Stukje clubgeschiedenis is een feit: doeltreffend Antwerp pakt 24 op 24

zo 11 september 2022 17:52
  1. 45' - Geel - Sam Vines
  2. 45+4' - Geel - Hannes Van der Bruggen
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 11/09/22 - 16:01

Antwerp heeft onder Mark van Bommel zijn beste competitiestart ooit gemaakt. Cercle Brugge is al de achtste club op rij die kennismaakt met een nederlaag tegen het stamnummer 1. Antwerp heeft nog altijd vijf punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge. Voor Cercle is het de eerste thuisnederlaag.

Cercle Brugge - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Cercle Brugge gaat op zoek naar de gelijkmaker in de tweede helft. Maar net wanneer de Vereniging wat kansen bij elkaar sprokkelt, slaat Antwerp toe. Alderweireld zorgt met zijn eerste doelpunt in de Belgische eerste klasse voor zekerheid.

• Man van de match: Vincent Janssen heeft stilaan zijn draai gevonden in onze competitie. De Nederlander zit in 4 wedstrijden al aan 5 doelpunten en een assist. Vanmiddag opende hij al snel de score.

• Opvallend: Vorige week evenaarde Antwerp het clubrecord, vandaag wordt dat verbroken. Nooit eerder pakte The Great Old 24 op 24 in de beginfase van de eerste klasse.

Janssen opent vroeg de score

De fiere leider tegenover de twijfelende rode lantaarn. 7 zeges op rij versus slechts 1 driepunter. Het verschil in cijfers kon vanmiddag haast niet groter zijn.

Nochtans begon Cercle Brugge wel goed aan de partij. Toch keek het al snel tegen een achterstand aan, want bij de eerste kans van Antwerp was het meteen raak. Ekkelenkamp bracht het leer voor doel, Janssen kon haast niet meer missen. Doelpunt nummer 5 al voor de Nederlander.

Antwerp controleerde de partij. Cercle Brugge kon alleen wat dreigen op stilstaande fases met die goede linker van Hotic. Tot 2 keer toe bracht Butez redding.

Alderweireld beslist de wedstrijd

Ook na de pauze hadden de bezoekers de touwtjes strak in handen. Achteraan stond het als een huis zodat er geen uitgespeelde kansen werden weggegeven.

Veel goede wil wel bij Cercle Brugge, maar in de zone van de waarheid ontbrak toch dat technische vernuft. Aan de overzijde was het wel raak. Alderweireld kopte zijn eerste treffer voor Antwerp tegen de touwen. Dat heet dan efficiëntie.

Van Bommel behoudt zijn perfect rapport ook na 8 speeldagen. Bij Cercle Brugge moeten ze nu toch stilaan punten beginnen te pakken.

Mark van Bommel: "We mogen trots zijn"

• Toby Alderweireld (Antwerp): "Dat doelpunt maken is speciaal. Het werd eens tijd om te scoren. Ik denk dat het belangrijk is dat ik dan het team kon helpen. Hier komen is niet makkelijk. Ik denk dat Cercle minder punten heeft dan het verdient. Maar we hebben gevochten. Natuurlijk konden we beter voetballen, maar we wisten op voorhand dat dit een overwinning zou zijn op wilskracht. Dat hebben we vandaag getoond."

• Robbe Decostere (Cercle Brugge): "Je weet dat je tegen een ploeg in vorm speelt. Dan weet je dat je een moeilijke opgave krijgt. Maar ik denk dat we een goed plan hadden om aan de wedstrijd te starten. We krijgen dan snel een doelpunt tegen en we waren daar niet attent. Als je snel achter komt dan weet je dat het een moeilijke opgave wordt. We hebben wel alles gegeven en kansen gecreëerd."

• Mark van Bommel (Antwerp): "We doen er alles aan om die zege over de streep te trekken. Het voetbal was niet top. We moeten het beter uitspelen. Die eerste goal was mooi en op die tweede, daar trainen we vaak op. Hoe die jongens werken... zo hoort het. Ze doen het elke week en elke wedstrijd. Voor een trainer is dat toch heel mooi om te zien. We breken het record uit 1930-1931. Ik denk dat dat wel een aardige prestatie is. De manier waarop, kan altijd beter. Maar we mogen wel trots zijn op dit elftal."

• Dominik Thalhammer (Cercle Brugge): "We hadden een goede start, we speelden op hun helft. Dan slikken we een vroege goal waar we beter moesten verdedigen. Het was zoals de laatste weken. We gingen door en deden er alles aan. We creëerden dezelfde mogelijkheden als Antwerp. Uiteindelijk moet je de realiteit aanvaarden. Ze hebben een team met veel individuele kwaliteiten.Ze zijn de leider van de competitie. En wij zijn een competitief team, maar op dit moment zijn we soms wat ongelukkig."

17:53

De wedstrijd zit erop. Antwerp schrijft geschiedenis met een 8e zege op rij. In de tweede helft diepte Alderweireld de score nog wat uit. The Great Old behoudt het perfect rapport.

90+1'

90'

3' extra

De wedstrijd is al een tijd gespeeld, maar we krijgen nog 3 minuten extra tijd.

87'

Redding Majecki

Miyoshi wil nog wel iets forceren. Hij komt andermaal naar binnen om met zijn linker uit te halen. Majecki ranselt het schot uit zijn doel.

84'

De 8e zege op rij lijkt niet meer in gevaar te komen voor Antwerp. Met een dubbele bonus in de slotfase heeft The Great Old de schaapjes op het droge.

78'

Het is moeilijk voor Cercle Brugge, want Antwerp geeft helemaal niets weg.

Johan De Caluwé bij Radio 1
    75'
    71'
    69'

Alderweireld knikt de 0-2 binnen!

Net op het moment dat Cercle begint te komen, slaat Antwerp toe. Nainggolan brengt een hoekschop voor doel en daar kan Alderweireld binnen koppen. Het is zijn eerste in de Jupiler Pro League.

66'

Cercle Brugge geeft zich nog niet gewonnen. Gboho kan in de zestienmeter uithalen en ziet zijn schot afgeblokt worden dor Alderweireld. Het blijft uitkijken voor Antwerp met die krappe voorsprong.

63'

Kopbal Denkey

Hotic kan zich nog een keer klaarmaken voor een vrije trap. Ook deze brengt hij scherp voor doel. Denkey kan koppen, maar doet dat over het doel van Butez.

60'
    57'

Deman is de volgende die geblesseerd het veld moet verlaten. Gboho is zijn vervanger. Blessures bij de vleet vanmiddag.

54'

Daar is ook Cercle een keer. Popovic ontfermt zich over een tweede bal na een hoekschop. Hij trapt het leer recht op Butez.

53'

Scherpe tegenaanval

Prima aanval nu van Antwerp. Bataille zet zich op rechts goed door en brengt het leer dan prima in de loop van Miyoshi. Die mist zijn controle echter volledig. Hier zat toch meer in voor de bezoekers.

46'

Meteen een eerste schot in deze tweede helft. Valencia snijdt naar binnen om dan uit te halen. Er zit te weinig krul in zijn schot om Majecki te verontrusten.