Leider Antwerp pikt overwinningsdraad weer op tegen STVV

1. 54' - Geel - Christian Brüls
  2. 86' - Verv. Alhassan Yusuf door Christopher Scott
  3. 87' - Verv. Shinji Okazaki door Matte Smets
Jupiler Pro League - speeldag 11 - 07/10/22 - 20:46

Antwerp heeft opnieuw aangeknoopt met de overwinning, al ging dat niet zonder moeite tegen STVV. Ondanks een snel openingsdoelpunt en een rode kaart voor de bezoekers kon de leider pas in de extra tijd het nekschot uitdelen. Voor STVV is het de eerste nederlaag op verplaatsing sinds januari.

Antwerp - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Vlak voor rust krijgt STVV een rode kaart nadat Robert Bauer een slag uitdeelt aan Vincent Janssen. Na een VAR-interventie mag de Duitser gaan douchen.

• Man van de match: Toby Alderweireld, de leider van de Antwerpse verdediging kwam defensief nooit in de problemen en lag dankzij een geweldige assist aan de basis van de 1-0 van Gerkens.

• Opvallend: Het was al geleden van 15 januari(!) dat STVV nog eens ging verliezen op verplaatsing. Die mooie reeks komt nu ten einde tegen de rood-witte leider.

Matig Antwerp hoeft gaspedaal niet in te duwen

Nadat Antwerp vorig weekend een einde zag komen aan hun reeks overwinningen, moest de ploeg van Mark van Bommel de rug rechten tegen STVV. Geen makkelijke opdracht als je weet dat STVV voor deze wedstrijd niet meer verloor op verplaatsing sinds 15 januari (op Club Brugge).

De ploeg van Bernd Hollerbach slikte ook nog maar 1 doelpunt op verplaatsing dit seizoen. Daar kwam na 8 minuten al verandering in nadat Toby Alderweireld een fantastische diepe pass gaf aan ex-Truienaar Pieter Gerkens. De middenvelder bedankte en werkte proper af voorbij doelman Schmidt.

Antwerp ging nadien wat op de rem staan en liet het initiatief aan STVV, dat daar al bij al weinig mee deed. Vlak voor rust maakte Robert Bauer de opdracht voor de bezoekers nog een stuk moeilijker. De Duitser werkte Vincent Janssen (met een slag) tegen de grasmat en na een VAR-interventie veranderde Nicolas Laforge zijn gele kaart in een rode.

Na de rust controleerde een matig Antwerp de partij tegen een machteloos STVV. Invallers Frey en Scott zorgden uiteindelijk nog voor de verlossende 2-0 diep in de extra tijd. Doelman Schmidt kon het schot van de Zwitserse spits niet klemmen en Scott werkte eenvoudig af.

Mark van Bommel: "30 op 33 is mooi, maar deze wedstrijd was niet perfect"

Pieter Gerkens (Antwerp): STVV heeft vandaag laten zien dat het een stugge ploeg is waar je moeilijk doorheen kan komen. Het was een moeilijke zege. We hadden diepte nodig om kansen te creëren en zo kwam de 1-0 ook tot stand. Een wereldbal van Toby zorgde ervoor dat het halve werk voor mij al was gedaan. Uiteindelijk hebben we te weinig kansen bij mekaar gespeeld maar mogen we toch tevreden zijn met weer een overwinning.

Aboubakary Koita (STVV): Antwerp scoorde vroeg en nadien pakten we rood. Dat maakte het moeilijk om ons plan uit te voeren. Ze waren beter vandaag.

Bernd Hollerbach (trainer STVV): Bij die 1-0 laten we de fair-play regels gelden en worden we verrast door de lange bal van Antwerp. Ook de rode kaart vond ik onterecht, het was gewoon een duel tussen twee spelers.

Mark van Bommel (trainer Antwerp): Het is heel mooi als je 30 op 33 pakt, maar deze wedstrijd was niet perfect. We begonnen goed en scoorden het doelpunt, maar hadden te weinig intensiteit na de rode kaart. Geduldig spelen is niet hetzelfde als traag spelen. Dat de 2-0 uiteindelijk dan nog valt is wel mooi.

22:41

EINDE: 2-0

Match gespeeld en 2-0 voor Antwerp tegen STVV. De ploeg van Mark van Bommel pakt 30/33.

90+9' tweede helft
90+4'

2-0!

De lijnen zijn getrokken en het doelpunt wordt gegeven! Invallers Frey en Scott liggen zo nog aan de basis van de verlossende 2-0. Boeken toe.

90+3'

2-0?

Daar was bijna de 2-0! Frey wordt diep gestuurd en knalt naar doel. Schmidt kan de bal niet klemmen en zo kan Scott de bal binnenlopen. Volgens de lijnrechter stond Frey echter buitenspel. Laforge luistert naar de VAR.

90+1'

Na een kuitblessure van ongeveer een maand mag Frey zijn opwachting weer maken in het Bosuilstadion. De Zwitser mag nog 5 minuten meespelen en vervangt Janssen.

90'

89'

De bal rolt intussen weer en Antwerp probeert de bal in de ploeg te houden en te wachten op een gaatje. Al lijkt het er steeds meer op dat de 1-0 voorsprong voldoende zal blijken om de wedstrijd te winnen.

85'

Yusuf geblesseerd naar de kant

Yusuf blijft liggen en moet met de draagberrie van het veld worden gedragen. Een aderlating voor Antwerp en de Nigeriaan.

83'

Yusuf blijft liggen en heeft verzorging nodig. De Nigeriaan speelde een verdienstelijke wedstrijd op het Antwerpse middenveld.- Intussen is Frey zich nadrukkelijk aan het opwarmen. Krijgen we de Zwitser nog te zien?

80'

Mooie aanval van Antwerp maar geen 2-0! Nainggolan combineert met Pacho die de middenvelder opnieuw bedient. Schmidt moet redding brengen en houdt de 1-0 zo op het bord.

80'

Het mag toch wel wat meer zijn van Antwerp.

Geert Heremans
74'

Een heerlijke bal van Nainggolan zet Janssen oog in oog met Schmidt. De Nederlander knalt de bal vrij onbesuisd over de kooi, maar wordt iet of wat gered door de vlag van de lijnrechter. De Nederlander stond een voetje buitenspel.

72'

Ook Nainggolan probeert het eens met een schot. Zijn bal spat uiteen op het lijf van Leistner. STVV krijgt het steeds moelijker om alles te bolwerken.

67'

Antwerp houdt de bal goed in de ploeg nu. STVV loopt zich te pletter.

64'

Antwerp gaat toch op zoek naar de verlossende 2-0. 1 prik van STVV is voorlopig genoeg voor de bezoekers om weer langszij te komen.

62'

Ekkelenkamp en Muja mogen gaan rusten. Mark van Bommel brengt Nainggolan en De Laet in hun plaats.