OH Leuven bevestigt status van seizoensrevelatie tegen Charleroi

  1. 22' - Doelpunt - Mathieu Maertens (1 - 1)
  2. 17' - Geel - Stelios Andreou
  3. 13' - Doelpunt - Daan Heymans (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Musa Tamari door Joren Dom
  2. 88' - Geel - Raphael Holzhauser
  3. 88' - Geel - Jonas Bager
  4. 87' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Amirhossein Hosseinzadeh
  5. 85' - Doelpunt - Mario González (3 - 2)
  6. 76' - Doelpunt strafschop - Marco Ilaimaharitra (2 - 2)
  7. 75' - Geel - Hamza Mendyl
  8. 74' - Verv. Hamza Mendyl door Dylan Ouédraogo
  9. 74' - Verv. Ali Gholizadeh door Nadhir Benbouali
  10. 74' - Verv. Isaac Mbenza door Anthony Descotte
  11. 62' - Doelpunt - Mario González (2 - 1)
  12. 61' - Verv. Nachon Nsingi door Raphael Holzhauser
  13. 61' - Verv. Jón Dagur Thorsteinsson door Mario González
  14. 60' - Geel - Ken Nkuba Tshiend
  15. 58' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  13'goalDaan Heymans0 - 1
  22'goalMathieu Maertens1 - 1
  62'goalMario González2 - 1
  76'penalty goalMarco Ilaimaharitra2 - 2
  85'goalMario González3 - 2

  OH Leuven blijft meedraaien bovenin de stand. Een perfect getrapte penalty van Marco Ilaimaharitra leek Charleroi een punt te bezorgen, maar daar besliste invaller Mario Gonzalez anders over. OHL smeert Charleroi een vierde nederlaag aan.

  OH Leuven - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi herstelt eerst nog het evenwicht, maar een handvol minuten voor tijd komt OHL opnieuw op voorsprong. De ingevallen Gonzalez prikt zijn 2e van de avond tegen de netten. Het bleek genoeg voor de 3 punten.
   
  • Man van de match: Er waren de 2 doelpunten van Mario Gonzalez, maar er was ook Mathieu Maertens. De drijvende kracht op het middenveld van OHL. In de laatste 4 wedstrijden tekende de kapitein voor 2 doelpunten en 2 assists.
   
  • Opvallend: Met 16 op 24 is OH Leuven aan de sterkste competitiestart bezig. Het verloor slechts 2 keer en dat tegen kleppers Club Brugge en Antwerp.

  Spel gaat goed op en neer

  "Ze hebben het beste middenveld van België", aldus Brys. "Het is een van de moeilijkste verplaatsingen in de Pro League", vertelde Edward still dan weer.

   

  Beide coaches gooiden voor de partij met bloemetjes naar elkaar en we kregen ook een interessante pot voetbal op ons bord. In het eerste kwartier opende Heymans de score na een fraaie aanval over verschillende stationnetjes. 


  Bij OH Leuven lieten ze de kopjes niet hangen want Maertens profiteerde van een verkeerde inschatting van doelman Koffi: 1-1. Nsingi kwam nog dicht bij een nieuwe treffer, maar de lat bracht redding voor Charleroi.

  OH Leuven houdt de 3 punten thuis

  Na de pauze was het wachten op frisse krachten voor opschudding. Holzhauser en Gonzalez werden in de ploeg gedropt en beiden waren ze beslissend met hun eerste baltoets.Holzhauser met de assist, Gonzalez nam de afwerking voor zijn rekening. 


  Geen vuiltje aan de Leuvense lucht. Totdat Heymans neerging in de zestien. Ref Van Driessche ging naar de beelden kijken en wees naar de stip. Ilaimaharitra faalde niet vanop de stip: 2-2.


  OH Leuven nam geen genoegen met een gelijkspel en ging naarstig op zoek naar de drie punten. Die kwamen er ook met een nieuwe treffer van Gonzalez. Een voorsprong die de thuislpoeg niet meer uit handen gaf.

  Brys: "Het was toch een lichte penalty"

  • Casper De Norre (OH Leuven): "Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. We zijn er in blijven geloven. We komen bij die 2-1 ook verdiend op voorsprong. Dan maken zij gelijk met een penalty van niks. Maar we zijn geduldig gebleven. Het waren 2 ploegen die wilden voetballen. Ik denk dat het wel een mooie wedstrijd was."
   
  • Daan Heymans (Charleroi): "We gaan het goed moeten analyseren. We geven de doelpunten te makkelijk weg. In de eerste helft hebben we heel veel moeite moeten doen om een doelpuntje te maken. Het doet heel veel pijn omdat we toch terugkomen tot 2-2. Als je de wedstrijd niet kan winnen, dan mag je ze ook niet verliezen. Het is heel zuur dat het vandaag wel gebeurd is."
   
  • Marc Brys (OH Leuven): "Ik denk dat het een verdiende overwinning is. Vooral door die commotie, want het was toch een lichte penalty. Ik heb de beelden gezien. Hij raakt hem, maar het is totaal onopzettelijk. Hij valt ook een seconde later. Het zou onfair zijn geweest als we op die manier punten hadden verloren. Het is veruit een verdiende overwinning. We hebben er weer hard voor moeten vechten en dat zal onze stijl zijn voor de rest van het seizoen."
   
  • Edward Still (Charleroi): "De inzet was heel goed. De kwaliteit van ons spel was lange tijd ook heel goed. Maar we misten een beetje de controle op die belangrijke momenten. Het is super jammer om naar hier te komen, 2 doelpunten te maken en geen punten te pakken."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 39. Einde. De wedstrijd zit erop en OHL houdt de drie punten thuis. In de tweede helft herstelde Charleroi het evenwicht nog met een lichte strafschop. In het ultieme slot zorgde invaller Gonzalez voor de zege bij OHL.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij OH Leuven, Joren Dom erin, Musa Tamari eruit
  5. tweede helft, minuut 90. 5' extra. Trekt OH Leuven de drie punten over de streep of gaat Charleroi nog met een punt aan de haal? Het antwoord kennen we over vijf minuten.  .
  6. Gele kaart voor Raphael Holzhauser van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 88
  7. Gele kaart voor Jonas Bager van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Amirhossein Hosseinzadeh erin, Ken Nkuba Tshiend eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Gonzalez met zijn 2e van de avond: 3-2! De thuisploeg drukt door en wordt daar ook voor beloond. Na een aanval over verschillende stationnetjes brengt Ouedraogo het leer voor doel en daar staat Gonzalez. De Invaller tikt het leer voor de 2e keer vanavond voorbij Koffi. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Mario González van OH Leuven. 3, 2.
  11. tweede helft, minuut 79. OHL neemt geen genoegen met een gelijkspel. Maertens bereikt Gonzalez, maar die wordt in extremis nog afgeblokt.  .
  12. Redding Koffi. Na die gelijkmaker kregen we bijna weer een treffer te zien. Maertens bereikt Holzhauser die op doel kan koppen. Koffi pakt echter uit met een geweldige reflex.  . tweede helft, minuut 77.
  13. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 76 door Marco Ilaimaharitra van Charleroi. 2, 2.
  14. tweede helft, minuut 76.
  15. tweede helft, minuut 76. Ilaimaharitra maakt er 2-2 van! De kapitein twijfelt niet en trapt het leer hoog in het dak van het doel. Geen schijn van een kans voor Cojocaru. Alles weer te herdoen.  .
  16. Gele kaart voor Hamza Mendyl van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 75
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij OH Leuven, Dylan Ouédraogo erin, Hamza Mendyl eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Nadhir Benbouali erin, Ali Gholizadeh eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Anthony Descotte erin, Isaac Mbenza eruit
  20. Strafschop Charleroi! Heymans gaat neer in de zestien van OH Leuven en claimt een strafschop. Scheidsrechter Van Driessche gaat alvast naar de beelden kijken en geeft de elfmeter! . tweede helft, minuut 71.