67'
Casper Nielsen
67'
3 - 0

Club Brugge heeft tegen stadsgenoot Cercle een vrij eenvoudige en logische thuiszege geboekt. Blauw-zwart kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong en stoomde na rust door naar een 4-0-zege. De ingevallen Roman Jaremtsjoek scoorde ook nog het laatste doelpunt van de avond.

Club - Cercle in een notendop

• Sleutelmoment: Club Brugge begint de tweede helft met kansen maar zonder doelpunten. Op het uur doet Marcelin, Cercle-debutant, het gewoon zelf en breekt zo de veer bij de ‘uitploeg’. Met de 3-0 zeven minuten later is de match gespeeld.

• Man van de match: Casper Nielsen is in zijn sas in zijn nieuwe kleuren. Vanavond was hij opnieuw belangrijk met een doelpunt. Maar ook verderop op het veld was de Deen heerser en gewoon aangenaam om naar te kijken.

• Opvallend: Cercle kon tot nu toe maar drie keer scoren in de competitie. Ook vanavond lukte dat niet. Dat ze gevaar creëerden en een half uur de betere waren, ja, wie kraait daar nog naar na een 5 op 21.

Cercle Brugge begon als uitploeg nochtans sterk aan de derby. De eerste 30-35 minuten waren duidelijk voor de Vereniging. Hoge pressing en op snelheid toeslaan waren de sleutelwoorden. Ueda en Denkey konden kansen niet omzetten in een voorsprong.

Jean Marcelin ontsnapte na een kwartier aan rood, nadat een kniehoge tackle op Nielsen slechts met geel bestraft was.

Na een half uur moest Club Brugge sterkhouder Mata naar de kant halen. Zijn enkel plooide bijna dubbel na een klein duel met Da Silva Lopes. De mankende Mata mist hoogstwaarschijnlijk het Champions League-duel tegen Bayer Leverkusen. Een aderlating.

Wie kansen laat liggen tegen de kampioen, moet op de blaren zitten. Club werd wakker na 40 minuten en bekroonde een aanvalsgolf net voor rust met een doelpunt van Skov Olsen. Weer hij brak de ban met een schot over het rechterbeen van de keeper, in het zijnet.

Vlotte tweede helft

Na vijftien minuten uitblazen waren de rollen omgedraaid. Club was gevaarlijk, maar slaagde er niet meteen in om te scoren en aan de overzijde prikte Denkey bijna tegen. Na half ingrijpen van Sylla kon de Togolees trappen, maar zijn schot ging via de verste paal naast.

Uiteindelijk was een halve kans genoeg voor blauw-zwartom in de tweede helft door te breken. Jean Marcelin gleed een scherpe voorzet van Skov Olsen voorbij zijn eigen doelman.

Hoefkens bracht Jaremtsjoek, die meteen begon te wegen op de groen-zwarte verdediging. Na lekker doorzetten van Nusa stoof de Oekraïner richting doel, het gat trekkend voor Nielsen. Die had een heel doel om uit te kiezen en liet Majecki geen kans.

Jaremtsjoek opende zijn eigen rekening tien minuten voor tijd. Een leuke combinatie kwam dankzij een gelukje bij hem terecht. Zijn schot week nog af op het been van Daland, maar geen enkele spits die daarom maalt.

Cercle Brugge blijft zo bij de "degradrie" en kan bij winst van Kortrijk en Seraing zondagavond op de laatste plaats staan. Club Brugge moest niet uit derde versnelling om in het zog van Antwerp te blijven. Ondertussen is de motor al warm voor de clash woensdag in de Champions League.

Hoefkens: "De match is verlopen zoals we hadden voorzien"

• Dominik Thalhammer (Cercle Brugge): "We spelen een heel goede eerste helft. De match was in balans en we toonden waartoe we in staat zijn. We probeerden hoog druk te zetten en dwongen een aantal goede kansen af. Spijtig dat we een doelpunt tegenkrijgen net voor de rust.  Na de rust was het een grote fout om een tweede goal te slikken.  We hebben nooit opgegeven deze match, ze verslaan ons op kwaliteit en kleine kansen werden meteen afgestraft. We speelden tegen één van de beste teams van België maar het verschil tussen prestatie en resultaat is vandaag te groot."

• Carl Hoefkens (Club Brugge): "De wedstrijd is verlopen zoals we hadden voorzien. We wisten dat het begin moeilijk ging zijn maar dat er momenten gingen komen dat we onze kwaliteit konden benutten. We wisten met hun manier van voetballen dat wij heel competitief moesten zijn. We wilden vermijden van de eerste 20-25 minuten in het mes te lopen, om dan erna in het spel te komen al was dat moeilijker dan verwacht."

• Robbe Decostere (Cercle Brugge): "Het is altijd zuur om een derby te verliezen, die 4-0 komt echt hard aan. Zeker omdat ze de eerste helft de oplossing niet vonden en we hen goed konden vastzetten, met hun eerste echte kans komen ze dan op voorsprong. Dat is jammer."

• Roman Jaremtsjoek (Club Brugge): "Het was een leuke sfeer hier, zoals altijd in Brugge, ik ben blij om hier te zijn. Brugge heeft meer ambitie dan Benfica, dat al niet verlegen is om ambitie. Hier kan ik Champions League blijven spelen, ken ik de competitie en veel spelers. Ik kan hier iets speciaals doen."

90+4'

Einde!

Lawrence Visser maakt een einde aan de lijdensweg van Cercle. Dat begon leuk en gevaarlijk aan de eerste helft maar vergat te scoren. Dat moet je de kampioen niet leren, dat net voor rust dankzij Skov Olsen op voorsprong kwam. Na rust ging het sneller: een owngoal zette de poort op een kier, Nielsen beukte die open. Jaremtsjoek droeg ook nog bij met een afgeweken doelpunt.

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
87'

Mignolet test eens de snelheid van de nieuwe spits. Na een corner gebaart hij van 'lopen, lopen' alvorens de bal flink de diepte in te knallen. Jaremtsjoek dwingt er een inworp mee af.

83'

Debuutgoal

22 minuten had Jaremtsjoek maar nodig om zijn stempel te drukken op een wedstrijd. Een afgeweken pass van Vanaken komt bij de nieuwkomer terecht, zijn schot wijkt ook af en gaat voorbij de geklopte Majecki.

76'

Beide ploegen lijken zich neergelegd te hebben bij de uitslag. Of misschien is de tank van Cercle gewoon leeg. Het spel heeft niet veel meer om het lijf de laatste vijf minuten. Hoefkens gunt Boyata en Audoor nog wat speelminuten.

68'

Hupla, 3

Daar is Nielsen met zijn derde van het seizoen en de derde van de avond. Jaremtsjoek doet de juiste beweging naar goal, waardoor mede-invaller Nusa achteruit kan leggen richting de Deen. Die knalt onhoudbaar binnen.

67'
3-0
63'

Jaremtsjoek krijgt een halfuur

Daar is ie dan. De aanvaller van 16 miljoen komt erin voor Ferran Jutgla.

63'
61'

Het regent maar het giet nog niet

Bijna is daar de 3-0, Meijer besluit van redelijk dichtbij over.

59'
own goal
2-0
59'

Ai Marcelin

Geen topdebuut voor Marcelin. Hij wilt de lage voorzet van Skov Olsen ontmijnen maar glijdt de bal in zijn eigen goal. Ferran Jutgla stond wel klaar maar er was nog een Cercle-verdediger tussen hem en de bal.

55'

Net niet gelijk

Plots is daar Cercle toch! Sylla kan de bal niet volledig raken, Denkey kan trappen. Zijn schot scheert de verste paal.

54'

Jutgla glijdt

Het gaat hier niet bij 1 doelpunt blijven. Ferran Jutgla kan niet recht blijven terwijl Sowah zich op links doorzet. De voorzet komt dan ook niet aan.

50'

De eerste helft is de tweede niet. Club is meteen gevaarlijk, dankzij een heerlijke pass buitenkant voet van Nielsen op Skov Olsen, die naast schiet. Buitenspel in de opbouw, maar toch.