Club Brugge houdt hoofd boven water in zompig Seraing, Vanaken maakt zijn 100e

  1. 44' - Geel - Antonio Nusa
  2. 41' - Geel - Cyle Larin
  1. 90+3' - Geel - Abdoulaye Sylla
  2. 86' - Verv. Cyle Larin door Kamal Sowah
  3. 83' - Geel - Abou Ba
  4. 83' - Geel - Simon Elisor
  5. 75' - Verv. Casper Nielsen door Lynnt Audoor
  6. 75' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Ferran Jutglà
  7. 74' - Verv. Daniel Opare door Simon Elisor
  8. 74' - Verv. Mathieu Cachbach door Sérgio Conceição
  9. 74' - Verv. Marius Mouandilmadji door Mansoni Sambu
  10. 69' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 2)
  11. 66' - Verv. Antonio Nusa door Raphael Onyedika
  12. 66' - Verv. Éder Balanta door Andreas Skov Olsen
  13. 64' - Verv. Morgan Poaty door Leroy Abanda
  14. 53' - Geel - Sambou Sissoko
  15. 52' - Doelpunt - Cyle Larin (0 - 1)
  52'goalCyle Larin0 - 1
  69'goalHans Vanaken0 - 2

  Geen sprake van decompressie bij Club Brugge na een Europese zege. Dankzij een surplus aan kwaliteit in de kern boekte de landskampioen een terechte vijfde competitiezege op een rij (na een 100e doelpunt van Hans Vanaken). Seraing blijft onderaan kamperen.

  Seraing - Club Brugge in een notendop:

  • sleutelmoment: Club Brugge botst op een stug en verdedigend Seraing. Na de pauze profiteert het snel van balverlies. Om nadien zijn klasse uit te spelen.

  • man van de match: Hans Vanaken maakt zijn 100e doelpunt in de Belgische competitie. "Een mooie mijlpaal, al was ik er totaal niet mee bezig", zegt de nuchtere voetballer achteraf.

  • statistiek: Club Brugge is baas op het zompige veld van Seraing. Halverwege de eerste helft vertaalt zich dat in 85 (!) procent balbezit.

  Waterballet

  Enkele dagen na de triomf in de Champions League tegen Leverkusen (1-0) keek Club Brugge laagvlieger Seraing in de ogen. Dat had een simpel plan voorbereid: het zaakje goed gesloten houden.


  Dat plannetje klopte nog ook. Voor de rust kregen de sterren van Club Brugge nauwelijks twee (halve) kansen bij mekaar gevoetbald. Balanta en Jaremtsjoek - voor het eerst in de basis - mikten allebei ver naast het doel.


  Het drassige terrein speelde ook in het voordeel van Seraing. Vooral op de flanken worstelde de bal met het regenwater.

  De 100e van Vanaken

  Na de pauze kwam er meer schot in de zaak. Seraing opende de tweede helft met drie kansen op een rij, maar het was Club Brugge dat op voorsprong kwam.


  Na balverlies van de thuisploeg schoof de bal pijlsnel via Nusa en Jaremtsjoek tot bij Larin. De nummer 11 knalde zijn eerste voor Club Brugge in doel.

   

  De tweede van de avond kwam op naam van de immer bedrijvige Hans Vanaken te staan. Van dichtbij tikte de Club-kapitein zijn 100e in de Belgische competitie binnen.

   

  Daar kon Seraing niet meer tegenop. Op klasse boekte Club zijn 5e overwinning op een rij. In de stand klimt het (voorlopig) naar de tweede plaats, op 2 punten van leider Antwerp.

   

  Dinsdag roept de Champions League weer. Dan voetbalt de Belgische landskampioen in en tegen Porto, de ploeg van oud-bekende Sergio Conceiçao.

  Doelpuntenmakers Cyle Larin (l) en Hans Vanaken (r).

  De doelpunten van Club Brugge:

  Vanaken: "Als we maar winnen"

  Hans Vanaken stapte van het terrein met een 100e competitiedoelpunt achter zijn naam. "Een mooie mijlpaal in mijn carrière, maar zelf wist ik niet meer dat nummer 100 op komst was", reageerde de Club-kapitein nuchter.

   

  "Ik was er totaal niet mee bezig", ging hij voort. "Volgende week ga ik voor nummer 101. Als we maar winnen."

  Het 100e doelpunt is een mooie mijlpaal in mijn carrière. Al was ik er totaal niet mee bezig.

  Hans Vanaken

  Club-coach: "Seraing speelde met veel energie"

  "Opdracht volbracht", zei Club-coach Carl Hoefkens, die zijn ploeg op 6 plaatsen gewisseld had.

   

  "Na een Europese affiche is zo'n competitiematch nooit eenvoudig. Alle jongens hebben zich laten zien, ik kan niet anders dan tevreden zijn."

   

  Club had de regie in handen, maar in de eerste helft vond het nauwelijks gaten in de gedisciplineerde defensie van de tegenstander.

   

  Hoefkens: "Seraing speelde met veel energie. We wisten dat ze dat niet zouden volhouden en dat is ook gebleken na de rust. Ook omdat wij zijn blijven voetballen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. einde: 0-2. Club Brugge boekt een logische zege op het natte terrein van Seraing. Na een moeilijk wedstrijdbegin speelt de landskampioen zijn klasse uit in de tweede helft. Larin maakt zijn eerste in het shirt voor Club Brugge, Vanaken scoort zijn 100e in de Belgische competitie. Dinsdag mag Club weer aan de bak in de Champions League. Blauw-zwart speelt in en tegen Porto. .
  3. Gele kaart voor Abdoulaye Sylla van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 93. Sylla vliegt stevig in op Vanaken en zet zijn voet nog eens in de rechter van de Club-kapitein. Een terechte gele kaart. .
  5. tweede helft, minuut 90. +4 minuten. De wedstrijdleiding telt er 4 minuten bij. .
  6. Mignolet met z'n vuisten. Concaiçao draait een vrije trap recht voor doel. Mignolet is bij de les en bokst de bal uit de gevarenzone. . tweede helft, minuut 89.
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Cyle Larin eruit
  8. Gele kaart voor Abou Ba van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 83
  9. even groggy. Club-invaller Lynnt Audoor wordt vol geraakt in zijn aangezicht. De 18-jarige flankspeler blijft even groggy liggen, maar kan de match wel uitspelen. Bluvn goan.  . tweede helft, minuut 83.
  10. Gele kaart voor Simon Elisor van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 79. Nog 10 minuten en de 6e competitiezege van het seizoen is een feit voor Club Brugge. Met 19 op 24 nadert de landskampioen tot op 2 punten van leider Antwerp. Stamnummer 1 gaat morgenmiddag op bezoek bij rode lantaarn Cercle Brugge. Seraing blijft onderaan het klassement hangen met 6 op 24. .
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Lynnt Audoor erin, Casper Nielsen eruit
  13. tweede helft, minuut 75. Sergio Conceiçao jr. Seraing gooit Sergio Conceiçao in de strijd. De zoon van? Ja, de zoon van de voormalige en gelijknamige Standard-vedette.  Anno 2022 coacht Sergio Conceiçao FC Porto, dinsdag de tegenstander van Club Brugge in de Champions League. Tot zover het... bruggetje in dit liveverslag. .
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Ferran Jutglà erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RFC Seraing, Simon Elisor erin, Daniel Opare eruit
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RFC Seraing, Sérgio Conceição erin, Mathieu Cachbach eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RFC Seraing, Mansoni Sambu erin, Marius Mouandilmadji eruit
  18. tweede helft, minuut 69.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Hans Vanaken van Club Brugge. 0, 2.
  20. tweede helft, minuut 69. Vanaken maakt zijn 100e. Het is gebeurd. Al vallend werkt Vanaken zijn 100e doelpunt in de Belgische competitie binnen. Van dichtbij tikt de Club-kapitein de bal binnen, op aangeven van Jaremtsjoek. .