Tienkoppig KVO stuurt Eupen zonder punten terug naar de Oostkantons

  1. 45' - Geel - Jason Davidson
  2. 24' - Geel - Alessandro Albanese
  1. 90+3' - Geel - Tatsuhiro Sakamoto
  2. 90+1' - Verv. Nick Batzner door David Atanga
  3. 89' - Geel - Mubarak Wakaso
  4. 87' - Geel - Zech Medley
  5. 86' - Geel - Jerome Deom
  6. 85' - Verv. Thierry Ambrose door Alfons Amade
  7. 85' - Verv. Sieben Dewaele door Mohamed Berte
  8. 84' - Verv. Jason Davidson door Jerome Deom
  9. 84' - Verv. Regan Charles-Cook door Konan N'Dri
  10. 76' - Verv. Sambou Soumano door Djeidi Gassama
  11. 63' - Verv. James Jeggo door Smail Prevljak
  12. 62' - Verv. Fraser Hornby door Robbie D'Haese
  13. 58' - Geel - Thierry Ambrose
  14. 57' - Geel 2 - Alessandro Albanese
  15. 51' - Doelpunt - Nick Batzner (1 - 0)
  51'goalNick Batzner1 - 0

  KV Oostende heeft op eigen veld een zuinige overwinning geboekt tegen Eupen. Albanese was de schlemiel van de wedstrijd na een domme rode kaart, zijn teamgenoten zorgden ervoor dat drie broodnodige punten aan de kust bleven.

  KV Oostende - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na rust prikt Nick Bätzner het openingsdoelpunt tegen de netten. Een verdiende voorsprong die de thuisploeg niet meer weggeeft, zelfs niet met z'n tienen na een domme rode kaart voor Albanese.

  • Man van de match: De Japanner Tatsuhiro Sakamoto was een luis in de pels van Eupen. Hij hield zijn flank helemaal gesloten en ging sporadisch ook tegenprikken.

  • Opvallend: Bernd Storck weet waar het schoentje voor Eupen knelt en dat is in het offensieve compartiment. In 8 wedstrijden scoorde het team uit Duitstalig België slechts 7 doelpunten. De terugkeer van Smail Prevljak moet de komende weken een hoop goedmaken.

  KVO slaat zijn slag tegen slap Eupen

  Voor de aftrap kondigden beide coaches nog een open wedstrijd aan, maar daar kregen de supporters weinig van te zien in een matig gevulde Diaz Arena.

   

  KVO was licht de betere, maar Bätzner mikte de enige echte kans voor rust op Moser. Aan de overkant trapte de volledig vrijstaande Charles-Cook dan weer een open kans knullig naast. 

   

  Beide teams lieten zo meteen zien waarom ze onderin het klassement kamperen, het ontbreekt hen allebei aan efficiëntie.

   

  Na de pauze had de thuisploeg dan wel een verdiende goal beet. Albanese slingerde een voorzet tot bij Hornby die nog miste, maar in de herneming trof de goed gevolgde Bätzner wel raak.

   

  Oostende had de touwtjes in handen tot het licht uitging bij Albanese. De wispelturige flankaanvaller liet zich zomaar vallen en kreeg van scheidsrechter Verboomen een tweede gele kaart voor een schwalbe. KVO moest nog een half uur met 10 verder.

   

  Het was wachten op een Eupense storm, maar die bleef helemaal uit. Ook de ingevallen Smail Prevljak kon het tij niet keren.

   

  Eupen blijft zo onderin het klassement kamperen en moet dringend punten beginnen sprokkelen. KVO knoopt na vier nederlagen weer aan met de zege.

  Vanderhaeghe: "Heel belangrijk om de nul te houden"

  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Oostende): "We hebben niet veel weggegeven en zijn blijven vechten voor elke meter. Het is de eerste keer dat we de nul houden dit seizoen en je ziet meteen hoe belangrijk dat is."

   "Onze organisatie stond er en tegen de kwieke spelers van Eupen trokken we een goed blok op. Ze raakten nooit echt in ons strafschopgebied, dit is een deugddoende zege."

  • Sieben Dewaele (KV Oostende): "Onze inzet was voortreffelijk en ook de invallers hebben het fantastisch gedaan om de punten binnen te slepen. Ons voetbal is goed, maar de voorbije weken bleven de punten achterwege."

   "Het was niet onze beste wedstrijd, maar dit is een verdiende zege. Nu moeten we meteen onze blik richten op volgende week."
  • Bernd Storck (trainer Eupen): "Dit doet pijn. In de eerste helft hadden we zeker moeten scoren. Dit was een wedstrijd die echt beide kanten kon opvallen. Hun 1-0 valt na verstrooidheid bij ons. Verliezen vandaag was echt niet nodig."

   "Ik heb in het laatste half uur al onze offensieve spelers tussen de lijnen gebracht, maar het ontbrak ons aan ideeën om de ruimte te vinden. We moeten wel eerlijk zijn, het was echt te weinig vandaag."

  • Rune Paeshuyse (Eupen): "Dit is een zure nederlaag. Het was een gesloten wedstrijd die beide kanten kon opvallen. Op die manier verliezen we dan toch weer met 1-0."

   "In de eerste helft krijgen we een grote kans, maar in de tweede helft kwamen we er te weinig uit. We verliezen nu weer van een rechtstreekse concurrent, we moeten de koppen zo snel mogelijk bij elkaar steken."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 08. Einde. Het zit erop! Na een moeizame wedstrijd boekt KV Oostende een verdiende thuiszege tegen een zeer mak Eupen. Bätzner scoorde kort na rust waarna Albanese een oerdomme tweede gele kaart kreeg. Eupen kreeg nog een half uur om tegen te prikken, maar deed nauwelijks iets met die man meer situatie. Oostende boekt zo een broodnodige zege, Eupen blijft onderin hangen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Neen, de VAR laat verder voetballen. De volledige Diaz Arena slaakt een zucht van opluchting. .
  4. Var. Ref Verboomen gaat nog eens naar de VAR luisteren na mogelijk handspel van Medley. Krijgt Eupen nog een strafschop in cadeauverpakking? . tweede helft, minuut 94.
  5. Gele kaart voor Tatsuhiro Sakamoto van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 92. Rocha wint nog eens een duel en zoekt de razendsnelle Berte. Voetballend is de thuisploeg zelfs met z'n tienen gewoon beter dan Eupen. KVO gaat een verdiende thuiszege boeken. .
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Nick Batzner eruit
  8. tweede helft, minuut 90. De overtredingen van Mubarak Wakaso zijn bij momenten best gemeen. Hij trapt Berte twee keer aan en krijgt een gele kaart. De youngster moet naar de kant met een bloedneus. Oostende is zo even met negen. .
  9. Gele kaart voor Mubarak Wakaso van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 89
  10. Gele kaart voor Zech Medley van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 87
  11. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd kabbelt echt naar het einde en Eupen is niet bij machte om KVO pijn te doen. Enkel stress in de benen kan de thuisploeg nog parten gaan spelen. .
  12. Gele kaart voor Jerome Deom van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 86
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Oostende, Alfons Amade erin, Thierry Ambrose eruit
  14. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Oostende, Mohamed Berte erin, Sieben Dewaele eruit
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Jason Davidson eruit
  16. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Regan Charles-Cook eruit
  17. tweede helft, minuut 83. Nathan Verboomen gaat even in discussie met Yves Vanderhaeghe. De spanning neemt uiteraard toe op de banken. .
  18. tweede helft, minuut 81. Eupen voert de druk wat op in de laatste 10 minuten. De jonge dribbelvaardige Gassama wordt meteen gezocht, maar hij heeft net als zijn ploeggenoot Charles-Cook veel moeite met de onvermoeibare Sakamoto. .
  19. Invalbeurt Gassama. Djeidi Gassama komt in de plaats van de bleke Soumano. De 19-jarige Mauritaniër (het is vandaag zijn verjaardag) wordt een jaartje gehuurd van PSG en maakte vorig seizoen nog indruk in de UEFA Youth League. In 8 wedstrijden trof hij toen 5 keer raak. . tweede helft, minuut 77.
  20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Djeidi Gassama erin, Sambou Soumano eruit