2. 62' - Verv. Massimo Bruno door Billel Messaoudi
  3. 82' - Verv. Faïz Selemani door David Henen
  4. 89' - Verv. Aron Dønnum door Lucas Noubi Ngnokam
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 28/08/22 - 16:02

Standard heeft op het veld van KV Kortrijk een broodnodige zege geboekt. 7 minuten na de rode kaart voor Kevin Vandendriessche (KV Kortrijk) bevrijdde Selim Amallah Standard met de enige goal uit de wedstrijd. De Luikenaars springen zo weer weg uit de kelder.

Kortrijk - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Een frustrerende match voor Standard leek op een vervelend gelijkspel te eindigen, maar een rode kaart voor Vandendriessche gaf Standard een duwtje in de rug. Het numerieke overwicht vertaalde zich uiteindelijk in de 0-1-voorsprong.

• Man van de match: Kwaliteit komt uiteindelijk bovendrijven. Dat was ook het geval in Kortrijk deze middag toen Selim Amallah de wedstrijd op zijn eentje besliste dankzij een klasseflits. Ook William Balikwisha verdient een vermelding.

• Opvallend: Na een afwezigheid van 2 seizoenen maakte de Jupiler Pro League deze middag voor een tweede keer kennis met Didier Lamkel Zé. De Kameroener beleefde een rustige en onopvallende wedstrijd en hield zich gedeisd.

Klasseflits van Amallah beslist de wedstrijd

Beide ploegen hadden nood aan een overwinning en die drang vertaalde zich ook in een wedstrijdbegin met veel tempo.

Zonder veel sprankelend voetbal te brengen, was het Standard dat de grootste kansen creëerde.

10 minuten voor rust leek Standard af te stevenen op een verdiende voorsprong nadat scheidsrechter Lotar D'hondt een fout zag op Emond. Standard maakte zich op voor een strafschop, maar de VAR zag iets anders en uiteindelijk werd de beslissing teruggedraaid.

Ook in de tweede helft bleef Standard de betere ploeg zonder écht grote kansen te versieren. Een gebrek aan efficiëntie en alertheid bij spelers als Emond, Dragus of Donnum, verhinderde telkens de voorsprong voor de uitploeg.

Een kwartier voor het einde verdween Vandendriessche voor de tweede keer in het boekje van de scheidsrechter en moest Kortrijk nog met een man minder overleven.

Dat hield de thuisploeg niet lang vol, want Selim Amallah besliste op eigen houtje de wedstrijd met een mooi doelpunt. De Marokkaanse sterkhouder dribbelde koeltjes naar de rand van de zestien en schilderde de bal buiten het bereik van doelman Ilic.

Standard klautert op deze manier uit een dalletje. Kortrijk daarentegen verliest al voor de 3e keer op rij en blijft achter met 4 op 18.

Standard-coach Deila: "Tevreden over de prestatie van vandaag"

Lamkel Zé (Kortrijk): "Het was een match die werd bepaald door details. Het is jammer van die rode kaart, maar we verliezen als groep. We blijven werken."

Selim Amallah (Standard): "We hebben een goede wedstrijd gespeeld als team. Enkel het doelpunt ontbrak en dan ben ik blij dat het uiteindelijk toch nog viel. De ploeg kan op mij rekenen en ik ben tevreden dat ik  kon helpen met een doelpunt vandaag."

Ronny Deila (Trainer Standard): "We hebben geweldige supporters en we willen iets terug doen voor hen. We zitten in geen makkelijke situatie en het zal tijd vergen om het gewenste niveau te bereiken. Vandaag was ik in elk geval tevreden over de prestatie. Er was discipline, organisatie en we hadden de meeste kansen."

17:56

Standard wint!

Standard heeft zijn tweede overwinning beet. Al bij al toch een verdiende zege voor de mannen van Deila. Een klasseflits van Amallah legde de match in een definitieve plooi.

90+3'

Een deel van het publiek juicht, maar de bal strandt net naast de paal. Een sterke poging, maar de stand blijft 0-1.

90+2'

Kortrijk krijgt nog een vrije trap op een heel interessante plek. Ngoy gaat te wild in het duel en zo legt de scheidsrechter de bal net buiten het halve maantje. Het zal toch niet?

90+1'

We zijn de toegevoegde tijd binnengeslopen. Kortrijk lijkt geen vuist meer te kunnen maken.

90+1'

89'

Bijna lag Amallah ook aan de basis voor de 0-2. De spelverder bediende nieuwkomer Davida, maar zijn schot is te wild en vliegt over de kooi.

86'

Is de veer gebroken bij Kortrijk? Het zal in elk geval moeilijk worden om met 10 man nog een gelijkspel uit de wacht te slepen, al hebben we natuurlijk al gekkere dingen gezien.

82'
82'
80'

Amallah met de goal

Daar is dan toch de treffer voor Standard! De kwaliteit van Amallah komt bovendrijven en hij zal deze match hoogstwaarschijnlijk beslissen. De Marokkaan dribbelt met de bal aan de voet tot aan de rand van de zestien en legt de bal proper in de rechterhoek, buiten het bereik van Ilic.

79'

Krijgen we een slotoffensief? Daar lijkt het op. Kortrijk kruipt terug in de eigen zestien en wil de rode storm heelhuids doorkomen.

76'
75'

Rode kaart voor Vandendriessche

Vandendriessche mag vroegtijdig gaan douchen. De middenvelder wordt in de wind gezet door een listig balletje van Raskin en moet dan noodgedwongen Davida neerhalen.

73'

De hoekschoppen van Donnum zijn al de hele middag allesbehalve gevaarlijk. Zijn voorzetten zijn te lang onderweg en worden steevast geplukt door doelman Ilic.

72'

Raskin is sterk begonnen aan zijn invalbeurt. De jonge Belg schildert een voorzet richting spits, maar de bal wordt ontzet in hoekschop.

71'

We naderen stilaan het slotkwartier. Krijgen we nog een doelpunt in deze wedstrijd?