64'
Joseph Paintsil
64'
4 - 0

De leider tegen de rode lantaarn. Een kwaliteitsverschil dat zondagavond ook tussen de lijnen pijnlijk duidelijk werd. Genk domineerde in eigen huis tegen Seraing en sloeg de bezoekers tot vier keer toe tegen het canvas. Genk blijft zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League zo feilloos consolideren.

Genk - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: Na amper vijf minuten trapt Onuachu de 1-0 binnen vanaf de stip. Het begin van een lange avond voor de Luikenaren die nooit in het stuk voorkwamen.

• Man van de match: Veel Genkse uitblinkers, maar onze voorkeur gaat uit naar Trésor die met een doelpunt en een assist weer zeer bepalend was voor zijn team.

• Statistiek (1): Genk en Seraing speelden vanavond voor de zesde keer tegen elkaar. Nog nooit kon Seraing een doelpunt maken tegen de Limburgers.

• Statistiek (2): Trésor heeft nu 6 doelpunten en 15 assists op zijn naam staan. Hij is de eerste speler die dit seizoen een voet heeft in 20 doelpunten (goals + assists).

Genk is al snel klaar met zwak Seraing

Leider Genk ontving vanavond rode lantaarn Seraing. Het gameplan van de Luikenaren was duidelijk: compact in de organisatie en tegenprikken wanneer het kan.

Die plannen mochten al na vijf minuten in de vuilbak toen Heynen werd aangetikt in de zestien. Topschutter Onuachu dikte zijn totaal nog wat aan en verzilverde de strafschop.

Nog geen tien minuten later verdubbelde Trésor de Genkse voorsprong. De assistenkoning werd met een hakje van El Khannouss de diepte ingestuurd en faalde niet.

Genk haalde zijn voet wat van het gaspedaal en liet de bal nadien wat aan Seraing , maar ook toen bleven de grootste kansen voor de thuisploeg. Doelman Dietsch had een aantal goede reddingen in huis en voorkwam erger.

Na de pauze bleef de Genkse doelpuntenmachine draaien.

Trésor en topschutter Onuachu vonden elkaar en dikten hun totalen nog wat aan. Nadien kon ook Paintsil nog scoren.

Seraing was na een kwartier al uitgeteld en moet stilaan hopen op een mirakel om in 1A te blijven.

"Geen enkele kans weggegeven"

Guillaume Dietsch (Seraing): "Het was heel moeilijk om een match te spelen als we zo snel een doelpunt slikken. Het is niet makkelijk om een doelman te zijn in een ploeg die veel verliest. De volgende wedstrijden zijn normaal gezien wat makkelijker."

Mike Trésor (Genk): "De vroege doelpunten gaven ons al snel de controle. Ik ben blij dat ik mijn goaltje heb kunnen meepikken. We zijn gewoon heel goed bezig en we zitten in een geweldige drive."

Jean-Sébastien Legros (trainer Seraing): "We begonnen niet goed aan de wedstrijd na die domme penaltyfout. We speelden vanavond tegen de beste ploeg van België en onze punten zullen we moeten sprokkelen in andere matchen. Of er nog versterkingen komen? Dat is moeilijk. We werken niet met dezelfde middelen als ploegen als Zulte, Oostende of Kortrijk."

Wouter Vrancken (trainer Genk): "Het was gemakkelijk vandaag. We hebben geen enkele kans weggegeven, maar we kunnen nog altijd verbeteren op sommige vlakken. Uiteindelijk moet ik de spelers gewoon feliciteren want ze hebben het gewoon weer goed gedaan."

90+3' tweede helft
90+2'

EINDE: 4-0

Genk sluit speeldag 23 af met een klinkende 4-0 zege tegen Seraing. Na minder dan een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na de pauze scoorde de Limburgers nog twee keer, Seraing kon nooit een vuist maken en wordt nog wat dieper in de put geduwd.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

We spelen nog twee minuten extra.

88'
87'

Veel gevaar krijgen we niet meer te zien in de slotfase. Genk speelt met 5 wisselspelers en moet wat langer zoeken naar de gepaste combinaties. Seraing kan ook nu geen vuist maken.

78'

We krijgen een debutant. Anouar Ait El Hadj staat klaar om zijn debuut te maken voor de eerste ploeg van Genk.

76'

We zitten in het slotkwartier. Krijgen we nog een doelpunt te zien?

73'
70'
69'

Wouter Vrancken roteert nu met het oog op de volgende wedstrijden. Na Onuachu gaan nu ook Paintsil en Cuesta rusten.