Gent recht de rug met zege tegen Zulte Waregem en duikt top 5 in

  1. 32' - Geel - Abdoulaye Sissako
  1. 90' - Verv. Alessio Castro-Montes door Noah De Ridder
  2. 82' - Geel - Ravy Tsouka Dozi
  3. 79' - Verv. Novatus Miroshi door Stan Braem
  4. 79' - Verv. Sven Kums door Sulayman Marreh
  5. 79' - Verv. Hong Hyun-seok door Malick Fofana
  6. 72' - Doelpunt - Jordan Torunarigha (2 - 0)
  7. 66' - Verv. Alessandro Ciranni door Ravy Tsouka Dozi
  8. 66' - Verv. Jelle Vossen door Daniel Ramírez
  9. 63' - Verv. Ibrahim Salah door Laurent Depoitre
  10. 56' - Verv. Abdoulaye Sissako door Kevor Palumets
  11. 56' - Verv. Mamadou Sangaré door Alioune Ndour
  12. 49' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 0)
  49'goalHugo Cuypers1 - 0
  72'goalJordan Torunarigha2 - 0

  AA Gent heeft op het veld geantwoord na de zure nederlaag van vorige week tegen Charleroi. In eigen huis won het comfortabel van Zulte Waregem met 2-0. De Buffalo's duiken zo de top 5 van de stand in. 

  Gent - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een slaapverwekkende eerste helft is Hugo Cuypers na de pauze wel wakker. Hij kopt al vroeg de 1-0 tegen de touwen. Zulte Waregem herstelt niet meer van die uppercut.
   
  • Man van de match: Alessio Castro-Montes dweilde zijn flank meermaals af en gaf ook enkele prima voorzetten. Vooral in de eerste helft toonde hij zich bijzonder bedrijvig. Zonder meer de beste man op het veld vanavond.  
   
  • Opvallend: Zulte Waregem zit na een nieuwe nederlaag en 5 op 24 in de krochten van de Jupiler Pro League. Het staat gedeeld laatste met Cercle Brugge.

  Eerste helft om snel te vergeten

  Gent kon maar beter winnen als het de voeling met de top niet wou verliezen en de opdracht werd ook volbracht. De 3 punten kwamen er echter niet na oogstrelend voetbal.

   

  Gent en Zulte Waregem speelden maar weinig klaar in de eerste helft. Het was zelfs wachten tot de 42e minuut voor het eerste schot tussen de palen. Net daarvoor liet Hugo Cuypers een enorme kans onbenut.


  Het was hopen op beterschap na de pauze. Gent was alvast wel wat gretiger uit de kleedkamer gekomen. Nu kon Cuypers wil scoren. Hij kopte een hoekschop prima binnen.

   

  Dan verwacht je toch een reactie van Zulte Waregem, maar die kwam er niet. Gent bleef de gevaarlijkste ploeg met een volley van Vadis Odjidja. Het was echter Torunarigha die de zege veiligstelde.


  Gent boekt zo een belangrijke zege en nestelt zich in de top 5. Voor Zulte Waregem begint het er steeds slechter en slechter uit te zien.

   

  Vanhaezebrouck: "Castro-Montes was outstanding"

  • Alessandro Ciranni (Zulte Waregem): "Ik denk dat we goed staan in de eerste helft en we hadden mogelijkheden tot kansen. We missen juist die laatste pass om gevaarlijk te zijn. Maar we doen goed mee in het spel en het staat goed. Jammer dat we dan op een hoekschop een goal tegen krijgen. Het is een beetje ons probleem, dat we niet tot doelpunten komen. We missen doelpunten om wedstrijden te kunnen winnen."
   
  • Hugo Cuypers (Gent): "Het was een broodnodige zege en ik denk dat het ook verdiend was. We hebben de meeste kansen gehad en niet veel weggegeven. Die eerste kans moet zeker binnen, maar ik ben blij dat ik het in de tweede helft heb kunnen rechtzetten. Ik denk dat het niet de eerste keer is dat we de efficiëntie wat missen, maar vanavond was de zege het belangrijkste."
   
  • Hein Vanhaezebrouck (Gent): "We hebben de nul gehouden. Dat is iets waar we normaal goed in waren. Dit jaar is dat iets minder. We hebben vandaag heel veel doelkansen gecreëerd, maar we hadden meer moeten scoren. We scoren 2 keer op stilstaande fases, daar ben ik ook blij mee. Ik heb een goede prestatie gezien. Ik vond Castro-Montes de man van de match vandaag. Na een aantal mindere wedstrijden. Vandaag was hij outstanding. Dan mag je dat ook zeggen, als het een keer geweldig is. Hij heeft dan ook een applausvervanging gekregen."
   
  • Mbaye Leye (Zulte Waregem): "In de tweede helft waren we te weinig gevaarlijk. Het was dan ook een logische zege voor Gent. Je moet gevaarlijk zijn in de laatste 20 à 30 meter. Op dat gebied moeten we toch verbeteren. De enige oplossing is om nu verder te werken."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 54. Einde. De partij zit erop. Gent trok in de 2e helft de zege over de streep na doelpunten op stilstaande fases. Cuypers en Torunarigha zorgden voor de goals. Zulte Waregem zette daar maar weinig tegenover.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. 3' extra. De punten zijn bijna binnen voor Gent. Binnen 3 minuten is de belangrijke zege een feit.  .
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAA Gent, Noah De Ridder erin, Alessio Castro-Montes eruit
  5. tweede helft, minuut 89. We gaan het slot van de wedstrijd in. Hauge viseert nog de verste hoek met zijn poging. Het leer gaat net naast.  .
  6. tweede helft, minuut 87. Ook aan de overzijde noteren we nog een schot. Braem levert die af, maar zijn poging wordt nog afgeblokt.  .
  7. tweede helft, minuut 86. Vadis Odjidja trapt nog een keer op doel. Hij doet dat nu met links en ziet Bossut redding brengen.  .
  8. Gele kaart voor Ravy Tsouka Dozi van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 82
  9. tweede helft, minuut 80. Castro-Montes gooit nog eens een voorzet voor doel. Depoitre kan er niet goed genoeg zijn hoofd tegen zetten.  .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Zulte Waregem, Stan Braem erin, Novatus Miroshi eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Sven Kums eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Malick Fofana erin, Hong Hyun-seok eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Zulte Waregem is vanavond bijzonder onmondig en heeft het lastig om kansen bij elkaar te voetballen. Op deze manier gaat het dan ook niet lukken. .
  14. tweede helft, minuut 74.
  15. tweede helft, minuut 73. Torunarigha kopt de 2-0 binnen! Gent scoort en doet dat nog eens op een stilstaande fase. Eerst trapt Depoitre na een vrije trap op doel. In de kluts belandt de bal dan bij Torunarigha die kan binnen koppen. De wedstrijd lijkt gespeeld.  .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Jordan Torunarigha van KAA Gent. 2, 0.
  17. tweede helft, minuut 69. Toch nog eens een kans. Depoitre rukt met de bal aan de voet op en bedient dan zijn spitsbroer, maar Cuypers kan het schot niet kadreren.  .
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Zulte Waregem, Ravy Tsouka Dozi erin, Alessandro Ciranni eruit
  19. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Zulte Waregem, Daniel Ramírez erin, Jelle Vossen eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Zulte Waregem heeft nog niets klaargemaakt in de hele wedstrijd. . Tom Boudeweel op Radio 1.