Club Brugge wint eenvoudig van Mechelen en tankt vertrouwen voor CL-kraker tegen Atlético

  1. 37' - Doelpunt - Ferran Jutglà (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Hans Vanaken door Cisse Sandra
  2. 86' - Doelpunt - Tajon Buchanan (3 - 0)
  3. 86' - Verv. David Bates door Yonas Malede
  4. 78' - Verv. Casper Nielsen door Éder Balanta
  5. 77' - Verv. Kamal Sowah door Noa Lang
  6. 72' - Verv. Boli Bolingoli Mbombo door Iebe Swers
  7. 72' - Verv. Geoffry Hairemans door Jannes van Hecke
  8. 72' - Verv. Julien Ngoy door Frederic Soelle Soelle
  9. 59' - Verv. Antonio Nusa door Roman Jaremtsjoek
  10. 58' - Verv. Ferran Jutglà door Tajon Buchanan
  11. 53' - Doelpunt vrije trap - Eduard Sobol (2 - 0)
  37'goalFerran Jutglà1 - 0
  53'free kick goalEduard Sobol2 - 0
  86'goalTajon Buchanan3 - 0

  Club Brugge heeft in eigen huis een eenvoudige zege geboekt tegen KV Mechelen. De landskampioen won na goals van topschutter Jutgla, Sobol en de wederkerende Buchanan. Club kan zo met vertrouwen toeleven naar de belangrijke Champions League-wedstrijd dinsdag tegen Atlético.

  Club Brugge - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: De ban breken bleek vanavond het moeilijkste voor Club Brugge. KV Mechelen hield lang stand, maar kort voor de rust hadden de bezoekers het toch vlaggen. Nielsen en Sowah effenden de weg en Jutgla opende de score.

  • Man van de match: Ferran Jutgla blijft de topprestaties aaneenrijgen bij Club Brugge. Vanavond wisselde hij goede met minder goede momenten af, maar opnieuw was hij bepalend. Met zijn zesde competitietreffer bevrijdde hij Club in de eerste helft en legde hij mee de basis voor de driepunter.

  • Opvallend: Op bezoek bij Club kon KV Mechelen de voorbije jaren amper iets rapen. De laatste 10 bezoeken leverden 3 puntendelingen en 7 nederlagen op. Winnen op Jan Breydel deed KV Mechelen voor laatst begin 2012, ruim 10 jaar geleden dus.

  Jutgla doet het weer voor Club

  Verrassing in de basis bij Club Brugge, waar Carl Hoefkens de amper 17-jarige verdediger Jorne Spileers liet debuteren. Er kwamen zelfs twee 17-jarigen aan de aftrap bij de thuisploeg, want het Noorse toptalent Antonio Nusa moest lastminute de plaats innemen van de zieke Skov Olsen. 

  Het jeugdige Club probeerde de wedstrijd meteen in handen te nemen, al kwam de eerste dreiging wel van KV Mechelen. Mignolet werd al na drie minuten op de proef gesteld door Storm. Club domineerde, maar creëerde nauwelijks kansen. Pas halfweg de eerste helft tekende Jutgla voor de eerste bal tussen de palen, Coucke ging goed plat.

  Op het halfuur liet diezelfde Jutgla met een slechte balaanname een grote kans onbenut en niet veel later wrong de Spaanse spits een nieuwe mogelijkheid de nek om. Het leek niet zijn avond te worden, maar tien minuten voor de rust maakte hij toch het verschil. Na knap voorbereidend werk van Nielsen en Sowah opende hij de score met zijn zesde competitietreffer.

  Perfecte repetitie voor Atlético

  Het moeilijkste leek daarmee gedaan voor Club Brugge. Na een onfortuinlijke en stevige botsing tussen Nusa en Bates kreeg de landskampioen al vroeg in de tweede helft een vrije trap. Een klusje voor Sobol, die bal enig mooi in doel draaide. 2-0 en de doodsteek voor KV Mechelen.

  Club ging door op zijn elan en zocht naar een derde goal, maar Coucke voorkwam meer averij voor de bezoekers. Zowel Nusa, Nielsen als Jaremtsjoek kregen de bal niet voorbij de doelman. KV Mechelen had niks meer in de pap te brokken. Op één moment na, toen een afstandsschot van Schoofs rakelings over de kruising ging.

  De 3-0 bleef in de lucht hangen. Invaller Buchanan kon Coucke wél verschalken, maar zijn treffer werd afgekeurd voor nipt buitenspel. Het langverwachte wederoptreden van Lang gaf Club nog wat meer schwung. Coucke hield Vanaken en Odoi nog van een treffer, maar in de slotfase leidde een prima voorzet van Lang alsnog tot de 3-0. Buchanan werkte de bal met wat meeval en zijn schouder in doel.

  Club knoopt zo na de pijnlijke uitschuiver tegen Standard weer aan met de overwinning, de perfecte generale repetitie voor het Champions League-duel tegen Atlético. KV Mechelen weet na een 4 op 6 weer wat verliezen is.

  Spileers: "Kan nog altijd niet geloven dat ik mijn debuut gemaakt heb"

  • Jorne Spileers (Club Brugge): "Ik heb hier 100 procent van genoten. Ik zit hier al 10 jaar en je verlangt altijd naar dit moment. Vandaag was het dan zover en dan met de twaalfde man achter je, ongelofelijk. In het begin was er wat gezonde stress, maar eenmaal ik in de match zat en met de ervaren jongens die me hielpen bleef ik op mijn gemak. Ik schrok wel even toen ik hoorde dat ik zou starten. Ik wist het al van gisteren, toen ik niet met de beloften naar Virton moest. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik hier mijn debuut gemaakt heb in Jan Breydel. Het zal de komende uren of dagen wel doordringen."

  • Steven Defour (interim-trainer KV Mechelen): "Het plannetje werkte in de eerste helft. Ons blok stond goed en we grepen onze momenten in balbezit, al konden we het iets beter doen in de laatste 30 meter. Club creëerde vrij weinig voor de rust, maar op het einde van de eerste helft stonden we verkeerd op een voorzet en werd het 1-0. In de tweede helft probeerden we hetzelfde te brengen, maar kregen we vrij snel die 2-0 tegen op een vrije trap. We gingen dan iets meer risico's nemen en Club speelde het goed uit."

  • Carl Hoefkens (trainer Club Brugge): "We hebben op een heel professionele, goede manier ons werk gedaan. Ik heb het voetbal gezien dat we willen brengen. De manier waarop Jorne Spileers met maturiteit speelt, dat is wat je wil zien. Dat is een pluim voor de academie, voor het verhaal dat we een aantal jaar geleden gestart zijn. Dit zijn de vruchten van het NXT-verhaal, van tegen volwassen tegenstanders in tweede klasse te kunnen voetballen. Iemand die daar kwaliteit brengt, kan dat ook in eerste klasse op die leeftijd. De manier waarop spelers invallen, de honger die zijn uitstralen en hoe iedereen mee is in het verhaal, daar ben ik ongelofelijk blij mee. Wij willen elke wedstrijd winnen en dan is het fantastisch dat de resultaten komen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Club Brugge heeft een perfecte generale repetitie achter de rug voor de Champions League-kraker tegen Atlético. KV Mechelen hield in de eerste helft nog een tijdje stand, maar eenmaal Jutgla kort voor de rust de score opende, was Club bevrijd. Sobol met een knappe vrije trap en Buchanan met wat meeval zorgden uiteindelijk voor de 3-0-eindstand. .
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Club Brugge, Cisse Sandra erin, Hans Vanaken eruit
  4. tweede helft, minuut 87.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Tajon Buchanan van Club Brugge. 3, 0.
  6. tweede helft, minuut 86. Buchanan maakt er 3-0 van. Buchanan heeft zijn goaltje dan toch te pakken. Lang toont zich bijzonder bedrijvig en gooit de bal knap voor doel. Daar werkt Buchanan de 3-0 met wat meeval via zijn schouder voorbij Coucke. .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Yonas Malede erin, David Bates eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Coucke blijft op niveau. Odoi gaat eens aan het kanon staan en dwingt Coucke tot een redding. In de herneming mikt ook Vanaken vanuit een erg scherpe hoek op de doelman. .
  9. tweede helft, minuut 81. Vanaken net niet. Lang pakt meteen uit met een prima actie. Hij zoekt en vindt Vanaken, maar die kan vanuit een scherpe hoek niet afronden. .
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Casper Nielsen eruit
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Noa Lang erin, Kamal Sowah eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Lang maakt comeback. Daar is het wederoptreden van Noa Lang. Hij mag het slotkwartier volmaken. Ook Balanta wordt nog in de ploeg gedropt bij Club. Sowah en Nielsen mogen aan de recuperatie beginnen. .
  13. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Boli Bolingoli Mbombo eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Mechelen, Jannes van Hecke erin, Geoffry Hairemans eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Mechelen, Frederic Soelle Soelle erin, Julien Ngoy eruit
  16. VAR bevestigt afgekeurde goal. De VAR volgt het oordeel van scheidsrechter Van Damme. Het blijft 2-0. . tweede helft, minuut 71.
  17. Afgekeurde goal van Buchanan. Buchanan kan zich doorzetten en lijkt er 3-0 van te maken, maar zijn treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. Of zegt de VAR iets anders? . tweede helft, minuut 70.
  18. tweede helft, minuut 68.
  19. tweede helft, minuut 67. Ook Jaremtsjoek botst op Coucke. De combinaties blijven vlot verlopen bij Club. Sobol legt de bal goed achteruit tot bij Jaremtsjoek. Die heeft de 3-0 aan zijn voet, maar opnieuw pakt Coucke uit met een prima redding. .
  20. tweede helft, minuut 66. Schoofs akelig dicht bij de aansluitingstreffer. Plots toch nog eens een dot van een kans voor KV Mechelen. Schoofs mikt een afstandsschot rakelings over de kruising. Mignolet was geklopt. .