Jupiler Pro League - speeldag 8 - 10/09/22 - 20:46
62'
Mario González
62'
2 - 1

OH Leuven blijft meedraaien bovenin de stand. Een perfect getrapte penalty van Marco Ilaimaharitra leek Charleroi een punt te bezorgen, maar daar besliste invaller Mario Gonzalez anders over. OHL smeert Charleroi een vierde nederlaag aan.

OH Leuven - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Charleroi herstelt eerst nog het evenwicht, maar een handvol minuten voor tijd komt OHL opnieuw op voorsprong. De ingevallen Gonzalez prikt zijn 2e van de avond tegen de netten. Het bleek genoeg voor de 3 punten.

• Man van de match: Er waren de 2 doelpunten van Mario Gonzalez, maar er was ook Mathieu Maertens. De drijvende kracht op het middenveld van OHL. In de laatste 4 wedstrijden tekende de kapitein voor 2 doelpunten en 2 assists.

• Opvallend: Met 16 op 24 is OH Leuven aan de sterkste competitiestart bezig. Het verloor slechts 2 keer en dat tegen kleppers Club Brugge en Antwerp.

Spel gaat goed op en neer

"Ze hebben het beste middenveld van België", aldus Brys. "Het is een van de moeilijkste verplaatsingen in de Pro League", vertelde Edward still dan weer.

Beide coaches gooiden voor de partij met bloemetjes naar elkaar en we kregen ook een interessante pot voetbal op ons bord. In het eerste kwartier opende Heymans de score na een fraaie aanval over verschillende stationnetjes.

Bij OH Leuven lieten ze de kopjes niet hangen want Maertens profiteerde van een verkeerde inschatting van doelman Koffi: 1-1. Nsingi kwam nog dicht bij een nieuwe treffer, maar de lat bracht redding voor Charleroi.

OH Leuven houdt de 3 punten thuis

Na de pauze was het wachten op frisse krachten voor opschudding. Holzhauser en Gonzalez werden in de ploeg gedropt en beiden waren ze beslissend met hun eerste baltoets.Holzhauser met de assist, Gonzalez nam de afwerking voor zijn rekening.

Geen vuiltje aan de Leuvense lucht. Totdat Heymans neerging in de zestien. Ref Van Driessche ging naar de beelden kijken en wees naar de stip. Ilaimaharitra faalde niet vanop de stip: 2-2.

OH Leuven nam geen genoegen met een gelijkspel en ging naarstig op zoek naar de drie punten. Die kwamen er ook met een nieuwe treffer van Gonzalez. Een voorsprong die de thuislpoeg niet meer uit handen gaf.

Brys: "Het was toch een lichte penalty"

• Casper De Norre (OH Leuven): "Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. We zijn er in blijven geloven. We komen bij die 2-1 ook verdiend op voorsprong. Dan maken zij gelijk met een penalty van niks. Maar we zijn geduldig gebleven. Het waren 2 ploegen die wilden voetballen. Ik denk dat het wel een mooie wedstrijd was."

• Daan Heymans (Charleroi): "We gaan het goed moeten analyseren. We geven de doelpunten te makkelijk weg. In de eerste helft hebben we heel veel moeite moeten doen om een doelpuntje te maken. Het doet heel veel pijn omdat we toch terugkomen tot 2-2. Als je de wedstrijd niet kan winnen, dan mag je ze ook niet verliezen. Het is heel zuur dat het vandaag wel gebeurd is."

• Marc Brys (OH Leuven): "Ik denk dat het een verdiende overwinning is. Vooral door die commotie, want het was toch een lichte penalty. Ik heb de beelden gezien. Hij raakt hem, maar het is totaal onopzettelijk. Hij valt ook een seconde later. Het zou onfair zijn geweest als we op die manier punten hadden verloren. Het is veruit een verdiende overwinning. We hebben er weer hard voor moeten vechten en dat zal onze stijl zijn voor de rest van het seizoen."

• Edward Still (Charleroi): "De inzet was heel goed. De kwaliteit van ons spel was lange tijd ook heel goed. Maar we misten een beetje de controle op die belangrijke momenten. Het is super jammer om naar hier te komen, 2 doelpunten te maken en geen punten te pakken."

22:39

De wedstrijd zit erop en OHL houdt de drie punten thuis. In de tweede helft herstelde Charleroi het evenwicht nog met een lichte strafschop. In het ultieme slot zorgde invaller Gonzalez voor de zege bij OHL.

90+1'

90'

5' extra

Trekt OH Leuven de drie punten over de streep of gaat Charleroi nog met een punt aan de haal? Het antwoord kennen we over vijf minuten.

88'
86'

Gonzalez met zijn 2e van de avond: 3-2!

De thuisploeg drukt door en wordt daar ook voor beloond. Na een aanval over verschillende stationnetjes brengt Ouedraogo het leer voor doel en daar staat Gonzalez. De Invaller tikt het leer voor de 2e keer vanavond voorbij Koffi.

79'

OHL neemt geen genoegen met een gelijkspel. Maertens bereikt Gonzalez, maar die wordt in extremis nog afgeblokt.

77'

Redding Koffi

Na die gelijkmaker kregen we bijna weer een treffer te zien. Maertens bereikt Holzhauser die op doel kan koppen. Koffi pakt echter uit met een geweldige reflex.

76'
76'

Ilaimaharitra maakt er 2-2 van!

De kapitein twijfelt niet en trapt het leer hoog in het dak van het doel. Geen schijn van een kans voor Cojocaru. Alles weer te herdoen.

75'
71'

Strafschop Charleroi!

Heymans gaat neer in de zestien van OH Leuven en claimt een strafschop. Scheidsrechter Van Driessche gaat alvast naar de beelden kijken en geeft de elfmeter!

71'

Toch een kansje voor Charleroi. Nkuba probeert in een tijd doelman Cojocaru te verschalken, die kent weinig moeite met het schot.

68'

Charleroi moet nu komen en dat beseft OHL maar al te goed. De thuisploeg trekt nu de kaart van de organisatie en probeert de Carolo's zo op te vangen. Voorlopig creëren de bezoekers niet al te veel kansen.

63'
62'

Invaller Gonzalez scoort meteen: 2-1!

Holzhauser en Gonzalez staan nog maar enkele seconden op het veld, maar ze drukken wel al hun stempel op de wedstrijd. Holzhauser brengt een vrije trap voor doel en daar kan Gonzalez de 2-1 binnen trappen.