend liet het zich op het uur dan nog een tweede keer verrassen door de bedrijvige Vaesen, die een hoekschop aan de tweede paal tegen het net prikte.


  3. De nieuwe diepe spits van Westerlo deed Lyle Foster zo helemaal vergeten. Wanneer hij vijf minuutjes na zijn tweede doelpunt werd gewisseld, trakteerde Het Kuipje hem dan ook op een staande ovatie.  

   

  Westerlo verstevigt zo zijn plekje voor de Europe play-offs. Het enige minpuntje: Chadli en Van den Keybus liepen een blessure op. KV Mechelen blijft met een serieus bezoekersprobleem kampen en ook zij moeten volgende week waarschijnlijk een sleutelpion missen: Lavalée pakt in het ultieme slot nog rood.

  "Deugddoende overwinning na moeizame weken"

  Kyan Vaesen (Westerlo): "Ik werd vandaag in de basis gedropt. Eerst en vooral probeer je dan aanwezig te zijn in het spel. Ik heb een goede band met al mijn ploegmakkers, dus dat lukte goed. Dat ik daarbovenop nog twee keer kon scoren, was mooi meegenomen. Ik hoop deze lijn verder door te trekken. Het belangrijkste waren de drie punten vandaag. Het was een deugddoende overwinning na toch 2 à 3 moeizame weken."

   

  Jannes Van Hecke (KV Mechelen):  "We hebben vandaag geen aanspraak gemaakt op de overwinning. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. We begonnen zeer aarzelend, met de 0-1 als logisch gevolg. In de tweede helft leken we ons dan te kunnen herpakken, maar we moesten meteen zuur toekijken hoe een stilstaande fase voor een dubbele achterstand zorgde. Uiteindelijk is het dus een terechte uitslag. We hebben zelf gewoon te weinig kunnen creëren. We misten dan ook enkele belangrijke spelers in ons elftal. We blijven zo wat hangen in het klassement. Spijtig."

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 55. EINDE: 2-0! Een dominante prestatie levert Westerlo drie punten op tegen een mak KV Mechelen. Bij de thuisploeg moest 21-jarige spits Kyan Vaesen het vertrek van Lyle Foster naar Burnley opvangen. Dat deed hij met 2 goals. KV Mechelen kon geen vuist maken en eindigde de partij met z'n tienen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 89. De olé's rollen van de tribunes in Het Kuipje. De promovendus is opnieuw op weg naar een overwinning en blijft de goede lijn van dit seizoen zo feilloos doortrekken. .
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Westerlo, Muhammed Gümüskaya erin, Nene Dorgeles eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Ngal'ayel Mukau erin, Yonas Malede eruit
  7. tweede helft, minuut 82. Madsen brengt Mechelen nog even in verlegenheid. De Deense spits dribbelt gemakkelijk door de Mechelse linies heen en pakt nog uit met een knappe panna. Voor Mechelen kan het fluitsignaal niet te vroeg komen nu. .
  8. tweede helft, minuut 77.
  9. Tweede gele kaart voor Dimitri Lavalée van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 77
  10. tweede helft, minuut 76. Mechelen met 10. Van kwaad naar erger bij KV Mechelen. Verdediger Lavalée komt opnieuw te laat en ontvangt zo zijn tweede gele kaart van de avond. De 26-jarige Luikenaar stormt ziedend de tunnel binnen. .
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Mechelen, Bilal Bafdili erin, Jannes van Hecke eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Kerim Mrabti eruit
  13. tweede helft, minuut 72. Westerlo haalt zijn voet allerminst van het gaspedaal. De thuisploeg plooit niet terug, maar blijft resoluut voor de aanval kiezen. Die tactiek zorgt tot twee keer toe bijna voor de 3-0, maar de flipperkastmomentjes stierven steeds in de handschoenen van Coucke. .
  14. Gele kaart voor Dimitri Lavalée van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 68
  15. tweede helft, minuut 67. Staande ovatie voor Vaesen. Een staande ovatie voor Vaesen. De 21-jarige Belg moest vandaag de leemte in de spits invullen en deed dat met verve. Hij bedankte zijn coach voor het vertrouwen en liet Het Kuipje twee keer ontploffen met zijn doelpunten. .
  16. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Westerlo, Mathias Fixelles erin, Thomas van den Keybus eruit
  17. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Westerlo, Edisson Jordanov erin, Kyan Vaesen eruit
  18. Ook Van den Keybus moet strijd staken. Westerlo ziet opnieuw een geblesseerde vroegtijdig naar de kleedkamer trekken. De jonge Thomas Van den Keybus moet al hinkend naar de kant. Een serieuze domper voor de 21-jarige middenvelder. Hij had zich na een lange afwezigheid net opnieuw in de ploeg geknokt. . tweede helft, minuut 61.
  19. tweede helft, minuut 58.
  20. tweede helft, minuut 57.