STVV snoept Genk eerste punten af in 6 duels: 0-0 na intense derby

  1. 45+1' - Geel - Robert Bauer
  2. 45+1' - Geel - Joseph Paintsil
  1. 90+5' - Geel - Toni Leistner
  2. 90+3' - Geel - Stan Van Dessel
  3. 89' - Verv. Shinji Okazaki door Frank Boya
  4. 89' - Verv. Joseph Paintsil door Paul Onuachu
  5. 85' - Verv. Shinji Kagawa door Stan Van Dessel
  6. 80' - Verv. Bilal El Khannous door Matias Alejandro Galarza
  7. 66' - Verv. András Németh door Nicolas Castro
  8. 65' - Verv. Mike Trésor door Mbwana Samatta
  9. 55' - Verv. Daichi Hayashi door Gianni Bruno

  Genk heeft zich niet naast leider Antwerp kunnen hijsen met een  18 op 18. Uitgerekend de buren uit Sint-Truiden kwamen punten afpakken. Er vielen geen goals in een intense derby, in de extra tijd werd een bezoekende goal nog afgekeurd met nipt buitenspel. 

  KRC Genk - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de toegevoegde tijd is het Gianni Bruno die plots opduikt voor de neus van Vandevoordt. De huurling van AA Gent maakt er 0-1 van, maar staat enkele centimeters buitenspel. De VAR keurt het doelpunt uiteindelijk terecht af.

  • Man van de match: Weinig kansen, maar wel zeer veel strijd. Bij STVV stak aanvoerder Toni Leistner zich niet weg. Hij vuurde de defensie aan en stond zeer vaak op de juiste plaats. Ook bij Genk stonden McKenzie en Cuesta meer dan hun mannetje.

  • Opvallend: Vertrekt Gouden Schoen Paul Onuachu in de komende dagen nog bij Genk? De boomlange centrumspits werd pas in de slotminuten tussen de lijnen gebracht door Wouter Vrancken en lijkt voorlopig derde keus na Németh en Samatta.

  Veel strijd voor rust, grote kansen blijven uit

  Met een 20.000-tal toeschouwers, zalige weersomstandigheden en de aanwezigheid van clubicoon Branko Strupar mochten we ons opmaken voor een vurige Limburgse derby.

   

  De toon werd ook meteen gezet door de Genk-supporters die een spandoek bovenhaalden met als boodschap: 'Limburg, ons monopolie'.

   

  Op het veld kregen we vooral veel strijd op het middenveld te zien, maar beide teams kregen ook 1 goede kans. Zo miste Németh na een knappe actie van Paintsil net zijn controle en moest Vandevoordt aan de overkant alles uit de kast halen op een schot van Bauer.

   

  Verder kregen de supporters te weinig waar voor hun geld. STVV stond bijzonder goed in de organisatie en Genk vond daar eigenlijk geen antwoord op.

  De centimeter buitenspel van Gianni Bruno

  Na de pauze bleven de stevige duels elkaar in sneltempo opvolgen. Nadat de arm van Konaté tegen de kin van El Khannouss wapperde bij een ingooi werd scheidsrechter Vergoote even naar het VAR-scherm geroepen. De scheidsrechter besloot om niet te gaan grabbelen in zijn achterzak en liet Konaté onbestraft.

   

  STVV bleef Genk met succes opwachten en in het slot kwamen de Kanaries zelfs nog het dichtst bij de winning goal. Invaller Boya dwong Vandevoordt nog tot een knappe redding en in het ultieme slot leek Gianni Bruno zelfs nog het verschil te maken.

   

  De aanvaller die vorig weekend nog de Genk-aanhang provoceerde met het weinig verhullende t-shirt met als boodschap 'FCK G*NK' trapte het leer tussen de benen van Vandevoordt in doel. De assistent én uiteindelijk ook de VAR hadden echter nipt buitenspel gezien. 

   

  De wedstrijd eindigde zo op een correct gelijkspel. Genk klimt naast Club Brugge op de 2e plaats in de stand, STVV blijft wat hangen in de middenmoot en heeft nu net als Union 10 punten.

  Vrancken: "Ontbrak aan efficiëntie"

  Na afgelopen toonde Racing Genk-coach Wouter Vrancken zich absoluut niet ontevreden: "Ik heb mijn jongens na afloop proficiat gewenst. In de eerste helft wonnen we te weinig de tweede bal en hadden we geen grip op de wedstrijd, maar in de tweede helft domineerden we."

   

  "We creëerden best veel kansen, maar daar moet je dan ook beter mee omgaan.Het lag echt aan de efficiëntie vandaag."

   

  "De goede wil was er", gaat Vrancken verder. "Maar je moet sneller kunnen scoren en het was net niet vandaag. We weten dat STVV een sterke organisatie heeft, maar ik denk dat we daar wel de juiste oplossingen op gevonden hebben."

   

  "Of dit gelijkspel nu aanvoelt als een nederlaag? Nee, niet echt. We speelden zeker wel om te winnen, maar we hebben gewoon te weinig onze moment gepakt", besluit Vrancken.

  Janssens: "Voelt toch een beetje als een overwinning"

  • Bernd Hollerbach (coach STVV): "Ik heb veel respect voor de manier waarop mijn team vandaag gespeeld heeft. Onze organisatie stond echt perfect."

   "In het slot leek Bruno ons nog de zege te bezorgen, dat was echt fantastisch geweest. Het is jammer voor hem, maar het was nipt buitenspel. We speelden goed en mogen blij zijn met onze clean sheet."

  • Wolke Janssens (STVV): "Dit resultaat voelt toch wel een beetje als een overwinning. We hebben zeker respect voor Genk, maar we waren allesbehalve onder de indruk en hebben met het mes tussen de tanden gespeeld."

   "We zijn de eerste ploeg dit seizoen die de 0 kan houden tegen Genk. Onze organisatie staat zeer goed, het is jammer dat Bruno in de toegevoegde tijd nog nipt buitenspel stond."

  • Joseph Paintsil (KRC Genk): "We zijn niet tevreden, maar we weten dat een derby niet simpel is. We hebben alles gedaan wat we konden en in de afwerking zat het net niet mee."

   "STVV speelde een goede wedstrijd, maar er lag wel ruimte in de rug van de defensie. We zitten duidelijk op het goede pad en ook dit punt is beter dan niets. We gaan op deze manier verder."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde van de partij. Een enerverende Limburgse derby zit erop. Genk en STVV leverden bijzonder veel strijd, maar konden niet scoren. In het absolute slot leken zowaar de bezoekers nog met de volle buit aan de haal te gaan, het doelpunt van Gianni Bruno werd evenwel terecht afgekeurd voor buitenspel. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Hrosovsky erover! De vrije trap zwaait af tot bij Hrosovsky die vanop de rand van het strafschopgebied kan uithalen, maar zijn schot gaat te ver over. .
  4. Gele kaart voor Toni Leistner van STVV tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 95. Genk krijgt nog een vrije trap in de absolute slotseconden. Zit hier nog wat in? .
  6. tweede helft, minuut 95. Omhaal van Samatta. Beide teams gaan op zoek naar de zege. Samatta wil een omhaal uitproberen op een botsende bal, maar de opzittende Al-Dakhil laat hem niet besluiten.  .
  7. Gele kaart voor Stan Van Dessel van STVV tijdens tweede helft, minuut 93
  8. tweede helft, minuut 93. Frustratie bij de ingevallen Van Dessel. Hij krijgt geel na een stevige trap op de enkel van Heynen. .
  9. Geen doelpunt! Genk slaakt een zucht van opluchting! Het doelpunt van Gianni Bruno gaat niet door. Het scheelt echt niet veel. . tweede helft, minuut 92.
  10. Bruno scoort, maar buitenspel? Uitgerekend Gianni Bruno lijkt STVV nog naar een delirium te trappen, maar de assistent keurt het doelpunt af voor buitenspel. De VAR moet alles even herbekijken. . tweede helft, minuut 92.
  11. Vandevoordt let nog op. STVV komt al een tijdje niet meer aan kansen, maar plots moet Vandevoordt nog alles uit de kast halen op een poging van de ingevallen Boya. Wat een kans nog! . tweede helft, minuut 90.
  12. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Frank Boya erin, Shinji Okazaki eruit
  13. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Paul Onuachu erin, Joseph Paintsil eruit
  14. tweede helft, minuut 89. Weinig tijd voor de Gouden Schoen. In de slotminuten brengt Wouter Vrancken zijn Gouden Schoen nog even tussen de lijnen. Hij komt in de plaats van Paintsil die wat ongelukkig was in de afwerking. .
  15. tweede helft, minuut 86. Genk klimt een halve seconde op voorsprong, maar het is duidelijk dat Samatta een overtreding maakte op doelman Schmidt. De Japanner had de bal klemvast. .
  16. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, Stan Van Dessel erin, Shinji Kagawa eruit
  17. tweede helft, minuut 84. Terugkeer van Al-Dakhil. STVV komt er nog moeilijk uit, maar ook voor Genk zijn de kansen schaars. Paintsil ontsnapt op de rechterkant, maar Al-Dakhil is ook snel en haalt de flankaanvaller zowaar nog terug. Knap werk van de jonge verdediger. .
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Matias Alejandro Galarza erin, Bilal El Khannous eruit
  19. tweede helft, minuut 80. Bij Genk heeft de jonge El Khannouss er een moedige wedstrijd opzitten. Het is aan de Argentijnse invaller Galarza om het verschil nog te maken. .
  20. tweede helft, minuut 77. Christian Brüls zet zich nog eens heerlijk door, maar er is te weinig beweging bij zijn ploeggenoten. De ervaren Okazaki heeft zich toch zeer weinig laten zien deze wedstrijd. .