Standard pronkt met 9 op 9 na felbevochten zege op veld STVV

  1. 43' - Own goal - Toni Leistner (0 - 2)
  2. 41' - Verv. Nathan Ngoy door Jacob Barrett Laursen
  3. 26' - Doelpunt - Denis Dragus (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Filippo Melegoni
  2. 77' - Verv. Shinji Okazaki door Fatih Kaya
  3. 72' - Verv. William Balikwisha door Philip Zinckernagel
  4. 71' - Verv. Denis Dragus door Stipe Perica
  5. 71' - Verv. Aron Dønnum door Osher Davida
  6. 66' - Geel - Selim Amallah
  7. 63' - Doelpunt strafschop - Christian Brüls (1 - 2)
  8. 59' - Verv. Gojko Cimirot door Filippo Melegoni
  9. 57' - Geel - Aron Dønnum
  26'goalDenis Dragus0 - 1
  43'own goalToni Leistner0 - 2
  63'penalty goalChristian Brüls1 - 2

  Standard lijkt de goeie vorm plots te pakken te hebben. Na zeges tegen Kortrijk en Oostende wonnen de Rouches nu ook tegen STVV. In de eerste helft opende Dragus de score, na een eigen doelpunt van Leistner werd het nog voor rust 0-2. De aansluitingstreffer van Brüls vanop elfmeter kwam te laat.

  STVV-Standard in een notendop

  Man van de match: Merveille 'Bope' Bokadi stond als een rots centraal in de driemansdefensie. In de eerste helft overvleugelde hij Hayashi volledig en bleef in de tweede helft ook rustig voetballen, ondanks zijn ongelukkige hands voor de penalty.

   

  Sleutelmoment: Na de 1-2 van Brüls lijkt de thuisploeg te gaan heropleven maar zelfs met extra creativiteit van Bruno en Koita komt Sint-Truiden niet tot kansen. Dreiging was er genoeg, maar als het allemaal van Brüls moet komen, gaat het niet lukken.

   

  Opvallend: De reeks van de regioderby is afgesloten. Na 15 jaar kan Standard opnieuw gaan winnen op Stayen. 

  Aan de aftrap op Stayen stonden vandaag twee teams die met tien punten in de buik van het klassement zaten. Standard had met twee éénnulletjes de afgelopen weken zes op zes gepakt, STVV had nog net een punt gepakt op Genk.

   

  Twee ploegen die moeilijk kunnen scoren ook, en dat bleek. Meer dan twintig minuten duurde het voor er een echte kans kwam, Dewaele kopte op Schmidt. Niet veel later vond Al-Dakhil, die een moeilijke wedstrijd had, geen oplossing. Amallah ging aan de haal en legde klaar voor Dragus. 0-1.

   

  De thuisploeg probeerde te reageren, maar slaagde er niet in echt gevaarlijk te zijn. Achteraan liep het dan weer mis door een slechte pass van Leistner, die dan even later zijn eigen doelman verschalkte op voorzet van Raskin. Dubbele voorsprong aan de rust.

   

  Christian Brüls kon na rust nog temperen voor de Kanaries, dankzij een fortuinlijke handsbal. Koita zorgde op zijn linkerkant voor dreiging, Standard bedankte met dubbele dekking. Bruno kwam nog dicht bij de gelijkmaker kon zijn hoofd niet vol tegen de bal van Brüls zetten.

   

  Bijna werd het nog 1-3 dankzij de invallers van Standard. Zinckernagel toonde zijn kwaliteit in zijn eerste minuten en zette na een mooie combinatie Davida op weg naar goal. Die omspeelde de keeper, maar richtte zijn bal op de paal. 

   

  Met de negen op negen neemt Standard afstand van de beginnende paniek van enkele weken geleden. STVV blijft hangen in de middenmoot.

  Christian Brüls (STVV): "Ze scoren na hun tweede kans, tegen een Standard dat nu toch een beetje in een flow zit, weet je dat dat moeilijk wordt. In de tweede helft zaten we beter in de wedstrijd, maar we zijn te overhaast te werk gegaan. Bij 1-2 hebben we nog 20-25 minuten om gelijk te maken. Dan moeten we rustiger blijven."

   

  Noë Dussenne (Standard): "In de tweede helft drukten ze hoog en moesten we achteruit. Jammer dat we de nul niet houden door die penalty, maar we laten vandaag zien dat we vooruit gaan. Het was belangrijk vandaag om die drie punten te pakken om vertrouwen te scheppen. Laat Club Brugge maar komen." 

   

  Bernd Hollerbach (STVV): "Veel statistieken waren vandaag in ons voordeel, maar dan zie je wat in het voetbal belangrijk is: efficiëntie. We maken twee naïeve fouten en zijn daarvoor afgestraft. Ik wil de discussie niet voeren over individuele spelers, we spelen als team en dat team heeft te weinig voor doel gebracht."  

   

  Ronny Deila (Standard): "We verdienden het vandaag, hadden meer kansen. Ik ben trots op de ploeg, ook op de spelers die erop komen en meteen een verschil maken. De fans waren ongelofelijk ook. Het geloof en de samenhorigheid is aan het groeien en dat is belangrijk. In de tweede helft zakken we wel te diep terug, maar we gaan hieruit leren, we hadden nog niet veel ervaring met deze situatie."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde! Boucaut maakt een einde aan deze STVV-Standard. Al van 2007 was het geleden dat Standard kon winnen op Stayen, ook deze keer was het nipt. Standard kwam voor de rust wel op dubbele voorsprong dankzij twee keer slecht uitverdedigen bij STVV én een owngoal. Brüls maakte het van het penaltypunt nog spannend maar de Kanaries vonden de creativiteit en het geluk voor de gelijkmaker niet. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Filippo Melegoni van Standard tijdens tweede helft, minuut 91
  4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. Wat kan STVV nog in de laatste minuten? . tweede helft, minuut 89.
  6. tweede helft, minuut 87. Bruno niet vol. Daar was dé kans om gelijk te maken voor de thuisploeg. Brüls pakt uit met een magistrale voorzet en vindt het voorhoofd van Bruno maar die raakt de bal niet genoeg. Veel beter gaan voorzetten niet worden. .
  7. tweede helft, minuut 82. Met nog een kleine tien minuten te spelen krijgt STVV een vrije trap, perfect voor de linkervoet van Bruls. Nieuwkomer Perica duwt in corner. .
  8. tweede helft, minuut 80. Het is toch opvallend, de afstandsschoten van STVV. Telkens als er centraal wat ruimte is schiet er iemand op doel, ook van 25 meter. Nergens voor nodig. .
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij STVV, Fatih Kaya erin, Shinji Okazaki eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Aan de overkant zet Koita Bodart aan het werk. Zijn schot van net buiten de zestien is gevaarlijk maar de keeper van Standard ligt goed in de hoek. .
  11. tweede helft, minuut 74. Nieuwelingen dreigen. Het zijn bijna de wisselspelers die het verschil maken. Zinckernagel zet centraal een mooie actie op en steekt Osher Davida diep. Die omspeelt Schmidt maar schiet vanuit een scherpe hoek op de paal. .
  12. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Philip Zinckernagel erin, William Balikwisha eruit
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Standard, Stipe Perica erin, Denis Dragus eruit
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Standard, Osher Davida erin, Aron Dønnum eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Aanwinsten maken opwachting. Stipe Perica en Philip Zinckernagel maken hun opwachting voor de Rouches. Beide maakten de afgelopen week de overstap naar Standard en krijgen vandaag dus hun eerste minuten. .
  16. Gele kaart voor Selim Amallah van Standard tijdens tweede helft, minuut 66
  17. tweede helft, minuut 63. Aansluiting. Wie anders dan Christian Brüls? De Duitstalige Belg legt de bal droog door het midden, Bodart ligt al in de hoek. Stayen leeft op .
  18. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 63 door Christian Brüls van STVV. 1, 2.
  19. tweede helft, minuut 59. Hands Bokadi. Corner voor STVV, die raakt naa het hoofd van Leistner de arm van Bokadi en die arm hing op een plaats die niet natuurlijk te noemen is. Penalty, oordelen de VAR en Boucaut. .
  20. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Standard, Filippo Melegoni erin, Gojko Cimirot eruit