KV MechelenCercle Brugge
Brent Staessens
AFAS Stadion
10344

Opener na 2 minuten, rode kaart en gemiste strafschop: Mechelen en Cercle delen punten in spektakelpot

vr 23 december 2022 22:20
  1. 3' - Doelpunt - Kevin Denkey (0 - 1)
  2. 19' - Geel - David Bates
  3. 32' - Geel - Olivier Deman
  1. 52' - Geel 2 - Olivier Deman
  2. 71' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 1)
  3. 73' - Geel - Kerim Mrabti
  4. 75' - Geel - Jesper Daland
  5. 83' - Geel - Charles Vanhoutte
Jupiler Pro League - speeldag 18 - 23/12/22 - 20:30
3'
Kevin Denkey
0 - 1
3'
71'
Nikola Storm
71'
1 - 1

Cercle Brugge kwam na twee minuten al op voorsprong tegen KV Mechelen, maar de thuisploeg zorgde met een heus tegenoffensief voor een billijk gelijkspel. Het zinderend slot had nog een gemiste penalty, een rode kaart en heel wat ballen tegen het doelkader in pacht. Maar een winnaar bleef dus uit.

KV Mechelen - Cercle Brugge in een notendop:

Man van de match: De spektakelrijke partij werd gedragen door drie figuren. Kevin Denkey en Nikola Storm zorgden respectievelijk bij Cercle en Mechelen voor constante dreiging. En Radoslaw Majecki zorgde met uitstekende reddingen en een ultieme penaltysave voor het evenwicht.

Kantelmoment: Het was een wedstrijd met twee gezichten. Een periode vóór de rode kaart van Olivier Deman - waar Cercle domineerde en scoorde - en een periode ná de rode kaart - waar Mechelen floreerde en eveneens wist te scoren.

Opvallend: Eindelijk, voor Nikola Storm. De beste man op het veld bij Mechelen maakte zijn eerste Jupiler Pro League-treffer sinds februari 2022 (toen tegen Antwerp). Voorafgaand aan het duel van vanavond was de aanvaller van Mechelen de speler met de meeste schoten (37), schoten op doel (17) en Expected Goals (2,69) zonder te scoren in 1A deze jaargang. (Opsta Stats)

De snelle 0-1

Het thuispubliek had nog niet met zijn ogen geknipperd of het moest die al mistroostig weer sluiten. Na amper 2 minuten spelen, opende Kevin Denkey al de score in de match der middenmoters tussen Cercle Brugge en KV Mechelen.

Het begin van een geanimeerde pot voetbal, met twee gezichten.

De eerste 50 minuten moest KV Mechelen - ondanks zelf een handjevol kansen bijeen te voetballen - vooral zelf het fysieke spel van Cercle Brugge ondergaan. Zo toonde vooral Kevin Denkey zich onhandelbaar voor de verdediging van Mechelen. Samen met zijn spitsenbroertje Ueda zorgde hij voor constante dreiging.

Enkel de VAR kon het koningskoppel van de 0-2 houden.

Denkey zorgde al na twee minuten voor het openingsdoelpunt.

Maar net na de rust werd de dominantie van Cercle bruusk een halt toegeroepen. Olivier Deman werd na twee strenge gele kaarten van het veld gestuurd.

Waar Mechelen in de eerste helft nog ongelukkig was in zijn afwerking en achter de feiten moest aanhollen, toonde het zich met een mannetje meer wél autoritair en trefzeker.

Nikola Storm trapte al zijn frustraties van zich af en krulde de gelijkmaker na 70 minuten de verste hoek in. Zijn eerste doelpunt van het seizoen. En wanneer Miangue in de absolute slotfase Malede in de grote rechthoek nog tegen de grond werkte, leek de totale ommekeer een feit voor KVM.

Malede schaarde zich verrassend genoeg zelf achter de elfmeter, maar zag zijn moment de gloire door Majecki uit de hoek geranseld worden. De spektakelrijke pot voetbal eindigde zo op een billijk gelijkspel, wat beide ploegen toch teleurgesteld zal achterlaten.

Majecki hield Cercle Brugge in de ultieme slotfase nog recht met een penaltysave.

Nikola Storm (KV Mechelen): "We werden in het begin verrast door een sterk duo Ueda-Denkey, maar nadien toonden we ons de betere ploeg. Toch zat de efficiëntie niet helemaal mee. Ik denk dat we tot 12 kansen bij elkaar gevoetbald hebben. We missen een tikkeltje geluk en hadden altijd moeten winnen vandaag. Ikzelf heb niet opgegeven. Ik ben mijn actie blijven proberen en de aanhouder heeft in deze gewonnen."

22:40

EINDE: 1-1!

90+8' tweede helft
90+1'

89'

Wat een zinderende slotfase. Na de gemiste strafschop geeft Mechelen zich allerminst gewonnen. Storm mikt op de deklat en niet veel later eindigt een flipperkastmomentje net over de kooi van Majecki. Is de totale ommekeer voor Mechelen in de maak?

88'
87'
penalty gemist
Yonas Malede
86'

Malede mist vanaf de stip

Miangue gaat driest in op Malede: penalty! Malede zelf schaart zich achter het leer, maar stuit op een uitstekende redding van Majecki.

83'
80'

Somers is op papier een spits, maar zou na vandaag zomaar kunnen solliciteren voor een plekje tussen de palen. Na een uitstekende combinatie van Mechelen, valt de bal voor de voeten van Storm. De winger twijfelt niet en lijkt de bal in het net te schuiven, maar Somers kan zich ultiem nog voor de bal kan gooien. Gevaar geweken.

75'
74'

De gemoederen lopen hoog op in de wedstrijd. Mrabti beukt - bewust - te laat in op Daland, die zelf revancheert. Beiden krijgen geel achter hun naam. Ook in de rest van de duels lijkt het er steeds scherper aan toe te gaan.

73'
72'
71'

Doelpunt KV Mechelen: 1-1!

KV Mechelen kan zijn overtal verzilveren. Nikola Storm speelt een hoekschop goed uit en kan aanleggen vanaf de rand van de zestien meter. De winger krul de bal loepzuiver de verste hoek in en is zo voor de eerste keer dit seizoen bij een doelpunt betrokken. De perfecte timing.