Invaller Mbayo bezorgt coach Custovic mooie binnenkomer en 3 gouden punten in Eupen

  1. 33' - Geel - Didier Lamkel Ze
  2. 14' - Geel - Jason Davidson
  3. 2' - Geel - Satoshi Tanaka
  1. 90+7' - Geel - Kristof D'Haene
  2. 90+3' - Geel - Isaac Nuhu
  3. 88' - Verv. James Jeggo door Jerome Deom
  4. 88' - Verv. Jason Davidson door Tyreek Magee
  5. 88' - Verv. Isaac Christie-Davies door Gary Magnée
  6. 83' - Geel - Stef Peeters
  7. 82' - Doelpunt - Dylan Mbayo (0 - 1)
  8. 74' - Verv. Billel Messaoudi door Dylan Mbayo
  9. 74' - Verv. Regan Charles-Cook door Nathan Bitumazala
  10. 67' - Geel - Isaac Christie-Davies
  11. 64' - Verv. Didier Lamkel Ze door Faïz Selemani
  12. 64' - Verv. Felipe Avenatti door Habib Guèye
  13. 60' - Verv. Konan N'Dri door Sambou Soumano
  14. 49' - Geel - Konan N'Dri
  82'goalDylan Mbayo0 - 1

  Adnan Custovic heeft zijn eerste partij als nieuwe coach van Kortrijk gewonnen. Zijn invallers maakten het verschil. In het slot van de partij zette Selemani Mbayo op weg naar de enige goal van de partij: 0-1. Kortrijk wint een 2e keer en springt over Eupen uit de degradatiezone. 

  Eupen - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Minuut 74: Custovic brengt Mbayo. De jonge spits zorgt meteen voor gevaar en scoort 8 minuten later de enige goal.
  • Man van de match: Is de invaller van de match. Custovic bracht Selemani, Guèye en Mbayo om het verschil te maken en dat deden ze. Mbayo krijgt de eer omdat hij scoorde. 
  • Statistiek: Kortrijk en Eupen winnen niet veel. Ze zitten allebei aan 3 zeges in 2022, u lees het goed: het kalenderjaar.

  Eupen en Kortrijk benutten mogelijkheden niet

  Kortrijk was op de 17e plaats beland na 3 nederlagen op een rij en amper 1 overwinning. Dus verving de club coach Karim Belhocine door Adnan Custovic. Die had amper 2 dagen de tijd gehad om zijn team voor te bereiden.

  Eupen had vorige week in Westerlo een 2e keer gewonnen dit seizoen, coach Storck rekende op dezelfde 11. En die begonnen ook het best aan de partij. Al was de eerste grote kans voor Avenatti, die het vertrouwen kreeg van Custovic.

  Beide teams hadden hun momenten en kansen op de openingsgoal: N'Dri zag Ilic goed in een hoek duiken, de controles van Lamkel Ze en vooral Messaoudi bij 2 diepe ballen waren net niet goed genoeg om Moser te verschalken.

  Onmiddellijk na de rust was Kortrijk 2 keer gevaarlijk, maar daarna nam Eupen de match stevig in handen. Al ontbrak het aan een goede laatste pass.

  Op het uur begonnen de wissels. Beide coaches wilden winnen. Custovic bracht Selemani en Guèye in de plaats van Avenatti en Lamkel Zé, die laatste liep meteen de kleedkamer in.

  Invallers maken verschil

  Het spel ging wat meer op en neer met kansen voor Watanabe voor Kortrijk en Soumano en Lambert bij Eupen.

  Een kwartier voor tijd gooide Custovic Mbayo in de strijd en de jonge aanvaller zorgde meteen voor vuur. Samen met Selemani en Guèye creëerde hij het nodige gevaar.

  10 minuten voor het einde liep Mbayo slim tussen de lijnen, Selemani zocht en vond hem, Mbayo bleef heel koel: 0-1. Guèye creëerde mee de ruimte bij de goal.

  Eupen-coach Storck reageerde met een driedubbele wissel, dat leverde in de 5 minuten extra tijd nog 2 hete standjes op langs Magnée en met een vrijschop. Maar Kortrijk hield stand en wipt met een tweede seizoenszege naar de 12e plaats.

  Eupen verliest voor de tweede keer op een rij thuis van een rechtstreekse concurrent (2 speeldagen geleden van Seraing) en is 15e met de hete adem van Seraing, Zulte Waregem en Cercle Brugge in zijn nek.

  Custovic: "Perfecte start voor mij"

  • Adnan Custovic (Kortrijk-coach): "De jongens hebben veel gegeven en heel wat duels gewonnen. Ik heb een team gezien dat voor elke bal wilde vechten. Dat zag je op het eind, toen iedereen ging liggen. Ik ben tevreden voor mijn spelers, die dit verdienden na een moeilijk jaar, waarin ze niet veel matchen wonnen. Dit was een perfecte start voor mij, de 3 punten geven een beetje ademruimte, maar nu moeten we blijven voortwerken."
  • Bernd Storck (Eupen-coach): "Het is jammer dat we verliezen, ik kan mijn team niets verwijten. We hadden de match in handen, vooral in de tweede helft. Het enige wat ontbreekt, was een goal. Als je niet scoort en je maakt een kleine fout, dan heeft Kortrijk de kwaliteit om het af te maken. Dat wisten we. Daarna zetten we nog alles op alles voor minstens een gelijkspel, maar het mocht niet zijn. Dit is natuurlijk erg. Iedereen kan winnen van iedereen, iedereen heeft punten nodig. Elk match is een zespuntenmatch. Volgende week opnieuw in Oostende.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Kristof D'Haene van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 97
  3. tweede helft, minuut 96. Einde: 0-1. De laatste seconden zijn verwarrend, maar Put fluit af na meer dan 96 minuten. Kortrijk pakt 3 gouden punten en springt over Eupen weg uit de degradatiezone. .
  4. tweede helft, minuut 96. Interessante vrijschop Eupen. De vrije trap is na 96 minuten, de extra tijd is al een minuut verstreken, maar Mbayo lag iets daarvoor een tijdje op de grond. Er zijn nog heel wat hete standjes voor het Kortrijk-doel, Ilic blijft op de grond liggen na een botsing met Watanabe. Finaal kan Kortrijk de bal toch wegwerken. .
  5. tweede helft, minuut 95. Ilic verhindert gelijkmaker. De doelman gaat erg goed plat na een goede combinatie van Eupen. Magnée had de 1-1 aan de voet. .
  6. Gele kaart voor Isaac Nuhu van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  7. tweede helft, minuut 93. Schwalbe Nuhu. De Eupen-spits wil een vrije trap versieren op een interessante plaats, maar dat gebeurt iets te opzichtig. Geel is zijn deel. .
  8. tweede helft, minuut 91. Guèye zoekt Selemani. De invallers bij Kortrijk doen waarvoor ze gebracht zijn. Mee het verschil bepalen. Guèye stoot door aan de rechterkant en vindt de meegelopen Selemani voor het doel. Daar ligt een doelman en een verdediger in de weg. .
  9. tweede helft, minuut 89. 5 minuten extra tijd. Eupen heeft nog een beetje tijd om een tweede thuisnederlaag op een rij tegen een rechtstreekse concurrent te vermijden. Twee speeldagen geleden won Seraing hier met 1-3. Dat was de eerste zege voor de rode lantaarn. .
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, James Jeggo eruit
  11. tweede helft, minuut 88. Driedubbele wissel Eupen. De thuisploeg zet alles op alles: Storck gooit 3 verse mannen in het veld, Kortrijk zorgde ervoor dat de bal niet te snel buiten ging. .
  12. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Tyreek Magee erin, Jason Davidson eruit
  13. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Gary Magnée erin, Isaac Christie-Davies eruit
  14. Gele kaart voor Stef Peeters van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 83
  15. tweede helft, minuut 83.
  16. tweede helft, minuut 83. Mbayo scoort. Dat heet binnenkomen: de jonge aanvaller Mbayo staat nog maar enkele minuten op het veld en loopt slim tussen de lijnen: hij krijgt de bal slim van andere invaller Selemani en blijft heel koel: 0-1. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Dylan Mbayo van KV Kortrijk. 0, 1.
  18. tweede helft, minuut 77. Nog 10 minuten. Wie scoort, die wint wellicht. Eupen dringt het meeste aan, maar moet opletten voor de counters van de bezoekers. Peeters trapt van heel ver, gaat goed plat. .
  19. tweede helft, minuut 77. Selemani mist zijn schot. Na een inworp bedient Guèye die andere invaller Selemani. Die ziet een gaatje in de KVK-defensie en loopt de halve maan in. Hij legt aan, maar de bal schampt ver af. .
  20. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Billel Messaoudi eruit