za 3 september 2022 20:08
2-3
    1. 50' - Geel - Sandy Walsh
    Jupiler Pro League - speeldag 7 - 03/09/22 - 18:15

Seraing heeft KV Mechelen een koude douche bezorgd. KVM gaf na de rust een voorsprong nog helemaal weg, Seraing zegevierde dankzij goals van Marius Mouandilmadji: 2-3. Zo geeft Seraing de rode lantaarn door aan Cercle.

KV Mechelen - Seraing kort samengevat

• Sleutelmoment: Geen vuiltje aan de lucht voor KVM, tot Vanlerberghe plots onnodig Bernier vloert in de zestien. Marius zet de strafschop om en verbaast tien minuten later iedereen met de 2-3.
    • Man van de Match: Marius Mouandilmadji maakte in één wedstrijd net zo veel goals als in zijn 31 optredens van vorig seizoen samengeteld. De man uit Tsjaad heeft nu vier van de zeven goals van Seraing achter zijn naam staan.
    • Opvallend: We zijn pas zeven speeldagen ver en KV Mechelen heeft al vier strafschoppen tegen gekregen. Allemaal werden ze ook omgezet.
    • Opvallend (bis): Veel gegrom, maar weinig bijtkracht. De Mechelse aanvallers brengen nog niet wat van hen verwacht wordt. Enkel Ngoy heeft dit seizoen al een doelpuntje kunnen maken.

Mechelen zet scheve situatie recht...

Seraing kwam als rode lantaarn naar het AFAS Stadion, waar KV Mechelen in zijn vorige twee matchen in totaal acht keer wist te scoren. Toch was de eerste kans voor de bezoekers, met een krachtige kopstoot van Marius.

Al snel nam Mechelen het heft in handen, maar wat doelgevaar betrof bleef het bij probeersels van Ngoy. Halfweg de eerste helft sloeg Seraing toe. Of eerder Dame Fortuna. Bernier raakte de paal, maar zijn schot botste tegen de rug van Thoelen en rolde over de lijn. Een lullige 0-1.

De Mechelse gelijkmaker was al even knullig. De Métallos waren blijkbaar nog in pauze bij het fluitsignaal voor een vrijschop van Hairemans. Peyre handelde wel en joeg de 1-1 tussen enkele verwarde bezoekers tegen het net. Vlak voor de rust schampte Walsh een voorzet van Hairemans en stond het 2-1.

... maar saboteert zichzelf in tweede helft

Het had wat meer voeten in de aarde dan verwacht, maar Malinwa had zijn voorsprong dan toch beet. Na een hoekige omhaal van Walsh ging de riem eraf bij de thuisploeg. Seraing had toch niet genoeg in huis om iets terug te doen.

Een verdwaalde voorzet van Opare haalde Thoelen even uit zijn slaap, maar meer dan even schrikken was het niet. Tot Vanlerberghe plots domweg Bernier haakte in de zestien. Marius eiste de strafschop op en zette hem koel om.

De herstelde Storm mocht meteen invallen en toonde zich prompt met een venijnige knal. Daarmee was hij wel uitgeraasd. Marius van zijn kant had echter nog iets in petto. De logge spits draaide wonderlijk snel en krulde de verbazende 2-3 heerlijk in de verste hoek.

Dietsch ranselde de vrije trap van de laatste kans van Hairemans uit de winkelhaak. Zo zorgde de doelman er mee voor dat Seraing de rode lantaarn kon doorgeven aan Cercle Brugge. Een gemakzuchtig KV Mechelen miste de aansluiting met de kopgroep.

Van Hoorenbeeck: "Echt niet verwacht"

Ook voor Alec Van Hoorenbeeck kwam de terugkeer van Seraing als een donderslag bij heldere hemel. "Ik denk dat we overwicht in het spel hadden. Die 2-2 kwam uit de lucht vallen. Er was niks aan de hand. Dit hadden we echt niet verwacht."

De jonge verdediger van KV Mechelen vond niet echt dat er te laks werd gespeeld. "Ik denk dat we op zich niet veel weggaven. Die omschakelmomenten, daar moeten we naar onszelf kijken. Dat moet gewoon beter. Vorig jaar hadden we in de tachtig tegendoelpunten en nu ook weer een heleboel."

90+4'

Einde!

KV Mechelen heeft zich de kaas van het brood laten eten. Het was beter dan Seraing, maar drukte niet genoeg door en loopt zo tegen een pijnlijke nederlaag aan.

90+2'

Ouwe getrouwe Lepoint ruimt met zijn lange stelten veel gevaar op in de zestien van de bezoekers.

90+1'

Raemaekers bij Malinwa en Sambu bij Seraing komen het veld op. De ene al wat sneller dan de andere, dat spreekt.

90+1'

88'

Dietsch in de weg!

Hairemans had met zijn gave traptechniek een voet in de twee Mechelse goals. Hij mikt zijn vrije trap naar de winkelhaak, Dietsch pakt uit met een puike redding.

87'

Oum Gouet vervangt schlemiel Vanlerberghe voor het absolute slot van de wedstrijd. Ook Hernandez komt erin.

84'

Seraing komt nog eens aankloppen met een kopbal van Marius, die op wolkjes moet lopen na zijn twee doelpunten.

82'
    81'
    81'

KV Mechelen had de wedstrijd zonder moeite onder controle...

Tom Boudeweel
    80'

Schitterend van Marius!

Het ziet er wat onhandig uit, maar dit is een prachtig doelpunt van Marius. Aannemen achter het steunbeen en krullen in de verste hoek, met het instinct van een roofdier. Wat een klap voor Mechelen!

78'

KVM zoekt

Er zit sinds de gelijkmaker natuurlijk wat meer aandrang in het Mechelse voetbal, maar voorlopig komt Seraing niet al te zwaar onder druk. De Métallos knokken voor wat ze waard zijn.

75'

Sylla trapt Da Cruz aan en gaat in het gele boekje.

72'

Storm is pas ingevallen wanneer hij het stadion doet opveren met een actie en een venijnig schot.

71'
    71'

Marius doet het!

Seraing klimt op gelijke hoogte! Wie zag dat aankomen? Marius, de man uit Tsjaad, stuurt Thoelen naar de hoek en zet de strafschop om.