In match vol kansen heeft Standard aan 1 goal genoeg, 0 op 12 voor Oostende

  1. 42' - Geel - Nathan Ngoy
  2. 14' - Geel - Kenny Rocha Santos
  1. 84' - Geel - Osaze Urhoghide
  2. 82' - Verv. Nick Batzner door Mohamed Berte
  3. 82' - Verv. Fraser Hornby door Andy Musayev
  4. 82' - Verv. Alessandro Albanese door Théo Ndicka Matam
  5. 80' - Verv. Denis Dragus door Filippo Melegoni
  6. 76' - Geel - Denis Dragus
  7. 75' - Verv. Kenny Rocha Santos door David Atanga
  8. 67' - Doelpunt - Denis Dragus (1 - 0)
  9. 60' - Verv. William Balikwisha door Gilles Dewaele
  10. 60' - Verv. Aron Dønnum door Cihan Canak
  67'goalDenis Dragus1 - 0

  Standard heeft zijn tweede thuiszege en 6 op 6 gepakt. Zowel Standard, als Oostende sprong weinig efficiënt om met de vele mogelijkheden, tot Dragus iets voorbij het uur de ban brak. Standard wipt over Anderlecht naar de 6e plaats. Oostende zit in de penarie met 0 op 12 op plek 14.

  Standard - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Beide teams lieten over de volledige wedstrijd enkele enorme kansen onbenut. Net voorbij het uur brak Dragus dan toch de ban, de bezoekers hadden niet echt nog een reactie in huis.

  • Man van de match: Denis Dragus was de matchwinnaar voor Standard. De Roemeen scoorde niet alleen, maar woekerde ook de hele wedstrijd met zijn krachten en dreef de KVO-verdedigers tot het uiterste.

  • Opvallend: Het is al bijzonder lang geleden dat Standard nog eens twee wedstrijden op een rij won. In augustus 2021 werd er met het kleinste verschil gewonnen van Beerschot en KVO, nu lukte dat tegen Kortrijk en opnieuw tegen datzelfde onfortuinlijke KVO.

  Kwiek Oostende stapelt de missers op

  Na de eerste uitzege van het seizoen hoopte Standard in een aardig volgelopen Sclessin om ook komaf te maken met KV Oostende. Beide teams bekampten elkaar met open vizier in een wedstrijd die nooit zou vervelen.

   

  De aanvangsfase was ongetwijfeld voor de bezoekers. Hornby pakte in de openingsminuten vol risico uit met een heerlijke knal en even later kon Sakamoto net niet bij een scherpe voorzet van diezelfde Hornby.

   

  Standard herstelde zich wel goed en raakte ook nog de lat na een kopbal van Emond. Aan de overkant stond opnieuw Hornby aan het kanon, zijn vrije trap week af op een Standard-speler en ging tegen de binnenkant van de paal. Bodart stond erbij en keek ernaar, maar kwam wel met de schrik vrij.

   

  Aan de rust stond het zo vrij onbegrijpelijk nog 0-0. Beide teams hadden voldoende kansen om minstens 1 keer te scoren.

  Dragus slaat op het juiste moment toe

  Na de pauze lag het tempo duidelijk lager, maar al snel nam de thuisploeg het heft in handen. Amallah liet eerst nog een enorme kans onbenut, maar even later ging het dak eraf op Sclessin.

   

  De ingevallen Canak dwong Hubert tot een ingreep waarna de bal voor de voeten van Dragus belandde die zonder nadenken de bal in het dak van het doel nagelde.

   

  Standard hield zijn voorsprong goed vast, maar had op het einde van de wedstrijd wel nog een alerte Bodart nodig om Atanga van de (verdiende) gelijkmaker te houden.

   

  De Rouches winnen zo voor het eerst in meer dan een jaar nog eens twee wedstrijden op een rij en sluiten aan bij de subtop. KV Oostende is in vrije val en staat na een 0 op 12 op een gedeelde 14e plaats met Eupen en Seraing.

  Deila: "6 op 6 is heel belangrijk voor Standard"

  • Ronny Deila (coach Standard): "Dit was echt een hele zware wedstrijd. We hadden moeite met de hoge druk en na rust draaiden we ons systeem om en hadden we naar mijn gevoel wel die controle. We hebben alles gegeven, onze attitude was fantastisch."

   "Ik denk dat we meer kansen hadden dan hen, maar zij hadden er ook heel veel. Toch kan ik mijn spelers echt niets verwijten. Deze 6 op 6 is bijzonder belangrijk, we verdienen dit en moeten nu blijven werken."

  • Nathan Ngoy (Standard): "We hebben vandaag gespeeld tegen een sterk Oostende. Het is heel belangrijk om na die zege in Kortrijk meteen door te pakken. Dit is een overwinning voor ons, voor alle supporters en voor de volledige club."

   "Het was een zeer open match. We waren de betere ploeg en hadden zeker meer kunnen scoren. Ik had best een zware wedstrijd tegen Sakamoto, maar ik denk dat ik me goed staande heb gehouden. Het is ook zo belangrijk dat we voor de tweede keer op een rij een clean sheet houden."

  Vanderhaeghe: "Als we zo blijven spelen zal het geluk wel eens kantelen"

  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Oostende): "Het is een wetmatigheid in het voetbal dat je je eigen kansen moet afmaken, anders krijg je het deksel op de neus. Ik denk dat we hier zelfs met een mooie score hadden kunnen winnen."

   "De bal wilde er gewoon niet in, het tikkeltje geluk ontbreekt bij ons voorlopig. Ook die 1-0 van Dragus was misschien wel vermijdbaar."

   "Niemand kan leven met deze 0 op 12, maar we moeten verder. We hebben goed gevoetbald en mogen zeker op meer hopen. Als we elke week zo spelen dan zal het geluk zeker kantelen."

  • Anton Tanghe (KV Oostende): "Dit is een frusterende avond. We hebben genoeg kansen gehad en dan nog scoren we niet. Aan de overkant geven we dan ook weer een cadeautje weg. Als je niet scoort, kan je niet winnen."

   "De voorbije wedstrijden hebben we telkens goed gespeeld, maar we werken niet af. Ik denk dat we nu al vier matchen op rij verliezen en dat verdienen we niet. Ik zou liever minder goed spelen en wel die punten pakken, dit is zeer frustrerend."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 37. Einde: 6 op 6 voor Standard. Na een aangename wedstrijd gaan de armen in de lucht op Sclessin. Beide teams creëerden heel wat kansen, maar het was Standard dat het laken naar zich toe trok na een goal van Denis Dragus. KVO blijft achter met 0 op 12. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. KVO laat de bal rondgaan op de helft van Standard. Komt er nog een kans? .
  4. tweede helft, minuut 91. Musayev claimt nog een strafschop na een duel met Dewaele, maar er is echt niets aan de hand. We zijn intussen de toegevoegde tijd ingegaan. .
  5. Voetveeg van Bodart. Wat een machtige versnelling van de pas ingevallen Berte! Hij laat alles en iedereen achter en zijn voorzet komt uiteindelijk tot bij Atanga die niet voorbij Bodart raakt.  . tweede helft, minuut 87.
  6. tweede helft, minuut 86. Standard is goed bezig om de wedstrijd uit te spelen. KV Oostende heeft niet meer de power om de Rouches echt nog tegen het eigen doel te plakken. .
  7. Gele kaart voor Osaze Urhoghide van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 84
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Mohamed Berte erin, Nick Batzner eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Andy Musayev erin, Fraser Hornby eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Alessandro Albanese eruit
  11. tweede helft, minuut 82. En ook Yves Vanderhaeghe speelt nog enkele troeven uit: Ndicka, Musayev en Berte komen tussen de lijnen. .
  12. tweede helft, minuut 81. Debuut voor Melegoni. Matchwinnaar (?) Denis Dragus gaat naar de kant, hij wordt afgelost door de Italiaan Filippo Melegoni. Een Italiaan die vorig jaar nog onder Alexander Blessin speelde bij Genoa. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Filippo Melegoni erin, Denis Dragus eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Ambrose probeert het zelf. Het is moeilijk voor KVO geworden om nog een vlotte aanval in elkaar te knutselen. Ambrose creëert voor zichzelf wat vrijheid en haalt fors uit, maar zijn schot gaat net over. Het lijkt opnieuw net niet te gaan worden voor de bezoekers. .
  15. Gele kaart voor Denis Dragus van Standard tijdens tweede helft, minuut 76
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Kenny Rocha Santos eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Wissel bij KVO. De Standard-supporters hebben het naar hun zin en dat is toch al een tijdje geleden. Intussen grijpt Yves Vanderhaeghe in: Atanga lost Rocha Santos af. .
  18. tweede helft, minuut 73. Dewaele is wat overmoedig en trapt vanop een 25-tal meter recht op enkele enthousiaste supporters. KV Oostende probeert intussen de rug te rechten. .
  19. tweede helft, minuut 69. De reactie van Oostende is vinnig. Na slap uitverdedigen komt Albanese vanuit een scherpe hoek alleen voor Bodart, de Standard-doelman wint het pleit. .