Gent vergeet te scoren tegen defensief Standard en moet genoegen nemen met één punt

  1. 32' - Geel - Jacob Barrett Laursen
  1. 90+3' - Geel - Cihan Canak
  2. 90+2' - Verv. William Balikwisha door Cihan Canak
  3. 90+1' - Verv. Stipe Perica door Noah Ohio
  4. 84' - Verv. Gojko Cimirot door Léandre Kuavita
  5. 83' - Verv. Andrew Hjulsager door Ibrahim Salah
  6. 75' - Verv. Matisse Samoise door Alessio Castro-Montes
  7. 75' - Verv. Elisha Owusu door Laurent Depoitre
  8. 73' - Geel - Gojko Cimirot
  9. 67' - Verv. Osher Davida door Denis Dragus
  10. 66' - Geel - Stipe Perica
  11. 59' - Verv. Jens Petter Hauge door Malick Fofana
  12. 56' - Geel - Merveille Bokadi

  AA Gent en Standard hebben de topper van vrijdagavond met een scoreloos gelijkspel afgesloten. Vooral de thuisploeg kon aanspraak maken op een driepunter, maar de paal en de lat hield de Buffalo's van een doelpunt. In de stand verandert er niets.

  Gent - Standard in een notendop

  • Man van de match: Matisse Samoise liep 75 minuten lang zich de longen uit het lijf en was regelmatig vooraan te vinden. Goeie dribbels, goeie passes en, opnieuw, tonnen energie en goesting.

   

  • Sleutelmoment: Voor de rust was het voetbal van Gent bij momenten heel leuk en frivool. Getuige daarvan de getroffen paal en lat door Hjulsager en Odjidja. Daar hadden de Gentenaren moeten op voorsprong kruipen, maar op één of andere manier lukte dat toch niet.

   

  • Opvallend: Aanvallend had Standard vandaag amper in de pap te brokken. De cijfers: 17 doelpogingen voor Gent, tegen 1 voor Standard. En nog had het kunnen keren met een ongelukkige penalty, die door de VAR werd teruggedraaid. Dan mag je zoveel kansen hebben, voetbal draait om scoren.

  Kansen zonder scoren

  Gent was sterk geëindigd in de beker tegen Cercle Brugge en begon ook met leuk voetbal aan het treffen tegen Standard. De thuisploeg drukte en drukte. Bodart werd getest, maar bij de meeste moest hij niet hard werken.

   

  Na tien minuten was er wel een grote kans: Cuypers en Hjulsager combineerden zich een baan door de Rouche verdediging, alleen om Bodart weer tegen te komen.

   

  Paal en lat zijn vrienden van een goede doelman. Hjulsager kon opnieuw na een mooie combinatie nét niet scoren. Via de paal kwam de bal nog bij Hong, maar die kreeg zijn schot ook niet gekadreerd.

   

  Op slag van rust raakte Odjdja met een giftig schot op zijn beurt de lat, de goed gevolgde Hjulsager had moeten scoren op de rebound. Ploegmaat Hong vloog echter in de weg, mogelijk geholpen door een Luiks duwtje. Rusten met veel Gentse kansen, maar wel 0-0.

  Het was de hele match druk voor de goal van Standard-doelman Bodart.

  VAR voorkomt deksel op de neus

  Gent kwam met evenveel enthousiasme de kleedkamers uit en had al na een minuut kunnen leiden. Opnieuw was er een goede Bodart die de netten goed beschermde op het schot van Samoise. 

   

  Zoals dat gaat verzandde de wedstrijd in de tweede helft meer, dankzij een lager blok van Standard, dat alleen nog maar op de tegenaanval probeerde te prikken. Gent zocht gaatjes, maar creativiteit was soms ver te zoeken.

   

  Halverwege de helft leek het figuurlijke deksel dan de neus van Gent te gaan verpletteren. Alzate kopte door, op de hand van Ngadeu, die in de zestien stond. Ref Lambrechts floot penalty voor hands, maar in het VAR-kantoor waren ze oneens. Ontsnapping voor Gent.

   

  Dat probeerde nadien wel nog, maar kwam niet meer tot grote kansen. Zelfs de ingebrachte toren Depoitre kon niets meer forceren.

  Scheidsrechter Lambrechts geeft Standard een penalty, maar wordt teruggefloten door de VAR.

  Ronny Deila: "Dit mag je een kleine overwinning noemen"

  Hein Vanhaezebrouch (Gent): "We hebben vooral tegenslag vandaag, met wat meeval winnen we deze wedstrijd, misschien met ruime cijfers zelfs.  Er valt meer te doen tegen een goede organisatie van Standard. Nog een klein excuus: Het veld is heel hobbelig, daarom was het vandaag niet makkelijk om snel te voetballen. Maar goed, daar mogen we ons niet achter wegsteken. Dit is een gemiste kans, we hadden een schitterende zaak kunnen doen."

   

  Ronny Deila (Standard): "Je mag dit zeker een kleine overwinning noemen. Gent is een goede ploeg, we toonden energie en inzet, ik ben ongelofelijk trots op de jongens vandaag. We hebben geleden, staan onder druk, maar als je kan gaan strijden voor de punten, moet je er staan. Aanvallend hebben we vandaag niets gecreëerd, behalve de penaltyfase, maar zo’n dagen zijn er. Nu genieten met de familie."

   

  Matisse Samoise (Gent): "We hadden moeten winnen vandaag. We hadden de kansen, Standard niet. Maar dan moet er eentje binnen. Het mankeerde vandaag vooral aan het afwerken, op het einde geraakten we er door hun laag blok dan niet meer door. Als we hadden gewonnen, hadden we in met Nieuwjaar in Play-Off I kunnen staan, jammer."

   

  Jacob Laursen (Standard): "We zijn zeker blij met dit resultaat. Gent is een moeilijke verplaatsing, we hadden de bekermatch in de benen en ziekte in de ploeg. Ik ben heel erg trots op de ploeg, fantastisch. Na de laatste wedstrijd hebben we vandaag laten zien dat we iets kunnen. Kansen hadden we niet, maar we moeten blij zijn met wat we gekregen hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Erik Lambrechts maakt een einde aan de belegering. Gent had, zeker in de eerste helft, het beste van het spel, maar zonder te scoren. Standard wint een punt, en bekomt zo van de pandoering tegen Antwerp. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Salah had, met veel verbeelding, de overwinning aan de voet. Bodart zit op een voorzet er maar half bij, de Gentse winger krijgt de hele moeilijke bal niet gekadreerd. .
  4. Gele kaart voor Cihan Canak van Standard tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Cihan Canak erin, William Balikwisha eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Standard, Noah Ohio erin, Stipe Perica eruit
  7. tweede helft, minuut 91. Gent vindt geen oplossingen, zelfs ballen pompen (met Cuypers en Depoitre die wachten) zit er niet in. .
  8. tweede helft, minuut 89. +5. We krijgen er vijf minuten bij. Deila wil ook nog wisselen en zijn spelers zijn de tijd aan het rekken, het zullen er dus wel meer zijn. .
  9. Redding. Bodart moet uikijken. Een schot caprioleert en valt net op de lat. Of net ervoor. De keeper neemt het zekere voor het onzekere. . tweede helft, minuut 89.
  10. tweede helft, minuut 88. Ngadeu over. Hong gooit een corner voor doel, waar Ngadeu goed opduikt. Zijn kopbal gaat ruim over én naast. .
  11. tweede helft, minuut 86.
  12. tweede helft, minuut 84. Hjulsager is gaan rusten, Salah komt zijn plaats opnemen. Kan de winger iets forceren? .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Léandre Kuavita erin, Gojko Cimirot eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Ibrahim Salah erin, Andrew Hjulsager eruit
  15. tweede helft, minuut 80. Niet accuraat. Het zal ook wat te maken hebben met de Standard-verdediging, maar Gent kreunt wat onder de druk. Het is van moeten, en aan de (voor)laatste pass te zien, lijdt het spel daaronder. .
  16. tweede helft, minuut 80. Standard lijkt een optie te willen op een brilscore. Het is al verdedigen dat de klok slaat, aanvallend lukt het alleszins niet. .
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Matisse Samoise eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Elisha Owusu eruit
  19. Gele kaart voor Gojko Cimirot van Standard tijdens tweede helft, minuut 73
  20. tweede helft, minuut 73. Het gezond verstand zegeviert, laat dat duidelijk zijn, maar het gevaar voor Gent is reëel. Scoren is, opnieuw, de boodschap. Depoitre en Castro-Montes komen erin. .