KV MechelenWesterlo
Bert Put
AFAS Stadion
12157

5-4! KV Mechelen dankt debutant Milan Robberechts in knotsgekke partij tegen Westerlo

zo 21 augustus 2022 22:54
  1. 26' - Doelpunt - Nene Dorgeles (0 - 1)
  1. 48' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (2 - 1)
  2. 60' - Doelpunt strafschop - Tuur Dierckx (2 - 2)
  3. 61' - Verv. Jan Bernat door Lyle Foster
  4. 71' - Verv. Jannes van Hecke door Milan Robberechts
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 21/08/22 - 21:01
26'
Nene Dorgeles
0 - 1
26'
48'
Geoffry Hairemans
48'
2 - 1
60'
Tuur Dierckx
2 - 2
60'

KV Mechelen en Westerlo hebben het voetbalweekend neergelegd met een werkelijk geweldige pot voetbal. De Kemphanen leken na een dubbelslag van Tuur Dierckx op weg naar een knappe zege, maar in het slot draaide debutant Milan Robberechts de rollen zowaar nog helemaal om.

KV Mechelen - Westerlo in een notendop:

• Sleutelmoment: Twee keer twee dolle minuten in de tweede helft zorgden voor een spektakelrijke avond in Mechelen. Maar zelfs bij een 4-4 stand was het nog niet gedaan. Robberechts tikte de winnende treffer in minuut 85 voorbij Bolat.

• Man van de Match: Eervolle vermeldingen voor Hairemans en Dierckx, maar Robberechts gaat vanavond met de aandacht lopen. De 18-jarige debutant van Mechelen trok zijn ploeg over de streep met 2 goals in een waanzinnige voetbalavond.

• Statistiek: Promovendus Westerlo scoorde al 11 doelpunten in de Jupiler Pro League. Enkel KRC Genk doet beter dan de nieuwkomer met 15 stuks. Er zit muziek in de ploeg van Jonas De Roeck.

Droomdebuut in doldwaze pot voetbal

Minuut 60 tekende het begin van een knotsgekke pot voetbal in Mechelen. De thuisploeg voetbalde in een zetel na twee treffers van Hairemans, maar dat was buiten Tuur Dierckx gerekend.

De winger zette een - weliswaar lichte - penalty om. Ruim een minuut later krulde hij de bal enig mooi voorbij doelman Coucke. De bezoekers op voorsprong, KV Mechelen hielp nog een handje met geklungel achterin. Foster profiteerde en scoorde makkelijk de 2-4.

Maar toen moest het spektakelstuk nog losbreken. Rob Schoofs zorgde met een afgeweken knal voor de aansluiting, debutant Milan Robberechts voor de euforie in de Mechelse tribunes.

De 18-jarige invaller kopte enig mooi de gelijkmaker tegen de netten. Bij de winning goal kreeg hij hulp van een twijfelende Bolat, maar dat hield hem niet tegen om matchwinnaar te worden met zijn tweede treffer van de avond.

KV Mechelen is een chouchou en drie punten rijker na een heerlijk schouwspel. Een verdienstelijk en aanvallend Westerlo blijft achter met 6 op 15.

De Roeck: "Reageerden te emotioneel"

De Roeck (trainer Westerlo): "Dit is misschien het verschil tussen eerste en tweede klasse. We moeten op zo'n momenten minder risico's nemen en minder op emotie spelen als ploeg. Het is de verdienste van Mechelen dat ze bleven pushen. Het is zuur, want we verdienen vandaag meer, maar hier leert de jonge groep ook uit."

Seigers (Westerlo): "Het is gewoon klote. Als je 2-4 voor staat met nog 20 minuten te spelen, is het extra pijnlijk dat je het alsnog weggeeft. 5 tegendoelpunten is uiteraard te veel, maar Mechelen had ook het geluk mee en we scoorden er zelf 4."

22:53

Einde 5-4

Einde van een knotsgekke partij! Twee keer twee dolle minuten zorgden voor een doelpuntenfestival in Mechelen. Dierckx bracht zijn ploeg op voorsprong met 2 treffers, maar het was debutant Milan Robberechts die zich tot matchwinnaar kroonde. Zijn goals zorgde voor een 5-4 eindstand.

90+4'

Van Eenoo gelooft nog in een gelijkmaker. Eerst trapt hij naar doel, in de herneming vindt hij geen ploegmaat. Reynolds gaat te opzichtig neer en krijgt geen penalty.

90+1'

90'

4 minuten extra

Nog 4 minuten in de partij. Genoeg tijd voor nog een goaltje?

88'

Van 2-4 naar 5-4. Wie na deze wedstrijd nog beweert dat voetbal voorspelbaar is anno 2022, heeft ongelijk.

85'

Opnieuw Robberechts! 5-4

18 jaar, zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau en nu al dé avond van zijn leven. Milan Robberechts scoort opnieuw  bij zijn debuut. Sinan Bolat zag er niet goed uit.

85'

Malede onderneemt een schot aan de overkant. Zijn poging wijkt af en levert een hoekschop op.

83'

Vaesen stoomt door op de rechterflank. Na zijn lange rush probeert hij binnen het kader te trappen, maar zijn vizier staat niet op scherp door zijn enthousiasme.

80'

Coucke kan niet meer

Doelman Coucke laat de bank weten dat hij niet verder kan. Thoelen warmt zich op voor een invalbeurt.

78'
77'

Droomdebuut voor Robberechts! 4-4

Wat een voetbalavond in Mechelen! KV zet de scheve situatie helemaal recht in dolle minuten. Robberechts scoort een knappe kopbal bij zijn debuut. De thuisploeg leeft weer!

76'

Rob Schoofs met aansluitingstreffer! 3-4

Rob Schoofs blaast zijn ploeg nieuw leven in. Zijn schot wijkt af op Seigers. Sinan Bolat heeft geen verhaal tegen de boogbal. KV Mechelen heeft nog een kwartier om de scheve situatie om te zetten.

73'

KV Mechelen knoeit! 2-4

Drama bij KV Mechelen. Een lange bal van Sinan Bolat wordt ongelukkig richting eigen zestien gekopt. Vanlerberghe twijfelt om de bal weg te werken en talmt te lang. Foster ontfutselt hem het leer en knalt de 2-4 op het bord.

71'

Een dubbele wissel bij KV Mechelen. Iebe Swers en de jonge Milan Robberechts mogen inkomen, Van Hecke en Peyre gaan naar de kant.

69'

Malede incasseert een tik en gaat neer. Hier ziet Put - tot grote onvrede van het Mechelse publiek - geen overtreding in.

65'

Steven Defour veert recht van de bank en is ziedend op de scheids. Hij zag liever een strafschop voor Mechelen aan de overkant. Bert Put geeft de hulptrainer meteen rood.