21 op 21! Antwerp stapelt de zeges op onder Mark van Bommel

  1. 33' - Doelpunt strafschop - Vincent Janssen (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Alhassan Yusuf door Faris Haroun
  2. 87' - Geel - Maxim De Cuyper
  3. 85' - Verv. Jelle Bataille door Ritchie De Laet
  4. 84' - Verv. Koji Miyoshi door Bruny Nsimba
  5. 83' - Geel - Kyan Vaesen
  6. 82' - Doelpunt - Anthony Valencia (3 - 0)
  7. 77' - Verv. Lyle Foster door Mathias Fixelles
  8. 77' - Verv. Nene Dorgeles door Kyan Vaesen
  9. 76' - Verv. Bryan Reynolds door Ravil Tagir
  10. 76' - Verv. Calvin Stengs door Anthony Valencia
  11. 76' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Radja Nainggolan
  12. 71' - Verv. Roman Neustädter door Igor Vetokele
  13. 70' - Verv. Tuur Dierckx door Halil Akbunar
  14. 50' - Doelpunt - Koji Miyoshi (2 - 0)
  33'penalty goalVincent Janssen1 - 0
  50'goalKoji Miyoshi2 - 0
  82'goalAnthony Valencia3 - 0

  Het perfecte rapport van Antwerp in de Jupiler Pro League is niet in gevaar gekomen tegen Westerlo. Op de Bosuil ging de promovendus met 3-0 voor de bijl.

  Antwerp - Westerlo in een notendop:

  • Sleutelmoment: Westerlo speelt geen slechte eerste helft, maar net voorbij het half uur gaat Ekkelenkamp na een knappe dribbel over het been van De Cuyper in het strafschopgebied. Janssen zet de penalty feilloos om en Westerlo kan eigenlijk nooit meer reageren.

  • Man van de match: De Nederlanders Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en ook debutant Calvin Stengs speelden een prima match. Iemand specifiek uitlichten is niet evident, het Antwerpse collectief stond als een huis.

  • Opvallend: 7 zeges op een rij en dus 21 op 21. Antwerp evenaart zijn clubrecord uit 1930 en staat met een voorsprong van 5 punten op Club Brugge en KRC Genk onbedreigd aan de leiding in onze competitie.

  Janssen snijdt de adem van Westerlo af

  De wittebroodsweken van Mark van Bommel bij Antwerp zijn nog steeds volop aan de gang. In de competitie draait het fantastisch en er werd dan ook met veel vertrouwen toegewerkt naar de match tegen Westerlo.

   

  De door blessures geteisterde bezoekers begonnen wel gretig aan de partij. De flukse Nene Dorgeles speelde een aantal keren de Antwerp-defensie zoek, maar het leverde Westerlo geen doelpunt op.

   

  De thuisploeg herstelde snel, nam de regie van de partij in handen en kwam ook voorbij het half uur op voorsprong. Na een knappe slalom ging Ekkelenkamp over het been van De Cuyper, Janssen zette de strafschop zonder problemen om.

  Miyoshi beslist al vroeg de match

  Na de pauze kwam Westerlo nog een allerlaatste keer echt dreigen. Butez had een schitterende reflex nodig om Foster van een verrassende gelijkmaker te houden.

   

  Antwerp was meteen wakker en ontnam enkele minuten later alle hoop bij de Kemphanen. Ekkelenkamp bood na een leuke combinatie met Stengs de vrijstaande Miyoshi de 2-0 aan.

   

  De partij verwaterde nadien compleet, maar Antwerp behield wel de controle. In het slot kon Anthony Valencia de score met een gelukje nog aandikken.

   

  De Great Old evenaart met 21 op 21 zijn record uit 1930 en staat logischerwijze aan de leiding. Westerlo moet na een 0 op 9 herbronnen en krijgt op de 13e plaats intussen gezelschap van KV Oostende, Eupen en Seraing.

  Anthony Valencia legt de eindstand vast.

  Van Bommel: "Willen zeker kampioen worden, maar moeten rustig blijven"

  Antwerp is als een komeet begonnen aan het nieuwe seizoen. Tegen Westerlo werd er nu al een 7e zege op een rij geboekt. Na afloop was coach Mark van Bommel uiteraard een tevreden man: "In het begin hadden we het zeker moeilijk en daar vergat Westerlo duidelijk van te profiteren."

   

  "Nadien kregen we meer grip en nam de controle toe. We werden sterker en in de tweede helft zag het er echt goed uit."

   

  Antwerp heeft nu 21 op 21: "Laat ons nu rustig blijven. Je merkt dat iedereen praat over de titel, maar het zal ook nog minder gaan. Het is heel mooi om van de daken te schreeuwen dat we kampioen willen worden en dat willen we, maar 7 keer winnen is absoluut geen garantie."

  Ook Westerlo-coach Jonas De Roeck gaf zijn analyse: "Het ontbrak ons duidelijk aan efficiëntie. We voetbalden zeker niet slecht, maar we kregen een lesje in de afwerking. Dat is voor mij het grootste verschil geweest."

  "Ik denk dat het duidelijk is dat we ook vandaag hebben proberen te voetballen. We hadden hier ook op eigen helft kunnen kamperen, maar dat is onze manier van spelen niet. We zijn niet naïef, maar Antwerp heeft vertrouwen en scoorde bij de eerste kans. Dat heeft ons genekt."

  Westerlo moet nu zo snel mogelijk proberen om de knop om te draaien: "We gaan op dezelfde manier blijven werken. De momenten zullen wel komen dat we bij onze eerste kans scoren. Zulke kantelmomenten moeten we nemen en kunnen doorslaggevend zijn."

  De Cuyper: "Er zat meer in, we kregen een lesje in efficiëntie"

  • Maxim De Cuyper (Westerlo): "Dit is een zure wedstrijd. Er zat gewoon meer in. Er was bij ons misschien te weinig geloof want we hadden zeker enkele mogelijkheden. We hadden in de eerste helft zelfs twee keer kunnen scoren."

   "We pakten het iets anders aan de voorbije weken, maar we stonden gewoon goed. Antwerp had die penalty en verder eigenlijk helemaal niets. Het is jammer dat we een lesje gekregen hebben in efficiëntie."

  • Vincent Janssen (Antwerp): "Makkelijk was het niet want onze eerste helft was gewoon niet goed genoeg. Uiteindelijk gaat het om de drie punten en die hebben we weer. Dat geeft wel vertrouwen."

   "Nieuwkomers als Ekkelenkamp en nu ook Stengs geven ons duidelijk een extra impuls. Iedereen werkt keihard op training en we staan er positief in."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Geen extra tijd en dat was ook compleet onnodig geweest. Antwerp was efficiënt en wint makkelijk van Westerlo dat achterblijft met 0 op 9.  Voor rust zorgde Vincent Janssen vanaf de strafschopstip voor de 1-0 en nadien sneed Miyoshi al snel de adem van de Kemphanen af. In het slot dikte invaller Valencia de score nog wat aan. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Alhassan Yusuf eruit
  4. tweede helft, minuut 89. "Haroun, Haroun". Faris Haroun valt nog in in de slotminuut. Yusuf, die uitstekend speelde, gaat naar de kant. De fans kunnen de invalbeurt van hun publiekslieveling wel smaken. .
  5. tweede helft, minuut 88. Nsimba in het zijnet. De supporters vermaken zich, maar veel spektakel is er niet meer. Nsimba haalt nog eens uit vanuit een scherpe hoek, gevaarlijk is zijn poging niet echt. .
  6. tweede helft, minuut 87. Nainggolan knokt zich in balbezit en wil meteen uithalen, maar bij Westerlo kennen ze uiteraard zijn kwaliteiten en zijn schot wordt afgeblokt. Nog 3 minuten reguliere speeltijd. .
  7. Gele kaart voor Maxim De Cuyper van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Ritchie De Laet erin, Jelle Bataille eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Bruny Nsimba erin, Koji Miyoshi eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Janssen gaat naar de kant. Met een doelpunt en een (gelukkige) assist gaat hij naar de kant. De jonge Nsimba krijgt een handvol speelminuten. .
  11. Gele kaart voor Kyan Vaesen van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 83
  12. tweede helft, minuut 83.
  13. tweede helft, minuut 82. Valencia met een gelukje! Het zit werkelijk allemaal mee voor Antwerp! Perdichizzi blokt een schot van Janssen eigenlijk goed af, maar met alle geluk van de wereld caprioleert de bal nog tot bij Valencia die er 3-0 van maakt. De resterende 10 minuten zijn uiteraard helemaal overbodig. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Anthony Valencia van Antwerp. 3, 0.
  15. tweede helft, minuut 80. Het is al een tijdje duidelijk dat Westerlo verplicht is om zich neer te leggen bij een nederlaag. De Kemphanen doen hun uiterste best, maar ze komen al een hele tijd niet meer in de buurt van Butez. .
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Westerlo, Mathias Fixelles erin, Lyle Foster eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Westerlo, Kyan Vaesen erin, Nene Dorgeles eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Westerlo, Ravil Tagir erin, Bryan Reynolds eruit
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Anthony Valencia erin, Calvin Stengs eruit