Club Brugge is winnen helemaal verleerd: tienkoppig Charleroi houdt stand in Jan Breydel

  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Noa Lang (1 - 2)
  2. 43' - Geel - Daan Heymans
  3. 21' - Geel - Noa Lang
  4. 16' - Own goal - Brandon Mechele (0 - 2)
  5. 13' - Doelpunt - Youssouph Badji (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Tajon Buchanan
  2. 88' - Geel - Anthony Descotte
  3. 86' - Verv. Hans Vanaken door Kamal Sowah
  4. 80' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Ferran Jutglà
  5. 77' - Geel - Jules Van Cleemput
  6. 74' - Rood - Mehdi Boukamir
  7. 72' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Jules Van Cleemput
  8. 72' - Verv. Isaac Mbenza door Jackson Tchatchoua
  9. 68' - Geel - Ken Nkuba Tshiend
  10. 64' - Verv. Casper Nielsen door Mats Rits
  11. 61' - Verv. Youssouph Badji door Anthony Descotte
  12. 50' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (2 - 2)
  13'goalYoussouph Badji0 - 1
  16'own goalBrandon Mechele0 - 2
  45+2'penalty goalNoa Lang1 - 2
  50'goalAndreas Skov Olsen2 - 2

  Zes matchen zonder zege zijn er zeven geworden. Club Brugge lijkt het winnen helemaal verleerd nu het ook niet voorbij Charleroi geraakte. Blauw-zwart maakte wel nog een dubbele achterstand goed, maar vergat met een man meer de drie punten te pakken. 3 op 12 voor Parker, Club valt uit de top 4…

  Club Brugge-Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een dramatische eerste helft lijkt Club Brugge met 0-2 te gaan rusten, maar in de toegevoegde tijd versiert het toch nog een penalty na een fout van Marcq op Lang. De Nederlander brengt blauw-zwart vanaf de stip weer in de wedstrijd.
   
  • Man van de Match: Hij stond slechts een halve wedstrijd op het veld, maar maakte daarin wel het verschil: Skov Olsen. De Deen viel in bij de rust en maakte er meteen 2-2 van. Ook nadien bleef hij gevaarlijk.
   
  • Statistiek: 7 matchen zonder zege en 5 op 21: dat zijn heel pijnlijke cijfers voor de drievoudige landskampioen, die Genk bij winst in Eupen 21 punten zien uitlopen. Door de zege van Gent valt Club zelfs uit de top 4.

  Club begint als een lammetje aan de wedstrijd

  Wedstrijden winnen, dat deden ze bij Club nog niet in 2023. Ook onder Scott Parker lukte het nog niet en na amper een kwartier leek het kalf ook tegen Charleroi al verdronken. 

   

  Eerst werkte Badji een vlotte aanval netjes af tegen zijn moederclub, waarna alweer Mechele zijn eigen doelman ongelukkig verschalkte na een goede combinatie tussen Zorgane en Kayembe.

   

  Je zou denken dat Club dan wakker schoot, maar het tegenovergestelde was waar. Charleroi bleef gemakkelijk baas over de landskampioen, die schrijnend onder zijn niveau acteerde.

   

  Pas op slag van rust kwam het via Lang een eerste keer echt dreigen. Marcq ging dom in de fout aan de achterlijn en vanaf de stip maakte Lang er zowaar 1-2 van.

  Skov Olsen zorgt voor de kentering

  Met Skov Olsen tussen de lijnen voor de tweede helft toonde Club na de koffie een heel ander gelaat. De Deen liet in zijn eentje Jan Breydel als vanouds kolken.

   

  Eerste miste hij nog met zijn linker, maar op een perfecte pass van Vanaken faalde Skov Olsen geen tweede keer. Club had op dat moment nog 40 minuten om een derde doelpunt te maken.

   

  Maar na de gelijkmaker ging de Brugse storm toch een beetje liggen. Charleroi kwam opnieuw beter in de wedstrijd en via Descotte kwam het bijna weer op voorsprong. Mignolet zat wel in de goede hoek van het erg strakke schot.

   

  Twintig minuten voor tijd kreeg Jaremtsjoek, die hard werkte, twee goede kansen om zichzelf te kronen tot matchwinnaar, twee keer faalde de Oekraïner van dichtbij. Een Jaremtsjoek in vorm maakt ze allebei.

   

  Niet veel later vond Vanaken de doorgebroken Skov Olsen een tweede keer. Boukamir hing aan de noodrem, waardoor Club met een man meer aan zijn slotoffensief kon beginnen.

   

  Daarin kwamen Vanaken (op de slof) en Lang (met zijn rechter op voorzet van Skov) nog erg dicht bij de winnende treffer, maar telkens lag Koffi in de weg. Voor de 7e keer op een rij kan Club niet winnen, Gent wipt over blauw-zwart de top 4 binnen.

  Reacties uit het kamp van Charleroi:

  • Felice Mazzu: "Mijn spelers zijn ontgoocheld na dit gelijkspel. Dat is normaal als je hier in Brugge op 0-2 komt. Ik moet vooral hun mentaliteit loven. Zelfs met z'n tienen hebben we nog kansen gehad en zijn we blijven aanvallen. Deze mentaliteit moeten we meenemen naar de toekomst. Vooral de eerste helft was er één uit het boekje, dat is heel leuk voor een coach. Toch moet ik zeggen dat de penalty veel veranderd heeft. Als die niet wordt gefloten, dan denk ik niet dat Brugge na de rust kan terugkomen."
   
  • Damien Marcq: "Ik voel een mix van veel emoties: ontgoocheling, blijdschap, frustratie,... Een punt op Brugge is zeker niet slecht en we moeten er tevreden mee zijn. Ik vind het jammer dat ik in de fout ging in die penaltyfase. Als het 0-2 blijft, wordt het een heel andere tweede helft. Zelfs op mijn 34e is het niet te laat om te blijven bijleren."

  Reacties na Club Brugge - Charleroi:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Voor de 7e speeldag op een rij is Club Brugge er niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. Gezien het scenario is 2-2 een terechte uitslag vandaag. .
  3. tweede helft, minuut 94. Heymans versiert op de helft van Club nog een vrije trap. Het lijkt bij een gelijkspel te gaan blijven. .
  4. tweede helft, minuut 93. Koffi voorkomt de 3-2. Charleroi ontsnapt alsnog aan de 3-2-achterstand. Lang kan aan de tweede paal afdrukken op een geweldige voorzet van Skov Olsen, maar Koffi ligt in de weg. .
  5. tweede helft, minuut 91. Odoi kan voor doel net niet goed genoeg koppen op de corner van Skov Olsen. Koffi raapt op. .
  6. tweede helft, minuut 91. De eerste van vier minuten zit er al op. Club versiert nog een corner na slecht wegwerken van Marcq. .
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 90. De toegevoegde tijd is ingegaan. Club lijkt opnieuw niet te kunnen winnen. Het zou 5 op 21 betekenen voor de landskampioen. .
  9. Gele kaart voor Tajon Buchanan van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 88
  10. Gele kaart voor Anthony Descotte van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 88
  11. tweede helft, minuut 88. Opstootje. Buchanen en Descotte moeten bij Lardot komen na een opstootje. De ref geeft ze allebei geel. .
  12. tweede helft, minuut 87. Jutgla test Koffi nog een keer vanop afstand, de Charleroi-doelman trekt aan het langste eind. .
  13. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Hans Vanaken eruit
  14. tweede helft, minuut 86. Skov Olsen legt de bal netjes klaar voor zijn linker na een knap individueel nummertje. Zijn schot wordt nog afgeblokt in de zestien. .
  15. tweede helft, minuut 84. De tijd tikt razendsnel weg voor Club Brugge, dat eigenlijk gewoon moet winnen vandaag. Anders kan Gent straks naar de vierde plaats springen. .
  16. Vanaken op de slof. Daar is Club nog een keer bij het ingaan van de laatste tien minuten. Vanaken neemt een goede voorzet van Buchanen op de slof op de rand van de zestien. Koffi leest het te centrale schot goed. . tweede helft, minuut 82.
  17. tweede helft, minuut 81.
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Ferran Jutglà erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  19. tweede helft, minuut 80. Met nog tien minuten op de klok haalt Parker Jaremtsjoek naar de kant voor Jutgla. Opnieuw heeft de Oekraïener de twijfels niet van zich af kunnen spelen. .
  20. tweede helft, minuut 79. Vanaken is de controle en de bal kwijt op de rand van de zestien. Descotte pikt op en gaat meteen zelf zijn kans. Mignolet moet niet ingrijpen. .