Jupiler Pro League - speeldag 23 - 28/01/23 - 18:16
53'
Jón Dagur Thorsteinsson
53'
1 - 1

Echt veel schieten OH Leuven en Sint-Truiden niet op met hun puntje vandaag. Al zullen de bezoekers toch iets opgeluchter ademhalen na het gelijkspel. Leuven ging all-in om een vroege achterstand weg te werken, maar kwam niet verder dan langszij. Beide ploegen blijven zo in de buik van het klassement steken.

OHL - STVV in een notendop:

Sleutelmoment: Vlak na rust gaat Schrijvers neer in de zestien. Thorsteinsson zet de elfmeter feilloos om, ondanks mentale spelletjes van doelman Schmidt. Eindelijk heeft OHL zijn verdiende gelijkmaker te pakken.

Man van de Match: Na moeilijke openingsminuten nam Casper De Norre OHL bij de hand. Hij verdeelde het spel en lag aan de basis van bijna elke vlotte combinatie van de thuisploeg.

Penaltykampioen: OHL versierde vandaag zijn 9e strafschop, het hoogste aantal in de Jupiler Pro League. Enkel Antwerp wist er even veel om te zetten: 7 stuks.

STVV houdt stand na vroege goal

Nog voor iedereen goed en wel opgewarmd was in Leuven, vierde het Japanse duo Okazaki-Hayashi al feest. Na een snedige combinatie brachten ze STVV op voorsprong met hun eerste kans.

De vroege openingstreffer zette de bezoekers in een zetel. Eentje die STVV niet zinnens was om snel te verlaten. Ze barricadeerden hun doel, tot grote frustratie van OHL, dat elke poging tot diepgang gestuit zag.

Patris kreeg als enige Leuvenaar de kansen voorgeschoteld om zijn ploeg verdiend op gelijke hoogte te trappen, maar verzuimde dat te doen. Neen, in de combinatie zou het niet lukken vandaag tegen een stugge tegenstander.

"Dan maar vanaf de penaltystip proberen", dacht Schrijvers. Met een flukse pirouette raakte hij Teixeira kwijt, die een overtreding beging. Thorsteinsson lachte eens om de mentale spelletjes van doelman Schmidt en knalde kurkdroog binnen.

Het slotoffensief van de thuisploeg deed niemand bij STVV huiveren. Een puntendeling en 2 op 9 voor beide ploegen tot gevolg.

Brys: "Goed voetbal is niet genoeg"

Brys (coach OHL): "We hebben 67% balbezit en we maken een doelpunt voor hen door de bal te spelen waar hij niet hoort. In totaal voetballen we een kans of 10 tegen een sterk blok. Dat toont toch enige dominantie aan. "Leuk voetbal" is dan goed om te horen, maar de punten moeten volgen."

Hollerbach (coach STVV): "We starten fantastisch, maar stoppen dan gewoon te voetballen. Je kan niet zomaar spelen om een clean sheet te houden. Al bij al is een gelijkspel nog oké, want het was een aangename pot voetbal met hoge intensiteit. Ik ben 4 sleutelspelers verloren, dat mag je ook niet vergeten."

De Norre (OHL): "Tegen een rechtstreekse concurrent voor een play-offticket, moet je eigenlijk drie punten pakken. We hadden niet verwacht dat ze zo fel van start zouden gaan. Daarna waren wij toch de betere ploeg, dus is het zuur dat we niet winnen. Dat is al even geleden."

20:08

Gelijkspel na 90 minuten: 1-1

Zowel STVV als OHL moet tevreden zijn met een punt. Daar zijn de bezoekers waarschijnlijk net een tikkeltje meer tevreden mee. Na hun vroege goal brachten de Truienaars te weinig om aanspraak te maken op de overwinning.

OHL probeerde de egelstelling van STVV te ontmantelen, maar slaagde daar enkel in vanaf de stip. Het resultaat is een gelijkspel waar niemand erg veel mee opschiet.

90+2'

Een hoekschop van Tamari scheert het gras en wordt makkelijk weggewerkt bij STVV. De tijd dringt voor OHL, wil het de drie punten in eigen huis houden.

90+1'

90'

OHL komt goed weg. Ricca begaat een fout die rood zou opleveren, maar Boterberg fluit voor een eerdere overtreding.

89'

In het slot van de wedstrijd toont Sint-Truiden zich nog eens. Een schot gaat ver naast. Als kans, noteren we dit niet.

86'

Met nog enkele minuten te spelen lijkt het Leuvense stormpje gaan liggen. Nemen beide ploegen vrede met gelijkspel?

80'

Gonzalez ligt op de loer bij een strakke voorzet. Schmidt is alert met een nodige tussenkomst. OHL lijkt aan zijn slotoffensief begonnen.

78'

Joren Dom raakt de bal niet lekker bij een hoekschop. Sint-Truiden ontfutselt hem het leer en kiest voor de counter. Ook die levert geen gevaar op.

73'

Gonzalez knalt een volley staalhard tegen de ribben van Janssens. De spits van Leuven claimt hands, maar zijn tegenstander - die even moet bekomen - kan hem verzekeren dat daar geen sprake van is.

71'

Doelpuntenmaker Hayashi gaat naar de kant, Hara - die terug is van een avontuur bij Alaves - wordt onder luid gejoel onthaald door de uitsupporters.