Penaltygoal van Lamkel Zé is slechts voetnoot in dominante zege van KV Mechelen

4. 83' - Geel - Kristof D'Haene
  5. 89' - Geel - Yonas Malede
  6. 90+1' - Geel - Julien Ngoy
Jupiler Pro League - speeldag 8 - 10/09/22 - 16:00

KV Mechelen heeft na twee nederlagen op rij weer aangeknoopt met de overwinning. Op het veld van KV Kortrijk had het aan drie minuten genoeg om afstand te nemen van de thuisploeg, die niet verder raakte dan een eerredder vanaf de stip. Getekend, Lamkel Zé.

KV Kortrijk - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor de rust duwt KV Mechelen door. Eerst kan Walsh scoren en 3 minuten later is het aan Rob Schoofs om de partij in een beslissende plooi te leggen. Kortrijk herstelt niet meer van die dubbele uppercut.

• Man van de match: Rob Schoofs was enorm belangrijk voor zijn team. In de eerste helft legde hij de Kortrijkse defensie in de luren. Na de rust deed hij er nog een fraaie assist en tweede doelpunt bij.

• Opvallend: Het is al de 5e keer dit seizoen dat KV Mechelen een strafschop weggeeft. Bij 1-3 was er plots weer een sprankeltje hoop bij de thuisploeg, maar die werd de kop ingedrukt.

KV Mechelen neemt afstand in de 1e helft

Voor vanmiddag slikte KV Mechelen al 14 tegendoelpunten en zo was de defensie dan ook gebrand op een goede prestatie. De partij bleef lange tijd op slot, tot de slotminuten in de eerste helft.

Storm zag zijn schot nog gepareerd, maar in de herneming stond Walsh op de goede plek. Drie minuten later sneed Schoofs als een mes door boter in de Kortrijkse defensie. Hij legde het leer piekfijn in het mandje.

KV Mechelen dus in een zetel aan de rust. De meegereisde fans kirden al helemaal van de pret wanneer Hairemans zijn doelpuntje meepikte na geklungel achterin bij de Kerels. Hairemans smukte zo zijn 100e wedstrijd in het shirt van Malinwa wat op.

Schoofs met de kers op de taart

Wedstrijd gespeeld, al kreeg Kortrijk nog een cadeautje. Vanlerberghe beroerde de bal met de arm in de eigen zestien. Lamkel Zé kon zo vanop de stip zijn eerste treffer maken voor Kortrijk.

De thuisploeg zette nog alles op alles en zo kwam er ook veel ruimte voor Mechelen. Schoofs besefte dat maar al te goed en prikte zijn tweede van de middag tegen de touwen.Het werd een deugddoende zege voor KV Mechelen.

Schoofs: "Krijgen meer ruimte met Verstraete in de ploeg"

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons. Dit hadden we echt nodig, zeker na de voorbije weken. Vandaag hebben we het goed gedaan. Vorig jaar leunden we op Vinicius Souza. Nu hebben we daar iemand met Birger Verstraete die dat ook moet kunnen. Iemand die de kwaliteiten heeft en agressiviteit om die ballen te winnen. Dat zorgt ervoor dat wij vooraan veel meer ruimte krijgen en meer ons ding kunnen doen."

• Birger Verstraete (KV Mechelen): "Het was belangrijk voor de club om vandaag die drie punten te nemen. Voor mezelf was het belangrijk om terug op het veld te staan en me goed te voelen.Vandaag was een goede prestatie van het hele team. We hebben een volwassen wedstrijd gespeeld. Daar kunnen we in de toekomst op bouwen."

• Kristof D'Haene (KV Kortrijk): "Het was een heel pijnlijke dag. Het was gewoon niet goed genoeg. 1-4 is terecht, het was gewoon bij iedereen te weinig vandaag. We pakten in Eupen nog een hoopvolle driepunter. Nu komen we vandaag zo voor de dag. Ik snap het ook niet goed. Nu moeten we de koppen bij elkaar steken en op naar de volgende wedstrijd gaan. We hebben onder ons niveau gespeeld."

• Danny Buijs (KV Mechelen): "De jongens hebben keihard gewerkt, maar dat moet ook de norm zijn. In de eerste helft hebben we bij momenten prima gespeeld. Dan zit het ook een beetje mee dat je op de juiste momenten die goals maakt. Dat we weer een penalty tegen kregen? Ik krijg ook berichten uit Nederland met de vraag of er gegokt wordt op onze wedstrijden. Want als je in 8 wedstrijden 5 penalty's tegen krijgt, waarbij ik denk dat er 2 à 3 heel discutabel zijn... Deze heb ik nog niet teruggezien, dus daar kan ik niet overoordelen. Ik maak natuurlijk een grapje dat mensen sturen dat er gegokt wordt."

• Adnan Custovic (KV Kortrijk): "We zijn teleurgesteld, zowel de spelers als de coach. We hadden er vertrouwen in om iets te tonen, maar we speelden een slechte eerste helft. We geven de doelpunten te makkelijk weg. We speelden een betere tweede helft, maar geven dan dat derde doelpunt weg."

17:52

De wedstrijd zit erop. In de tweede helft diepte Hairemans de score nog wat uit. Lamkel Zé kon nog wel milderen met een strafschop, maar uitblinker schoofs maakte er in het slot van 1-4 van. Broodnodige zege voor de Maneblussers.

90+3'

Schoofs maakt er 1-4 van!

Rob Schoofs zet de kers op de Mechelse taart. Hij profiteert van de ruimte die hij krijgt en stormt op doelman Ilic af. Via Radovanovic vliegt het leer binnen.

90+1'

90+1'
90'

5' extra

We krijgen nog 5 minuten toegevoegde tijd. De deugddoende zege voor KV Mechelen komt steeds dichter en dichter.

89'
88'

Redding Coucke

Daar was bijna de aansluitingstreffer. Watanabe kan koppen op een goede voorzet, maar Coucke staat alert te keepen. Prima redding van de Mechelse doelman.

86'

Malede ontbindt zijn duivels op de linkerflank. Hij zet een flukse dribbel in, maar wordt gestuit door een perfecte tackle van Radovanovic.

83'
82'

De ene kapitein haalt de andere onderuit. D'Haene krijgt dan ook een gele kaart voor zijn ingreep op Schoofs.

73'

KV Mechelen is nog niet helemaal zegezeker. Nu krijgt Kortrijk een hoekschop en Watanabe kan ook koppen. Voorlangs.

73'
70'
68'

Kortrijk is nog niet helemaal uitgeteld. Loncar wil zelf eens iets forceren. De debutant ziet zijn schot hoog over vliegen. Dat zal toch beter moeten als je Coucke wil verontrusten.

65'

Bijna de 1-4

Mechelen komt bijzonder dicht bij een nieuw doelpunt. Ngoy kan doelman Ilic omspelen, maar dan is de hoek te scherp.