Eupen maakt tegen STVV einde aan verliesreeks en pakt drie broodnodige punten

  1. 85' - Geel - Frank Boya
  2. 80' - Geel - Jason Davidson
  3. 79' - Verv. Daiki Hashioka door Stan Van Dessel
  4. 79' - Verv. Mory Konaté door Fatih Kaya
  5. 76' - Doelpunt - Konan N'Dri (0 - 1)
  6. 67' - Verv. Eric Junior Bocat door Aboubakary Koita
  7. 65' - Verv. Smail Prevljak door Gary Magnée
  8. 65' - Verv. Isaac Nuhu door Regan Charles-Cook
  9. 64' - Verv. Teddy Alloh door Konan N'Dri
  10. 59' - Verv. Christian Brüls door Shinji Kagawa
  11. 58' - Geel - James Jeggo
  76'goalKonan N'Dri0 - 1

  Eupen heeft na drie nederlagen op een rij nog eens gewonnen. Op bezoek in Sint-Truiden was invaller Konan N'Dri de verlosser met de winning goal een kwartier voor tijd. De Oostkantonners zetten in de stand rode lantaarn Zulte Waregem op afstand en schenken zichzelf onderaan wat ademruimte.

  STVV - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde maken de invallers het verschil voor Eupen. Charles-Cook wordt met een heerlijke pass van Peeters gelanceerd op links en brengt de bal laag voor doel. Daar werkt N'Dri de 0-1 in één tijd in doel.

  • Man van de match: Lennart Moser was vanavond onklopbaar. De Duitse doelman van Eupen hield Bocat in de eerste helft van de 1-0 en stond na de rust ook pal op pogingen van Boya, Hashioka, Brüls én Koita. Bij die laatste redding balde hij zijn vuist, helemaal terecht.

  • Opvallend: STVV doet het dit seizoen buitenshuis beter dan op eigen veld. Het leed nog geen enkele uitnederlaag, terwijl het op Stayen nu al aan drie nederlagen zit. Enkel tegen KV Mechelen kon STVV voor eigen volk zegevieren, tegen Union pakte het thuis een puntje.

  Duitse clash levert weinig schwung op

  Bernd versus Bernd, Hollerbach versus Storck. Een Duitse clash op Stayen, maar een blitzstart of veel schwung leverde dat niet op. STVV en Eupen hielden elkaar in evenwicht in een kansarm eerste halfuur. Eupen kwam nog het dichtst bij een treffer toen Schmidt zich moest tonen op een knappe vrije trap van Peeters.

  Gaandeweg werd STVV wel sterker, onder impuls van debutant Bocat. Zijn afgeblokte schot leverde een kans op voor Konaté, die nipt naast besloot. Even later werd Bocat zelf goed in stelling gebracht, Moser hield Eupen overeind met een knappe redding op het afgeweken schot en pareerde op de daaropvolgende hoekschop ook een kopbal van Leistner.

  STVV mist de kansen, invallers doen het voor Eupen

  Eupen scoorde in 9 wedstrijden amper 8 keer, STVV trof 10 keer raak. Een doelpuntenfestival werd dus niet verwacht, maar wat beide ploegen serveerden, was wel erg mager. Moser moest wel zijn kunnen tonen op een verre knal van Boya. Aan de overkant mikte de doorgebroken Nuhu dan weer onbegrijpelijk naast, al werd er wel gevlagd voor buitenspel.

  Op het uur zette Hashioka het scoringsprobleem van STVV nog eens in de verf. De bal viel voor zijn voeten op een corner, maar de Japanner besloot helemaal vrijstaand onbesuisd over. Tien minuten later liep hij perfect in op een voorzet van Koita, maar kopte hij pal op Moser.

  STVV betaalde een hoge prijs voor die missers, want in het slotkwartier maakten de invallers het verschil voor Eupen. Schmidt pakte nog uit met een dubbele redding op pogingen van N'Dri en Magnée, maar moest zich even later toch gewonnen geven. 

  Gelanceerd door een enig mooie pass van Peeters bracht Charles-Cook de bal laag voor doel en daar prikte N'Dri de 0-1 binnen. Diezelfde N'Dri kwam zelfs nog dicht bij de 0-2, Schmidt kon zijn schot nog net tegen de paal deviëren. 

  Brüls kreeg in de slotfase nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar alleen voor Moser mikte hij pal op de doelman. Ook Koita kreeg een ultieme poging niet voorbij de Eupen-doelman. STVV lijdt zo zijn derde thuisnederlaag, Eupen boekt zijn derde competitiezege.

  Storck: "Het geluk stond nu wel eens aan onze kant"

  • Bernd Storck (trainer Eupen): "De voorbije wedstrijden ontbrak het ons aan meeval, vandaag stond het geluk wel aan onze kant. We moesten hier een resultaat neerzetten, zeker na de uitslagen op de andere velden. Ik moet mijn team feliciteren, ze hebben het goed gedaan. Op sommige momenten hadden we natuurlijk wat geluk en een goede doelman nodig. Moser heeft ons in de wedstrijd gehouden. Ik ben blij dat we hier drie punten pakken, tegen een zeer sterke tegenstander. Er wacht ons nu opnieuw een moeilijke wedstrijd, thuis tegen Gent. Maar met deze drie punten op zak kunnen we op een goede manier aan de nieuwe week beginnen. Deze overwinning is zo belangrijk voor de sfeer in de groep, hier kunnen we op voortbouwen."

  • Bernd Hollerbach (trainer STVV): "Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat ze de kansen niet afgemaakt hebben. Voor de rest hebben we een zeer goede wedstrijd gespeeld. Als je op twee meter van doel niet kan scoren, dan krijg je wat je verdient. Voor mij is het belangrijk dat we goed spelen en kansen creëren. We hadden er ook veel vanavond, maar maken ze jammer genoeg niet af. Maar ik zou me meer zorgen maken mochten we slecht spelen en helemaal geen kansen creëren. We spelen steeds goede wedstrijden, vol overgave, maar we vergeten onszelf te belonen. Dat is jammer."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Een bijzonder efficiënt Eupen boekt na een 0 op 9 zijn derde overwinning van het seizoen. De invallers maakten het verschil voor de bezoekers. N'Dri zorgde een kwartier voor het einde voor de winning goal. STVV morste met de kansen en loopt al zijn derde thuisnederlaag op. .
  3. Nieuwe redding van Moser. STVV blijft het proberen. Koita pakt vanaf de rand van de zestien uit met een krachtig grondscherend schot, maar Moser blijkt vanavond niet te kloppen. . tweede helft, minuut 92.
  4. tweede helft, minuut 89. Van Genechten hobbelt weer het veld op, onder boegeroep van de STVV-aanhang. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. .
  5. tweede helft, minuut 89. Van Genechten komt slecht neer na het wegtrappen van de bal en schreeuwt het uit. Is zijn wedstrijd voorbij? .
  6. Gele kaart voor Frank Boya van STVV tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 84. Bruno in het zijnet. Bruno is de volgende die voor Truiense dreiging zorgt. Van dichtbij mikt hij in één tijd in het zijnet. STVV morst met de mogelijkheden. .
  8. tweede helft, minuut 83. Brüls laat het liggen. Het regent nu kansen. Brüls kan plots alleen op doel afgaan op aangeven van Leistner, maar laat de kans liggen en besluit slap op Moser. Dit had de 1-1 moeten zijn. .
  9. tweede helft, minuut 81.
  10. N'Dri op de paal! Wat een invalbeurt van N'Dri. Hij dolt met Leistner en haalt dan vanuit een scherpe hoek uit. Schmidt zit er nog net voldoende bij en devieert het schot op de paal. Bijna stond het 0-2. . tweede helft, minuut 81.
  11. tweede helft, minuut 80.
  12. Gele kaart voor Jason Davidson van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 80
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij STVV, Stan Van Dessel erin, Daiki Hashioka eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij STVV, Fatih Kaya erin, Mory Konaté eruit
  15. tweede helft, minuut 77. N'Dri brengt Eupen op voorsprong! De invallers maken het verschil bij Eupen. Charles-Cook wordt knap gelanceerd door Peeters en brengt de bal laag voor doel. Daar tikt N'Dri de openingstreffer in één tijd in doel. Koude douche voor STVV. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Konan N'Dri van KAS Eupen. 0, 1.
  17. tweede helft, minuut 75.
  18. Schmidt houdt STVV overeind. Een kwartier voor het einde komt Eupen plots gevaarlijk opzetten. Peeters brengt N'Dri alleen voor Schmidt, maar die is net iets sneller op de bal. Meteen daarna pareert de doelman ook de herneming van Magnée. Knap werk van Schmidt. . tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 70. Nieuwe misser van Hashioka. Nieuwe kans voor Hashioka, nieuwe misser ook voor de Japanner. Hij komt perfect inlopen op een prima voorzet van Koita, maar kopt dan pal op Moser. .
  20. tweede helft, minuut 67.