KV Kortrijk stunt en smeert Racing Genk zowaar een verdiende nederlaag aan

  1. 40' - Geel - Billel Messaoudi
  1. 89' - Verv. Mujaid Sadick door Aziz Ouattara Mohammed
  2. 85' - Geel - Stjepan Loncar
  3. 83' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 0)
  4. 82' - Verv. Billel Messaoudi door Habib Guèye
  5. 82' - Verv. Abdelkahar Kadri door Dylan Mbayo
  6. 81' - Geel - Habib Keita
  7. 74' - Verv. Massimo Bruno door Habib Keita
  8. 68' - Verv. Bilal El Khannous door Nicolas Castro
  9. 68' - Verv. Mike Trésor door Ángelo Preciado
  10. 68' - Verv. Paul Onuachu door Mbwana Samatta
  11. 60' - Geel - Nayel Mehssatou
  12. 55' - Geel - Paul Onuachu
  83'goalFelipe Avenatti1 - 0

  Voor het eerst sinds de openingsspeeldag weet Racing Genk weer wat verliezen is. Op speeldag 18 verloor een onherkenbaar Genk in Kortrijk, een zege die de West-Vlamingen zeker niet gestolen hebben. Felipe Avenatti beloonde de puike prestatie van de thuisploeg, waar deze boost broodnodig was voor het degradatiegevecht.  

  KV Kortrijk-Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Kortrijk voetbalt een pak kansen bij mekaar, maar de bal wil er meer dan 80 minuten niet in. Tot Avenatti de ban breekt en niet meer kan missen van dichtbij.
   
  • Man van de Match: Tom Vandenberghe debuteerde vandaag op zijn 30e in de Belgische hoogste afdeling. Na een foutloos debuut, mét dubbele redding in de toegevoegde tijd, hield hij mee de drie punten in Kortrijk.
   
  • Opvallend: Bernd Storck begint met twee zeges aan zijn periode bij KVK. Na Club Brugge is Kortrijk nog maar het tweede team dat dit seizoen kan winnen van Racing Genk, ex-team van Storck.

  Vandevoordt keept ijzersterk voor rust

  De zege tegen OH Leuven had KV Kortrijk een pak vertrouwen gegeven. Het team van kersvers coach Bernd Storck begon ook tegen competitieleider Racing Genk uitstekend. Na amper 14 seconden zag Bruno een pegel uiteenspatten op de paal. Vandevoordt zat er nog net met zijn vingertoppen bij.

   

  Tien minuten later was Messaoudi het eindstation van een snelle Kortrijkse tegenstoot. Zijn botsende bal werd door Vandevoordt netjes weggewerkt. 

   

  Het Genkse antwoord kwam via aanvoerder Heynen. Na een goede combinatie mikte hij van dichtbij op Vandenberghe, die in doel debuteerde in de hoogste afdeling.

   

  Twee minuten later was Genk daar opnieuw. Eerst raakte Paintsil niet voorbij Vandenberghe, waarna Onuachu in de rebound op Watanabe mikte.

   

  Het eerste halfuur was voorbij gevlogen, maar de beste Kortrijkse kansen moesten dan nog komen. Drie keer kwam Messaoudi in scoringspositie, drie keer faalde de Algerijn. Hij mikte eerst overhaast over, waarna Vandevoordt nog twee keer aan het langste eind trok voor rust.

  In de eerste helft liet vooral Messaoudi de voorsprong voor Kortrijk liggen.

  Avenatti beloont zijn puike match met een goal

  Ook na de rust acteerde competitieleider Racing Genk onherkenbaar. Messaoudi bleef een gesel voor de Genkse verdediging, maar vond het gaatje telkens niet. Zijn afgeweken bal likte de paal na net geen tien minuten spelen.

   

  Twintig minuten voor tijd haalde Vrancken drie sleutelspelers naar de kant. Trésor, El Khannouss en Onuachu hadden allemaal hun dagje niet en dan blijkt Genk toch te pakken.

   

  Invaller Samatta liet zich meteen opmerken. Loncar gooide zich nog net voor zijn schot. 

   

  Ook Storck bracht voorin een paar frisse krachten en die wissel rendeerde wel. Mbayo dribbelde goed de zestien binnen, zette vervolgens strak voor tot bij Avenatti, die van dichtbij niet meer kon missen.

   

  Het Guldensporenstadion ontplofte, maar het werd toch nog bibberen voor de Kortrijkse aanhang. Drie keer moest Vandenberghe nog een redding uit zijn mouwen schudden. Eerst hield hij Paintsil vanuit een scherpe hoek van de 1-1, waarna hij in de toegevoegde tijd aanvoerder Heynen tot twee keer toe het scoren kon beletten met twee prachtige reddingen.

   

  Het bleef 1-0, goed voor de vierde seizoenszege voor Kortrijk. Eerder klopte het ook al Antwerp dat met 27 op 27 naar West-Vlaanderen was afgezakt. Genk blijft uiteraard leider, al ziet het Union nu wel tot op 7 punten "naderen".

  Ondanks een puike match moest Vandevoordt zich laat in de match toch verslagen geven op een schot van Avenatti.

  Nog meer reacties:

  • Massimo Bruno: "Deze zege doet veel deugd. Het was zeker niet gemakkelijk, maar we hebben het toch gedaan. Met de nieuwe coach is de mentaliteit veel verbeterd. Iedereen is ook weer vanaf nul begonnen en je merkt dat we zijn systemen heel goed hebben opgepikt."
   
  • Bryan Heynen: "We wisten dat we in moeilijke omstandigheden naar hier kwamen. Offensief en defensief waren we niet top. We moeten dit nu zien als wake-upcall en klaar zij na Nieuwjaar. We verdienen misschien niet om te verliezen, want we kregen heel veel kansen ook. Het heeft geen zin om nu naar spelers te wijzen. We zijn één ploeg en verliezen of winnen samen."
   
  • Felipe Avenatti: "Wat een fantastische avond. Vanaf de eerste minuut hebben we gevochten en hopelijk zijn we nu vertrokken. Ik wist dat de goal vroeg of laat zou komen. Voor het vertrouwen is dit heel goed. We hebben lang niet gekregen wat we wel verdienden, nu wel."
   
  • Tom Vandenberghe: "Het is een beetje een droom: debuteren op mijn 30e en dan nog winnen tegen de leider die al lang niet meer verloor. Ik had ook een beetje geluk op het einde, maar dat moet je hebben als doelman. We hebben ook een hele metamorfose ondergaan, met veel meer strijd. Hopelijk blijft het zo verder gaan nu."
   
  • Bernd Storck: "We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld, maar hadden ook wat geluk. De druk is heel groot om ons te redden, we zijn op de goede weg. Ik hoop dat we deze lijn nu kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijden. Ik heb heel veel veranderd en heb met elke speler gesproken. Iedereen is van nul begonnen en dat kwam eruit tegen Leuven en Genk. Nu moeten we hard blijven werken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde! Het zit erop in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk wint oververdiend met 1-0 van Racing Genk, dat onherkenbaar was vanavond. .
  3. tweede helft, minuut 96. Vandenberghe is als eerste bij de bal. Het zal bij 1-0 blijven. .
  4. tweede helft, minuut 96. Genk versiert nog een hoekschop. Valt de gelijkmaker nog uit de lucht? .
  5. tweede helft, minuut 95. Avenatti knapt ook achterin meer dan behoorlijk zijn werk op. Hij kopt de vrije trap weg. .
  6. tweede helft, minuut 95. Doelman Vandevoordt trekt mee naar voren voor een vrije trap. .
  7. tweede helft, minuut 94. De klok tikt weg in het nadeel van Genk. Mbayo en Guèye houden de bal netjes bij aan de cornervlag. .
  8. tweede helft, minuut 93. Nog twee minuten en de toegevoegde tijd zit erop. Kortrijk is op weg naar een stunt van jewelste. Eerder dit seizoen versloeg het ook al Antwerp, dat net 27 op 27 had gepakt. .
  9. Vandenberghe houdt KVK recht. Met twee geweldige reddingen houdt Vandenberghe zijn team op overwinningskoers. De JPL-debutant houdt Heynen tot twee keer toe van dichtbij van de 1-1: eerst gaat hij goed plat op een kopbal en ook in de rebound is hij niet te verslaan. . tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 89. Vrancken gooit met Aziz nog een verse kracht voor de leeuwen. Hij komt in de plaats van Sadick, die toch heeft afgezien in zijn eerste match voor de Genkse hoofdmacht. .
  11. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Aziz Ouattara Mohammed erin, Mujaid Sadick eruit
  12. Vandenberghe goed plat. Daar is Genk toch nog een keer. Samatta steekt de bal goed tot bij Paintsil, maar die raakt niet voorbij Vandenberghe. . tweede helft, minuut 87.
  13. tweede helft, minuut 86. Guèye en Avenatti spelen een overtalsituatie slecht uit. De bal van de invaller richting de doelpuntenmaker was veel te ver. Hier zat meer in. .
  14. tweede helft, minuut 85. Heeft Genk nog een reactie in huis? .
  15. Gele kaart voor Stjepan Loncar van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 85
  16. tweede helft, minuut 85. Loncar gaat aan de hoekschopvlag stevig door op Hrosovsky. De gele kaart is meer dan terecht. .
  17. tweede helft, minuut 84.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Felipe Avenatti van KV Kortrijk. 1, 0.
  19. tweede helft, minuut 83. Avenatti trapt KVK op voorsprong. Acht minuten voor tijd heeft KV Kortrijk dan toch wat het echt wel verdient: een doelpunt. Avenatti staat op de juiste plaats om een goede voorzet van Mbayo van dichtbij binnen te duwen. .
  20. tweede helft, minuut 82. Storck brengt met Guèye en Mbayo een nieuwe voorlinie in voor het slot van de wedstrijd. Messaoudi en Kadri mogen gaan rusten. .