Hattrickheld Hotic schenkt Cercle Brugge in Gent zijn 2e zege van seizoen met late penalty

  1. 34' - Geel - Charles Vanhoutte
  2. 27' - Geel - Jesper Daland
  3. 24' - Doelpunt - Kevin Denkey (0 - 1)
  4. 15' - Geel - Bruno Godeau
  1. 90+5' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  2. 90+1' - Verv. Hong Hyun-seok door Elisha Owusu
  3. 90+1' - Verv. Sven Kums door Malick Fofana
  4. 90+1' - Verv. Jesper Daland door Christiaan Ravych
  5. 89' - Doelpunt strafschop - Dino Hotic (3 - 4)
  6. 79' - Verv. Bruno Godeau door Andreas Hanche-Olsen
  7. 77' - Doelpunt - Laurent Depoitre (3 - 3)
  8. 76' - Geel - Dino Hotic
  9. 76' - Doelpunt - Dino Hotic (2 - 3)
  10. 74' - Verv. Matisse Samoise door Andrew Hjulsager
  11. 72' - Verv. Louis Torres door Ayase Ueda
  12. 68' - Doelpunt - Hugo Cuypers (2 - 2)
  13. 66' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  14. 66' - Geel - Matisse Samoise
  15. 64' - Verv. Thibo Somers door Heitor
  16. 59' - Doelpunt - Dino Hotic (1 - 2)
  17. 49' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 1)
  24'goalKevin Denkey0 - 1
  49'goalHugo Cuypers1 - 1
  59'goalDino Hotic1 - 2
  68'goalHugo Cuypers2 - 2
  76'goalDino Hotic2 - 3
  77'goalLaurent Depoitre3 - 3
  89'penalty goalDino Hotic3 - 4

  Coach Miron Muslic heeft zijn start bij Cercle Brugge niet gemist. In Gent besliste matchwinnaar Dino Hotic de spektakelmatch met een penalty in de slotfase: 3-4. Cercle verlaat de degradatiezone, Gent blijft achter met 3 op 12.

  AA Gent - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Consternatie bij Gent wanneer de VAR in de slotfase ingrijpt bij een 3-3-stand. Scheidsrechter Wim Smet moet naar de monitor gaan kijken en legt de bal op de stip voor een duwfout op Van der Bruggen. Hotic laat de kans niet liggen en schenkt Cercle met zijn derde treffer de volle buit.

  • Man van de match: Hij had dit seizoen nog niet gescoord, maar dat maakte Dino Hotic vanmiddag ruimschoots goed met een hattrick. Zijn eerste poging strandde nog op de paal, maar daarna gaf hij Roef met zijn rechter het nakijken, scoorde hij ook fraai met zijn linker én zette hij feilloos een penalty om.

  • Opvallend: 5 doelpunten had Cercle nog maar gemaakt in de voorbije 9 wedstrijden. Vandaag deed de vereniging er in één klap 4 bij. Voor Cercle is het ook de eerste overwinning op bezoek bij Gent sinds 30 juli 2011.

  Depoitre op de paal, Denkey treft wél raak

  Vuurdoop als T1 bij Cercle voor Miron Muslic en die drukte meteen zijn stempel met vier wissels in de basis. De opvolger van Dominik Thalhammer liet zijn team ook vanaf de start hoog druk zetten, Gent had het er knap lastig mee. Cercle-doelman Majecki keek werkloos toe.

  Pas halfweg de eerste helft kon Gent voor gevaar zorgen. Castro-Montes zette Somers met een knappe panna in de wind en legde af voor Depoitre. Die pakte uit met een fraai schot, maar de paal voorkwam de 1-0. Majecki stond dan weer pal op de herneming van Cuypers.

  Cercle ontsnapte en sloeg nog geen twee minuten later zélf toe. Vanhoutte kon een lage voorzet van Deman nog net tot bij de vrijstaande Denkey deviëren en die opende van dichtbij makkelijk de score. Geen 1-0 dus, maar 0-1. Voor Gent was het even slikken, een stevige reactie van de thuisploeg bleef nadien ook uit. 

  Gent komt drie, maar geen vier keer terug

  Gent moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft en die begon alvast goed voor de thuisploeg. Na een knappe omschakeling lanceerde Samoise Cuypers en die omspeelde handig de ver uitgekomen Majecki. Vanuit een scherpe hoek mikte hij vervolgens zijn zesde competitietreffer voorbij de Cercle-doelman: 1-1.

  Ondanks de gelijkmaker bleef de Gentse motor sputteren. Op het uur kwam de thuisploeg zelfs met de schrik vrij toen een afstandsschot van Hotic op de paal strandde. Meteen daarna was het wél raak voor de Bosniër. Na een knappe assist van Denkey bracht hij Cercle opnieuw op voorsprong.

  Twintig minuten voor het einde schoot Cercle in eigen voet. Marcelin ging de mist in op een voorzet van Samoise en via de rug van Depoitre viel de bal voor de voeten van Cuypers. Die toonde nog maar eens zijn torinstinct en bracht Gent voor de tweede keer langszij.

  Een tik voor Cercle, maar dat toonde een buitengewone veerkracht. Denkey kroop nog maar eens in de rol van aangever en Hotic borstelde met zijn gouden linker de bal buiten het bereik van Roef: 2-3. Gent zette nog geen minuut later orde op zaken. Marcelin en Majecki zagen er niet goed uit op een lage voorzet van Odjidja en zo kon Depoitre zijn eerste competitietreffer makkelijk in doel lopen.

  Gent wou meer en kwam ook bijzonder dicht bij de 4-3. Na een slechte tussenkomst van Popovic kon Cuypers een derde keer scoren, maar Heitor haalde de bal nog van de lijn.

  Het venijn zat in de staart voor Gent. Op aangeven van de VAR ging de bal in de slotfase plots op de stip voor een duwfout op Van der Bruggen. Hotic liet de kans niet liggen en maakte zijn hattrick compleet. Cercle gaf de voorsprong geen vierde keer uit handen en boekt zijn tweede competitiezege. 

  Vanhaezebrouck: "Het was alsof niemand Hotic kende, onvoorstelbaar"

  • Dino Hotic (Cercle Brugge): "Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben, want we verdienen het. Het was een ongelofelijke wedstrijd met het wisselende scoreverloop. Ik ben heel blij voor het team dat we hier drie punten pakken. We moeten nu hard blijven werken. Het geluk ontbrak een beetje in onze vorige wedstrijden. We hadden wel kansen, maar we scoorden niet. Cercle is geen ploeg voor tweede klasse en we zullen er alles aan blijven doen om in eerste klasse te blijven. Mijn mooiste goal vandaag? De tweede, met mijn linker."

  • Hein Vanhaezebrouck (trainer AA Gent): "Als Cercle in 9 wedstrijden 5 keer scoort en er nu opeens 4 maakt, dan is het duidelijk wat er fout liep. Ons baken waar we zoveel wedstrijden op konden rekenen, zeker vorig seizoen met veel clean sheets, was er vandaag niet. We kwamen achteraan voortdurend in de problemen. Ik had de indruk dat Hotic nieuw aangetrokken was vorige week en niemand hem kende of wist dat hij linksvoetig was. Het is onvoorstelbaar. Denkey was goed, maar wij moeten het daar gewoon veel beter doen. Het probleem bij ons zit in het creëren van kansen en doelpunten maken. Vandaag maken we er drie, dat moet eigenlijk voldoende zijn om thuis te winnen van Cercle Brugge. Vier tegengoals, daar ligt het probleem. We verloren te veel duels, gingen het duel vaak niet aan, we hebben defensief te veel fouten gemaakt. Met een overwinning kwamen we tot op 2 punten van de top vier, nu staan we niet eens in de top 8. We hebben al te veel punten weggegooid. Hopelijk kunnen we dit heel snel weer rechtzetten."

  • Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "Het was de complete gekte, om eerlijk te zijn. We hebben een ongelofelijke strijd geleverd. Gent kwam steeds terug, maar uiteindelijk pakten wij de winst. We zijn bijzonder blij en trots op deze mooie overwinning. We weten dat we kwaliteit hebben, het hangt af van het vertrouwen van onze aanvallende spelers. Vandaag hebben ze het goed gedaan. Dit is een grote overwinning, maar als team moeten we nu nederig en hongerig blijven. Mijn focus ligt nu al op de komende week. Als we als een team spelen, met de intensiteit, moed en aanvallende ingesteldheid die we vandaag toonden, dan kunnen we al onze doelen halen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100. Einde. Droomdebuut voor Miron Muslic als T1 bij Cercle Brugge. Na een zinderende wedstrijd pakt zijn team de volle buit in de Ghelamco Arena. Tot drie keer toe haalde Gent een achterstand op, maar Hotic bezorgde Cercle met een hattrick alsnog zijn tweede competitiezege. Gent blijft achter met 3 op 12. .
  2. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Majecki voorkomt de 4-4. Majecki moet nog eens zijn kunnen tonen in de extra tijd. Hjulsager dropt de bal in de zestien en vindt het hoofd van Depoitre. Die krijgt de bal niet voorbij de Cercle-doelman. .
  4. Gele kaart voor Michael Ngadeu-Ngadjui van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 92. 5 doelpunten had Cercle nog maar gemaakt in de voorbije 9 wedstrijden. Vandaag doet de vereniging er in één klap 4 bij. Straf. .
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Hong Hyun-seok eruit
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KAA Gent, Malick Fofana erin, Sven Kums eruit
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Cercle Brugge, Christiaan Ravych erin, Jesper Daland eruit
  9. tweede helft, minuut 90. 7 minuten extra. De tijd begint te dringen voor Gent, maar het is nog niet voorbij. Er komen maar liefst 7 minuten extra tijd bij. .
  10. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 89 door Dino Hotic van Cercle Brugge. 3, 4.
  11. tweede helft, minuut 89. Hotic met zijn derde! De aanloop is wat eigenzinnig, maar Hotic knalt de penalty wel feilloos hoog in doel. Cercle staat opnieuw op voorsprong. Wat kan Gent nog? .
  12. tweede helft, minuut 88. Penalty! De bal gaat op de stip! Komt Cercle een vierde keer op voorsprong? .
  13. VAR-tussenkomst. Scheidsrechter Wim Smet moet naar de monitor gaan kijken. Het gaat om een fase waarbij Van der Bruggen in de zestien onderuit geduwd werd door Hjulsager. . tweede helft, minuut 87.
  14. tweede helft, minuut 84. Cuypers dicht bij de 4-3. Gent laat een unieke kans liggen om op voorsprong te komen. Cuypers kan uithalen na een slechte tussenkomst van Popovic, maar Heitor brengt op de lijn redding voor Cercle. .
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Andreas Hanche-Olsen erin, Bruno Godeau eruit
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Laurent Depoitre van KAA Gent. 3, 3.
  17. tweede helft, minuut 77. Depoitre brengt Gent meteen langszij! Gent zet meteen orde op zaken. Hong lanceert Odjidja op rechts en die brengt de bal laag voor doel. Marcelin ziet er alweer niet goed uit en ook Majecki grabbelt naast de bal. Depoitre kan zo zijn eerste competitietreffer in doel lopen. .
  18. Gele kaart voor Dino Hotic van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 76.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Dino Hotic van Cercle Brugge. 2, 3.