1. 57' - Doelpunt - Gerardo Arteaga (2 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 15 - 28/10/22 - 20:55
    57'
    2 - 1

Racing Genk blijft verder denderen in de Jupiler Pro League. De leider had wel zijn handen vol met een kranig KV Mechelen en moest na een lichte rode kaart van Bilal El Khannouss nog zwoegen in de slotfase. Joseph Paintsil bevrijdde Genk uiteindelijk in de extra tijd. Steven Defour is bij KVM na twee zeges zijn perfecte rapport kwijt.

Genk - Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Vlak nadat Genk opnieuw op voorsprong klom, pakte El Khannouss een tweede gele kaart. De leider moest nog een halfuur met 10 man overleven. De bevrijdende 3-1 van Paintsil viel diep in de slotfase.

• Man van de match: Een mooie assist voor de 2-1 en de beslissende 3-1. Joseph Paintsil was vandaag opnieuw heel belangrijk voor Genk. De Ghanees was dit seizoen al betrokken bij 10 doelpunten (6 goals, 4 assists).

• Statistiek: Dankzij deze match wint Genk een 8e wedstrijd op rij in de Jupiler Pro League. Een clubrecord.

• Opvallend: Voor KV Mechelen is het al jaren geen pretje om op bezoek te gaan in Genk. Al 13 wedstijden op rij lukt het hen niet om in Genk iets te rapen. Hun laatste overwinning op het veld van de Limburgers dateert al  van 2009.

Leuke openingsfase met twee doelpunten

Wouter Vrancken stond met Racing Genk vanavond oog in oog met zijn ex-ploeg KV Mechelen. De leider raast als een wervelwind door de competitie, maar ook Mechelen was onder nieuwe trainer Steven Defour goed op weg met 6 op 6.

Al na minder dan 10 minuten klom de leider op voorsprong. Een eenvoudig één-tweetje tussen El Khannouss en Munoz was genoeg om de Mechelse verdediging uit verband te spelen. Munoz werkte proper af.

Mechelen gaf zich echter niet gewonnen en nam de wedstrijd nadien grotendeels in handen. Kapitein Rob Schoofs maakte er op eigen houtje al snel 1-1 van. Een geweldig afstandsschot vloog buiten het bereik van de doelman in de winkelhaak.

Nadien kreeg de ploeg van trainer Defour nog de grootste kans van de eerste helft. Walsh kwam na uitglijden van McKenzie oog in oog met Vandevoordt, maar kon het foutje niet afstraffen.

Genk maakt het zichzelf nog onnodig moeilijk

Genk kwam beter uit de kleedkamer en nam de wedstrijd in handen na de rust. Een paar minuten voor het uur klom het verdiend op voorsprong. Arteaga kon een geweldige aanval eenvoudig afwerken.

Alles leek onder controle, maar toen pakte El Khannouss een tweede gele kaart wegens klagen en moest Genk nog een halfuur met 10 overleven.

Mechelen, onder impuls van een geweldige Rob Schoofs trok nog vol ten aanval, maar zorgde uiteindelijk voor te weinig doelgevaar.

In de absolute slotfase deed Genk de boeken helemaal toe. Een 12e(!) assist van Trésor werd door Paintsil netjes afgewerkt.

De Genkse machine blijft op volle toeren draaien, Steven Defour verliest zijn eerste wedstrijd als trainer.

Defour: "We belonen onszelf niet en dat wordt afgestraft"

Geoffry Hairemans (Mechelen): "We hadden Genk onder controle in de eerste helft, maar maakten het niet af. Je weet dat deze ploeg veel scorend vermogen heeft en dat ze het uiteindelijk nog op deze manier kunnen afmaken. We wilden vandaag lef tonen en dat hebben we gedaan. Genk heeft de zege niet cadeau gekregen, al zat er dus veel meer in vandaag."

Bryan Heynen (Genk): "Het was een moeilijke avond voor ons. We zeiden in de rust dat we te weinig energie toonden en herpakten ons wel nadien. Die rode kaart is wat ongelukkig, maar uiteindelijk winnen we deze wedstrijd wel verdiend. We blijven gefocust op onze oorspronkelijke doelstelling: de top 4 behalen. We bekijken wedstrijd per wedstrijd.

Steven Defour (trainer Mechelen): "Ik sta hier met een dubbel gevoel. We spelen een goede eerste helft tegen misschien wel de toekomstige kampioen en de best spelende ploeg van het moment. Als we onszelf belonen leiden we misschien aan de rust met 1-3. Dat doen we niet en dan weet je dat zoiets kan worden afgestraft. Desondanks ben ik tevreden met het spel dat we vanavond hebben getoond, al vind ik dat we het beter hadden kunnen doen toen we met een mannetje meer stonden."

Wouter Vrancken (trainer Genk): "Het was een moeilijke wedstrijd, zeker in de eerste helft. Iedereen weet dat je Schoofs niet die ruimte mag geven om uit te halen. Nadien hebben we het anders aangepakt en konden we dominanter spelen. Jammer van die rode kaart, al vind ik niet dat de scheidsrechter een tweede gele kaart moet trekken. De prioriteiten liggen soms ver van waar ze zouden moeten liggen. Dat clubrecord (8 wedstrijden op rij winnen, red.) is belangrijker voor de club dan voor mezelf en het is ook leuk voor de supporters. Het is leuk om te zien hoe zij ons steunen in de moeilijkere momenten."

90+4'

EINDE: 3-1

Scheidsrechter Verboomen maakt er een einde aan. Genk wint de partij uiteindelijk met 3-1. Doelpunten waren er van Munoz, Schoofs, Arteaga en Painstil.

90+1'

3-1!

De boeken mogen toe, want daar is Genk plotseling! Trésor deelt zijn 12(!)e assist uit en Painstil werkt deze keer wel koeltjes af. Zijn schot belandt via Coucke en de paal in doel.

90+1'

90'

4 minuten toegevoegde tijd

Mechelen krijgt nog 4 minuten toegevoegde tijd om nog iets uit de brand te slepen.

88'

Geen 3-1

En dan krijgt Genk plotseling een drievoudige kans om de wedstrijd helemaal te beëindigen. Eerst botst Paintsil in de omschakeling op Coucke, nadien trapt Samatta op een verdediger en ten slotte mikt Trésor de bal nipt over de lat.

87'

Genk speelt zeker niet zijn beste match, maar staat nog voor dankzij mentaliteit en kwaliteit.

Stef Wijnants
    83'

Hairemans dribbelt zich helemaal vast en zo moet Mechelen opnieuw beginnen met bouwen. Genk plooit helemaal terug en beperkt zich uitsluitend tot verdedigen.

79'

Kan Genk de zegereeks verderzetten of kan Mechelen toch nog iets rapen? We naderen de laatste tien minuten!

76'

Mechelen en Defour hebben niets te verliezen. Ze zetten alles op alles.

74'
    74'

Mechelen begint nu toch aan te dringen en eist de bal helemaal op. Genk moet het momenteel hebben van een snelle tegenprik.

65'

Een schitterende aanval van Mechelen wordt niet beloond. Uitblinker Schoofs combineert met Storm waarna die Walsh bedient. De verdediger kan zijn schot echter niet kaderen.

64'

El Khannouss pakt rood, Genk met 10

Het wordt toch nog een spannend halfuur want Genk komt met 10 te staan! Uitblinker El Khannouss had al geel en mekkerde nadien iets te veel tegen scheidsrechter Verboomen. Die twijfelt niet en geeft de jonge Marokkaan rood. Ook trainer Vrancken krijgt een gele kaart onder de neus geschoven.