Invaller Jelle Vossen schenkt Zulte Waregem opnieuw levensbelangrijk punt tegen Westerlo

  1. 9' - Doelpunt - Roman Neustädter (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Borja Lopez
  2. 89' - Verv. Lyle Foster door Igor Vetokele
  3. 89' - Verv. Nene Dorgeles door Kyan Vaesen
  4. 84' - Geel - Sinan Bolat
  5. 77' - Verv. Nicolas Madsen door Mathias Fixelles
  6. 72' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 1)
  7. 71' - Verv. Edisson Jordanov door Nacer Chadli
  8. 71' - Verv. Zinho Gano door Daniel Ramírez
  9. 60' - Verv. Alioune Ndour door Oleksandr Drambaev
  72'goalJelle Vossen1 - 1

  Het gaat snel voor Zulte Waregem in 2023. Vandaag sprokkelde het opnieuw een levensbelangrijk punt in de degradatiestrijd. Westerlo kwam vroeg op voorsprong, maar invaller Jelle Vossen bracht de thuisploeg in een prangend slot langszij. De ploeg van Mbaye Leye klimt zo naast Eupen, dat boven de degradatiestreep staat.

  Zulte Waregem - Westerlo in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de tegentreffer blijft Zulte Waregem knokken voor elke morzel grond. In de tweede helft draait het beter en kan Vossen Essevee nog langszij koppen.
   
  • Man van de match: De wedstrijd kreeg een ander gelaat met Jelle Vossen tussen de lijnen. Daar waar de druk eerst steriel was, kwamen er met Vossen wel kansen. Hij kopte de 1-1 binnen en zag de 2-1 op de lat uit elkaar spatten.
   
  • Opvallend: Zulte Waregem klimt zo stilaan uit het degradatiemoeras. Het zet met een 7 op 12 een reeksje neer en hijst zich zo voorlopig naast Eupen op een veilige 15e plaats.

  Westerlo komt goed uit de startblokken

  Als het zo punten blijft pakken, dan ziet het er goed uit voor Operatie Redding van Zulte Waregem. Het stak vandaag de hand uit naar een nieuwe driepunter, al begon Westerlo wel het best aan de partij. 

   

  Na een 0 op 6 wilden de troepen van Jonas De Roeck dan ook nog een keer proeven van de zege. Het zag er in het begin goed uit met een vroege treffer van Neustädter. Die mocht het leer zomaar simpel binnen tikken na een kort genomen hoekschop.


  De grootste kansen waren voor Westerlo en ei zo na stond het ook 0-2. Ware het niet dat good old Sammy Bossut het gemaakte doelpunt van Nene nog uit zijn doelvlak ranselde. Zulte Waregem had in die eerste helft dan wel balbezit, echt kansen creëren zat er niet meteen in.

  Vossen alomtegenwoordig in tweede helft

  Maar dat veranderde na de koffie. En dat had veel - zoniet alles - te maken met de invalbeurt van Jelle Vossen. Eerst knikte die het leer nog naast, maar niet veel later was het wel raak. De ook al ingevallen Drambaev schilderde het leer op de knikker van Vossen die fraai binnen kopte. 


  Het spel ging nu goed op en neer, maar het was nu wel Zulte Waregem dat het laken naar zich toe trok. Bijna stond de 1-2 echter op het bord, maar Chadli zag zijn schot van de lijn gekeerd worden door Miroshi.

   

  Aan de overzijde kwam Vossen zelfs nog dichter bij een treffer. Zijn kopbal spatte via de lat uit elkaar en botste op de lijn weer in het spel. 


  Zulte Waregem rook bloed en ging vol aan de bak voor een nieuwe zege. De kansen volgden elkaar snel op, maar gescoord werd er niet meer. Zo moesten beide ploegen tevreden zijn met een punt.

  De Roeck: "We hebben het niet afgemaakt"

  • Jelle Vossen (Zulte Waregem): "Iedereen beseft dat deze wedstijd heel belangrijk was voor ons. Na die zege tegen Anderlecht moesten we vandaag bevestigen. In de eerste helft waren we niet op de afspraak. Maar in de tweede helft reageren we heel goed. Al bij al is dit misschien wel een terechte uitslag."
   
  • Jonas De Roeck (Westerlo): "Voor de wedstrijd zeiden we nog dat het een mooie wedstrijd zou worden. Ik denk dat we dat vandaag ook getoond hebben. We hebben tegen een ploeg gespeeld die de laatste weken gegroeid is. We hebben de wedstrijd heel slim aangepakt. In de eerste helft hadden we de controle met de nodige kansen. Als we met 0-2 de rust waren ingegaan, had dat meer dan verdiend geweest. Onze fout was dat we die wedstrijd niet hebben afgemaakt."
   
  • Mbaye Leye (Zulte Waregem): "In de eerste 25 minuten zaten we niet in de wedstrijd. Westerlo is een ploeg die veel kwaliteiten heeft. Op het einde van de eerste helft ging het wel wat beter voor ons. We zijn ontgoocheld want we hebben thuis de drie punten niet gepakt. Maar we moeten voortgedaan met deze dynamiek. Dit is wel een belangrijk punt."

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 54. Einde. Het zit erop! Zulte Waregem en Westerlo delen de punten na een bijzonder interessante tweede helft. Vossen kwam tussen de lijnen en kopte de 1-1 binnen. Bijna werd hij ook matchwinnaar, maar een nieuwe kopbal spatte uit elkaar op de lat. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Borja Lopez van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 90. 4' extra. Zulte Waregem bonkt nadrukkelijk op de deur. Kan het in de extra tijd de zege nog over de streep trekken? .
  5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Westerlo, Igor Vetokele erin, Lyle Foster eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Westerlo, Kyan Vaesen erin, Nene Dorgeles eruit
  8. Fadera kopt op de paal. Na de lat, nu de paal. Fadera kan net als Vossen ook koppen en doet dat tegen de buitenkant van de paal.  . tweede helft, minuut 88.
  9. tweede helft, minuut 86. Vossen treft de lat! Zulte Waregem stond ei zo na op voorsprong. Brüls snijdt een vrije trap perfect aan. De goed ingelopen Vossen - wat een invalbeurt - kan er zijn hoofd nog tegen zetten en ziet het leer via de lat op de lijn botsen. Hier komt Westerlo goed weg. Essevee reikt dan weer de hand uit naar de zege.  .
  10. Gele kaart voor Sinan Bolat van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 84
  11. tweede helft, minuut 82. De ene kans volgt nu de andere op. Nu is het Brüls die een keer vol zijn kans gaat. Ook deze poging gaat over de kooi van Bolat.  .
  12. tweede helft, minuut 80. We gaan meteen naar de overzijde in deze heel interessante tweede helft. Ramirez probeert het met een plaatsbal, maar die zeilt over.  .
  13. tweede helft, minuut 79. 1-2 van de lijn gekeerd. Westerlo komt bijzonder dicht bij de 1-2. Nene wordt neergehaald in de zestien, het spel gaat echter voort waarop Chadli bijna kan scoren. De ex-international ziet zijn schot nog door Miroshi van de lijn gekeerd worden.  .
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Westerlo, Mathias Fixelles erin, Nicolas Madsen eruit
  15. tweede helft, minuut 75. De thuisploeg is nu heer en meester. Vormer probeert het van wel heel ver. Zijn opportunistisch schot vliegt hoog over.  .
  16. tweede helft, minuut 73.
  17. tweede helft, minuut 72.
  18. tweede helft, minuut 72. Vossen knikt de 1-1 binnen! Zulte Waregem heeft loon naar werken gekregen. De net ingevallen Drambaev slingert het leer voor doel en daar kopt Vossen goed binnen: 1-1. Prima afgewerkt. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Jelle Vossen van Zulte Waregem. 1, 1.
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Westerlo, Nacer Chadli erin, Edisson Jordanov eruit