86'
Dennis Eckert Ayensa
0 - 3
86'

Union heeft de afsluiter van de 7e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. De vicekampioen benutte onder meer 2 strafschoppen tegen Zulte Waregem, dat in de kelder van het klassement kampeert.

Zulte Waregem - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Zulte Waregem komt net na het uur een aantal keer goed opzetten, maar het is een efficiënt Union dat hen de doodsteek toedient. Adingra verdubbelt met het nodige geluk de score.

• Man van de match: Niemand maakte echt indruk in een gesloten wedstrijd. De beresterke Christian Burgess hield Jelle Vossen 90 minuten in zijn achterzak en bewees zeker niet de slechtste verdediger in onze eerste klasse te zijn.

• Opvallend: Vorig seizoen nog onder contract bij Zwevezele, maar tegen vicekampioen maakte Stan Braem zijn allereerste doelpunt op het hoogste niveau. Het begin van een sprookje?

Efficiënt Union grijpt zijn momenten

Union trekt komende donderdag voor het eerst sinds de jaren '60 Europa in, maar eerst volgde nog een uitwedstrijd bij een zoekend Zulte Waregem.

De vicekampioen combineerde vlotter, maar kwam niet tot al te veel grote kansen. Net voor rust legde de VAR vanuit het niets de bal op de stip na een lichte fout van Ciranni op Lazare, Teuma werkte feilloos af.

In de tweede helft bleven de duels fel, maar de kansen schaars. Union hoefde uiteindelijk niet met zijn krachten te woekeren om de score te verdubbelen. Adingra werkte met wat geluk de bal voorbij een gefrustreerde Bossut.

In het slot deed de ingevallen Dennis Eckert de boeken helemaal toe vanaf de strafschopstip. Zulte Waregem bleef wel zijn strijdershart tonen met een doelpunt van Stan Braem tot gevolg. Een minuutje later mocht Guillaume François ook nog gaan douchen na een onbesuisde tackle.

Union knoopt zo zonder al te veel krachten te verspelen weer aan met de overwinning en sluipt de top vier binnen. Zulte Waregem snakt intussen naar nieuw puntengewin.

Geraerts: "Nu met vertrouwen Europa in"

• Karel Geraerts (trainer Union): "Op het einde onthoud ik vooral dat we de drie punten hebben. Eindelijk hebben we onze eerste uitzege en dat was ook nodig. Vorig seizoen behoorde op verplaatsing spelen tot onze sterktes, maar nu ging het moeilijker. Hopelijk zijn we nu vertrokken."

Union gaat nu in Europa voetballen: "We kijken er echt naar uit. De loting lijkt misschien haalbaar, maar het is heel zwaar. Union Berlijn speelde gelijk tegen Bayern München afgelopen weekend en ze hebben heel veel kwaliteiten. We gaan naar daar om te winnen, maar het zal geen walk-over worden. We verwachten ons aan een topmatch op Europees niveau."

• Senne Lynen (Union): "Het was een felbevochten eerste helft, maar we scoren op het juiste moment. We gaan met een lekker gevoel de rust in en in de tweede helft maken we het netjes af."

"Het was een zwaar veld en de supporters zaten er redelijk kort op. De intensiteit lag hoog en de duels waren pittig. Gelukkig waren we matuur genoeg om het hoofd hier koel te houden."
  • Mbaye Leye (trainer Zulte Waregem): "Het zat ons echt niet mee. We krijgen twee strafschoppen tegen en laten zelf de kansen liggen. Het is jammer genoeg de realiteit van het moment. Het hoort bij het voetbal, maar nu moeten we verder werken."

"We zijn zeker op de goede weg, maar we kunnen wel nog wat extra offensieve slagkracht gebruiken. Dit is de juiste mentaliteit en het seizoen is nog heel lang."

• Jelle Vossen (Zulte Waregem): "De uitslag is voor mij niet de juiste weergave van de wedstrijd. In de eerste helft speelden we degelijk en was Union eigenlijk niet gevaarlijk."

"In de tweede helft wilde het doelpuntje niet vallen en krijgen we te maken met een afgeweken bal en een tweede penalty. We spelen niet slecht, maar we moeten er de punten aan toevoegen."

22:57

Einde verhaal

Het zit erop! Union wint op het veld van Zulte Waregem. De Brusselaars speelden vanuit de organisatie en waren efficiënt voor doel. Zulte Waregem kon te weinig creëren om aanspraak te maken om meer.

90+4'

Het lukt niet meer bij Zulte Waregem om de bal voor doel te brengen. De 1-3 valt te laat om nog wat uit de brand te slepen.

90+3'

Ramirez dwingt nog een hoekschop af die Derijck nipt over kopt. Union lijkt de zege over de streep te gaan trekken.

90+2'

Rood voor François

Guillaume François valt zeer onhandig in en trapt keihard Drambajev aan. Een smerige overtreding en een terechte rode kaart.

90+1'

Nog een eerredder

Stan Braem maakt er met een knappe kopbal nog 1-3 van. De spits die enkele jaren geleden zowaar nog in vierde provinciale speelde, scoort nu op het allerhoogste niveau. Kan Zulte Waregem nog een paar minuten drukken?

90+1'

89'

Ramirez kan zich niet vinden in de beslissingen van Denil en gaat ook nog op de bon. De scheidsrechter krijgt er een cynisch applaus bovenop. Een frustrerende avond voor de thuisploeg.

88'

Teddy Teuma gaat de thuissupporters nog maar eens jennen en gaat tergend traag naar de kant. Het is niet meteen duidelijk wat de Zulte Waregem-fans hem misdaan hebben. Mbaye Leye laat blijken dat zo'n gedrag onnodig is.

85'

0-3 Eckert

Niet Teuma, maar de ingevallen Eckert zet zich dit keer achter de bal. Hij maakt er simpel 0-3 van. Boeken toe! Union pakt de volle buit mee naar Brussel.

85'
84'

Geen offside

De bal gaat gewoon op de stip na de overtreding op Adingra. Maakt Union er zelfs nog 0-3 van?

84'

Het duurt bijzonder lang... De spelers wachten vol spanning af. Intussen staat Stan Braem klaar om in te vallen.

82'

Strafschop?

Adingra gaat na een snelle tegenaanval nog tegen de vlakte in het vijandige strafschopgebied. Denil legt de bal op de stip, maar de assistent heeft buitenspel gezien. Het is nipt en de VAR gaat het nog even beter bekijken.

79'

Vossen laat zich verrassen

Jelle Vossen krijgt dé kans om de wedstrijd weer helemaal open te beuken. Hij pikt een werkelijk erbarmelijke terugspeelbal op, maar is dan niet scherp genoeg om er nog iets van te maken.