Eupen schiet in absolute slotfase wakker in slaapverwekkende opvoering tegen Seraing

  1. 22' - Geel - Daniel Opare
  1. 90+4' - Geel - Christophe Lepoint
  2. 90+3' - Geel - Stef Peeters
  3. 88' - Doelpunt - Regan Charles-Cook (0 - 1)
  4. 87' - Verv. Antoine Bernier door Simon Elisor
  5. 87' - Verv. Morgan Poaty door Leroy Abanda
  6. 82' - Verv. Stève Mvoué door Christophe Lepoint
  7. 81' - Verv. Yentl Van Genechten door Gary Magnée
  8. 79' - Geel - Mathieu Cachbach
  9. 77' - Verv. Mansoni Sambu door Sérgio Conceição
  10. 66' - Verv. Isaac Christie-Davies door Nathan Bitumazala
  88'goalRegan Charles-Cook0 - 1

  De degradatietopper tussen Seraing en Eupen is een wedstrijd gebleken naar de logica van het klassement. Het spel van beide teams was van een even bedenkelijke kwaliteit als de Luikse grasmat. In het slot kon Eupen dankzij Charles-Cook alsnog de drie punten wegkapen bij de rode lantaarn, die achterblijft met 0 op 18.

  Seraing-Eupen in een notendop:

  Beste man op het veld: Seraing-doelman Timothy Martin beschaamde het vertrouwen van zijn coach allerminst. De 22-jarige huurling van Virton mocht na blessures van zijn conculega's én een goede passage in de Beker zijn Jupiler Pro League-debuut maken. Hij moest in het absolute slot zijn hoofd buigen, maar mag met opgeheven gelaat naar zijn uitstekende prestatie terugkijken.

   

  Kantelmoment: Het was wachten tot de 88e minuut tot het openingsdoelpunt van Eupen. Het wachten waard voor Eupen. Een counter die voor een hemelsbreed verschil zorgde voor zowel de Panda's als voor Seraing.


  Statistiek: Het verlies van Seraing leverde de thuisploeg een benauwende statistiek op. Het slaagde er voor de vijftiende competitieduel op rij niet in om in eigen huis te triomferen. Het evenaart zo het eeuwrecord van Aalst als slechtste thuisploeg in eerste klasse.

  De WK-break was een welgekomen bezinningsmoment voor zowel Seraing als Eupen. Seraing was na een 0 op 15 afgezakt naar de laatste plaats in de Jupiler Pro League, Eupen stelde met Edward Still een nieuwe coach aan om diezelfde degradatiezone te ontvluchten. 

   

  Het bodemduel werd alvast symbolisch verpersoonlijkt door de grasmat in het Stade du Pairay. Recht evenredig met de aftakelende staat van het veld, modderde de wedstrijd in de beginfase ook maar wat aan. 


  Pas na de 35e minuut tekenden beide ploegen voor noemenswaardige kansen. Smail Prevljak kreeg een open schietkans, maar krulde het leer naast. Antoine Bernier zag zijn schot tegen de paal afwijken. Zowel op het scorebord als op het veld hielden de gouwgenoten elkaar in de eerste helft dus in evenwicht.

  Het veld in Seraing werd met de minuut minder bespeelbaar.

  Voor de tweede helft had Eupen nagelnieuwe witte truitjes aangemeten, maar die werden al snel bevuild door de bedrijvige thuisploeg. Seraing wilde zich absoluut niet associëren met de titel van de slechtste thuisploeg van deze eeuw en vocht op zijn vettige veld toch een habbekrats kansen bij elkaar.


  Maar in het absolute slot van de wedstrijd volgde het symbolische deksel op de neus. Op een tegenaanval glipte Magnée voorbij zijn mannetje en schilderde hij het openingsdoelpunt op de knikker van Charles-Cook. 

   

  Eupen kruipt zo met 7 op 9 weg uit de kelder van het klassement. Seraing verloor voor een zesde keer op rij en zakt steeds dieper weg in het degradatiemoeras.

  Charles-Cook gaf Eupen in de slotfase toch reden tot vieren.

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 23. Einde: 0-1! Seraing wilde zich absoluut niet associëren met de titel van de slechtste thuisploeg van deze eeuw en vocht in de tweede helft een habbekrats kansen bij elkaar. Maar in het absolute slot van de wedstrijd volgde het symbolische deksel op de neus. Op een tegenaanval glipte Magnée voor bij zijn mannetje en schilderde hij het openingsdoelpunt op de knikker van Charles-Cook. Eupen kruipt zo met 7 op 9 weg uit de kelder van het klassement. Seraing kon voor een achtste keer op rij niet winnen en zakt steeds dieper weg in het degradatiemoeras. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Christophe Lepoint van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Stef Peeters van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 89. Doelpunt Eupen: 0-1! Dan toch! In het slot van de wedstrijd breekt Eupen dan toch de ban. Magnée gaat over zijn mannetje op de rechterflank en lepelt de bal knap op het hoofd van Charles-Cook, die de openingstreffer op het bord kan knikken. De VAR checkt nog even voor b uitenspel, maar geeft zijn "go". .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Regan Charles-Cook van KAS Eupen. 0, 1.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij RFC Seraing, Simon Elisor erin, Antoine Bernier eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij RFC Seraing, Leroy Abanda erin, Morgan Poaty eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij RFC Seraing, Christophe Lepoint erin, Stève Mvoué eruit
  10. tweede helft, minuut 82.
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Gary Magnée erin, Yentl Van Genechten eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Door de vele wissels en de matige staat van het veld moddert de wijdstrijd wat aan. Seraing toont veel vechtlust, maar blijft toch ook vooral op zijn hoede voor de tegenaanvallen van Eupen. De wedstrijd lijkt goed op slot te zitten. Durft er nog iemand all-in te gaan? .
  13. Gele kaart voor Mathieu Cachbach van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 79
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij RFC Seraing, Sérgio Conceição erin, Mansoni Sambu eruit
  15. tweede helft, minuut 70. Met nog een kwartier op de klok timmert Eupen nog eens een tegenprik in elkaar. Prevljak blijft ijzig koel in de grote rechthoek en zet Peeters met een listig balletje op weg naar het doel, maar daar ligt de jonge doelman van Seraing opnieuw in de weg. .
  16. tweede helft, minuut 67. Wissel van de wacht. Legros haalt Isaac Christie-Davies naar de bank. Zijn vervanger is de kersverse 20-jarige verdedigende middenvelder Nathan Bitumazala, een jong talent overgekomen van Paris Saint-Germain. .
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KAS Eupen, Nathan Bitumazala erin, Isaac Christie-Davies eruit
  18. tweede helft, minuut 64.
  19. Cashback. De spelers van Eupen hebben nagelnieuwe witte truitjes aangemeten voor de tweede helft, maar lijken niet van plan om die opnieuw te bevuilen. Seraing daarentegen knapt het vuile werk wél op. Het brengt ze op korte tijd tweemaal tot een kans. Cachbach is er het dichtste bij met een plaatsbal tegen het doelkader. . tweede helft, minuut 60.
  20. tweede helft, minuut 54. Het bodemduel wordt alvast symbolisch verpersoonlijkt door de grasmat in het Stade du Pairay. De wedstrijd moddert in de beginfase van de tweede helft wat aan en ook het veld wordt met de minuut bruiner. .