Ga naar de inhoud

Union stoomt door tegen inspiratieloos Antwerp en houdt Racing Genk in vizier

 1. 37' - Geel - Siebe Van der Heyden
 2. 34' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 0)
 3. 31' - Geel - Dante Vanzeir
 4. 3' - Geel - Jurgen Ekkelenkamp
 1. 90+4' - Verv. Teddy Teuma door Guillaume François
 2. 90+3' - Geel - Bart Nieuwkoop
 3. 86' - Verv. Victor Boniface door Dennis Eckert Ayensa
 4. 85' - Verv. Arbnor Muja door Bruny Nsimba
 5. 85' - Verv. Arthur Vermeeren door Kobe Corbanie
 6. 79' - Geel - Koki Machida
 7. 78' - Geel - Victor Boniface
 8. 78' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Christopher Scott
 9. 77' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Viktor Fischer
 10. 76' - Doelpunt strafschop - Teddy Teuma (2 - 0)
 11. 75' - Geel - Vincent Janssen
 12. 72' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
 13. 72' - Verv. Dante Vanzeir door Gustaf Nilsson
 14. 58' - Verv. Ritchie De Laet door Jelle Bataille
 15. 57' - Geel - Calvin Stengs
 16. 56' - Geel - Toby Alderweireld
34'goalDante Vanzeir1 - 0
76'penalty goalTeddy Teuma2 - 0

De straffe reeks van Union wordt met de week indrukwekkender. Nu stoomde de vice-kampioen ook voorbij dichtste achtervolger Antwerp. Vanzeir opende rond het halfuur de score, Teuma legde een kwartier voor tijd de eindstand vast. De Great Old was dan weer onherkenbaar in vergelijking met enkele dagen eerder. Union blijft (bijna als enige) Genk nog in het vizier houden.

Union - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Ondanks het overwicht blijft het voor Union toch opletten bij de krappe 1-0-voorsprong. Een kwartier voor het einde steekt Janssen de thuisploeg letterlijk een handje toe. De bal gaat terecht op de stip en specialist Teuma stelt met een beheerste penalty de zege veilig.

 • Man van de match: Een assist en een goal, Teddy Teuma was nog maar eens de sterkhouder bij Union. Vorige week moest hij nog geschorst toekijken tegen Anderlecht, vandaag toonde hij nog maar eens hoe belangrijk hij is als draaischijf van dit Union.

 • Opvallend: Union zet zijn ongeslagen reeks voort: 12 wedstrijden, waarvan 10 overwinningen. Enkel tegen Club Brugge en Westerlo moest Union vrede nemen met een punt. De laatste nederlaag dateert al van 11 september, thuis tegen Racing Genk. Voor Antwerp is 11 september dan weer de laatste keer dat ze in de competitie een uitzege konden boeken, bij Cercle.

Vanzeir bekroont dominantie van Union

De nummer twee tegen de nummer drie, het uitverkochte Joseph Marienstadion kreeg op zondagavond een onvervalste topper voorgeschoteld. Maar een evenwichtige strijd werd het niet, want Antwerp moest de wet van de sterkste ondergaan tegen een dominant en gretig Union. 

De bezoekers kwamen amper aan de bal en hadden vooral de handen vol met de onhoudbare Boniface, maar hielden lang stand onder het beukwerk van Union. Alderweireld kon nog net een gevaarlijk schot van Vanzeir afblokken, Butez liet zich niet verrassen door een kopbal van Sykes.

Tien minuten voor de rust had Union zijn verdiende voorsprong te pakken. Muja kopte de bal slordig terug en zo kon Teuma Vanzeir in stelling brengen. De aanvaller nam de botsende bal in één tijd op de slof en liet Butez kansloos achter.

Teuma telt Antwerp definitief uit

Union bleef ook na de rust resoluut voor de aanval kiezen, met opnieuw Vanzeir in een hoofdrol. De aanvaller kon plots alleen op doel afgaan, maar tikte de bal net iets te ver en zo kon een alerte Butez in zijn voeten duiken. Een slap Antwerp bleef in hetzelfde bedje ziek, maar mocht wel mopperen toen Muja geen strafschop kreeg na een duel met Machida.

Diezelfde Muja bleef wel aandringen, vanuit een scherpe hoek mikte hij de bal op Moris. Union begreep dat de buit nog niet binnen was en schakelde een versnelling hoger. Sykes kon tot tweemaal toe op doel koppen, even vaak hield Butez Antwerp overeind. 

Zo bleef het spannend, tot Janssen Union letterlijk een handje toestak. Laforge kon niet anders dan de bal op de stip te leggen en Teuma zette de strafschop feilloos om. Butez voorkwam nog dat Lapoussin er 3-0 van maakte, maar een nederlaag kon Antwerp niet meer afwenden.

Union loopt zo verder weg van Antwerp én Club Brugge en houdt de kloof op leider Racing Genk op zeven punten. 

Geraerts: "Alles moeten geven voor dit resultaat"

 • Mark van Bommel (trainer Antwerp): "We hebben van onszelf verloren. Het team zat niet in de wedstrijd, maar ook de individuele spelers niet. In moeilijke wedstrijden maken zij dan nog het verschil met een flits. Dat lukte vandaag ook niet. Union won alle 50/50-duels, speelde opportunistisch en het publiek ging erachter staan. Zo kom je in de problemen, zeker als de details niet meezitten. Normaal gezien zeg ik niets over de arbitrage... Ik denk dat ik daarmee genoeg gezegd heb."

 • Karel Geraerts (trainer Union): "We hebben alles moeten geven voor dit resultaat. De jongens hebben er alles voor gedaan en zichzelf bij momenten goed gecorrigeerd. Wij hebben spelers die heel hybride zijn en meer kunnen dan enkel op hun positie spelen. Zij mogen van mij heel veel bewegen. Er zijn afspraken wie waar moet staan, maar dat maakt voor mij niet altijd uit wie dat is. Ze hebben ook allemaal een strijdershart en gaan ervoor van de eerste tot de laatste minuut. Dat creëer je door een bepaalde cultuur te installeren op de trainingen en dat trekken ze door in de wedstrijden."

Reacties en persconferentie na Union-Antwerp:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95. Einde. Union zet zijn ongeslagen reeks voort en loopt verder weg van Antwerp én Club Brugge. De kloof met leider Genk blijft 7 punten. Vanzeir zette het overwicht in de eerste helft al om in een verdiende voorsprong, een penaltytreffer van Teuma een kwartier voor het einde gaf Antwerp de doodsteek. .
 2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Teddy Teuma eruit
 4. Gele kaart voor Bart Nieuwkoop van Union tijdens tweede helft, minuut 93
 5. tweede helft, minuut 93. Geel voor Nieuwkoop. Ook Nieuwkoop loopt nog tegen een gele kaart aan. Zo zitten ze toch al aan vijf stuks bij de thuisploeg. .
 6. tweede helft, minuut 91. Moris moet toch nog even een redding uit zijn mouwen schudden op een verre knal van Corbanie en een hoekschop toestaan. Die levert een tweede hoekschop op rij op, maar Antwerp verkwanselt die vakkundig. .
 7. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Union komt steeds dichter bij een belangrijke zege. Nog vier extra minuten. .
 8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. tweede helft, minuut 88. Scott krijgt de bal nog eens tussen de palen, maar Moris heeft al bij al niet veel moeite met het afstandsschot. De tijd begint te dringen voor Antwerp. .
 10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Dennis Eckert Ayensa erin, Victor Boniface eruit
 11. tweede helft, minuut 85. Ook bij Union wordt er gewisseld. Boniface mag gaan rusten, Eckert is zijn vervanger. .
 12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Bruny Nsimba erin, Arbnor Muja eruit
 13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Kobe Corbanie erin, Arthur Vermeeren eruit
 14. tweede helft, minuut 84.
 15. tweede helft, minuut 83. Dubbele wissel. Nog twee frisse krachten erbij voor Antwerp. Nsimba en Corbanie lossen Muja en Vermeeren af. .
 16. tweede helft, minuut 83.
 17. tweede helft, minuut 83. Slap schot Muja. Daar is Antwerp nog eens. Muja kapt Sykes uit, maar levert dan een te slap schot af. Moris is niet onder de druk en raapt de bal op. .
 18. Butez voorkomt erger. Nilsson kan net niet bij een voorzet van Boniface, maar Lapoussin pikt de bal op. Hij waagt zijn kans met een schot naar de korte hoek, maar Butez pakt opnieuw uit met een goede redding. . tweede helft, minuut 81.
 19. Gele kaart voor Koki Machida van Union tijdens tweede helft, minuut 79
 20. tweede helft, minuut 79. Boniface en Machida pakken geel. Union verzamelt plots kaarten. Op enkele minuten tijd loopt zowel Boniface als Machida tegen een geel karton aan.  .