3. 36' - Doelpunt - Marius Mouandilmadji (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 19/08/22 - 20:45
36'
Marius Mouandilmadji
0 - 2
36'

Seraing heeft haar eerste drie punten van het seizoen beet. Na een doelpuntrijke eerste helft, was de buit al binnen bij de rust. Een onmachtig Eupen kon geen mirakel meer verrichten en blijft zo hangen in de gevarenzone.

Eupen-Seraing in een notendop

• Sleutelmoment: Van de 36ste tot de 39ste minuut kan Eupen even niet meer mee. Seraing maakt in die korte tijd twee doelpunten, waarbij de Eupense verdediging er zeker niet goed uit zag.

• Man van de match: Antoine Bernier was met de assist voor de 0-2 en zelf met de goal voor de 0-3 cruciaal in de Luikse aanval en dirigent van de winst. In de tweede helft verdween hij wel uit de wedstrijd maar hij had zijn job al ruim gedaan. Konan N'Dri van Eupen krijgt wel een shout-out: zijn inzet en dribbels maakten van de tweede helft nog een leuk kijkstuk.

• Opvallend: Seraing scoorde tot voor deze wedstrijd nog maar één doelpunt dit seizoen. Gesproken van een verbetering.

Wedstrijd beslist in eerste helft

De wedstrijd was nog niet goed onderweg of scheidsrechter Arthur Denil moest, na VAR-consultatie, al naar de penaltystip wijzen. De bal raakte de hand van Charles-Cook in de zestien. Marius Mouandilmadji zette feilloos om.

Daarna leek het wachten op de reactie van Eupen, dat echter niks klaarspeelde. Aan de overkant werd de wedstrijd dan op enkele minuten beslist: uitblinker Bernier zette doelpuntenmaker Mouandilmadji op weg naar zijn tweede en maakte de wedstrijd even later zelf dood.

Bernd Storck probeerde het na de rust met vier nieuwe namen, waaronder N'Dri. Die zorgden voor dreiging én een doelpunt van Magnée, van net buiten de zestien. Een doelpunt van Konan N'Dri werd nog afgekeurd voor buitenspel maar echt vrezen voor de overwinning moesten de Metallos nooit.

Seraing is nog niet weg uit de gevarenzone maar mag positief naar boven kijken. Eupen had na een loodzware periode (Charleroi, Club, Genk en Antwerp) nood aan drie punten, dat het niet kreeg.

• Bernd Storck (Eupen): "Verdedigend was het niet goed vandaag. Als je de duels verliest, kan je de match niet winnen. De tweede en de derde goal staan we telkens man op man maar verliezen we toch. Het wordt een heel moeilijk seizoen, als je naar het klassement kijkt, maar we moeten in onszelf blijven geloven."

• José Jeunechamps (Seraing): "Dankzij ons heel snelle doelpunt kregen we zelfvertrouwen. Daarna zijn we het spel blijven spelen zoals we het afgesproken hadden, heel de match lang. Wanneer de mentaliteit er is, wanneer we de juiste offensieve loopacties maken en positief spel spelen, kan Seraing tegenstanders het moeilijk maken.

• Yentl Van Genechten (Eupen): "De nederlaag komt heel hard aan. Ze hebben snel zes-zeven kansen om te scoren en bij ons was de eerste helft helemaal niet goed genoeg, vooral vanachter dan. We hadden de voorbije weken veel laten zien maar van dat alles was vandaag niets meer te merken."

• Marius Mouandilmadji (Seraing): "Grote opluchting voor de groep, zeker na de 0 op 12. Deze punten zijn belangrijk voor ons. We hebben op training heel goed gewerkt en voelden dat het vandaag het moment was om de eerste drie punten te pakken, die ons kunnen lanceren in de competitie."

90+7'

We zijn klaar am Kehrweg! De Eupense remontada kwam er niet van in de tweede helft. Magnée kon nog een eerredder voorbij Dietsch knallen maar meer dan dat gaf Seraing niet prijs. Het pakt voor de eerste keer punten. Als STVV morgen geen punten pakt, is Seraing voor een week van de laatste plaats af.

90+2'

Stef Peeters loopt de bal over de achterlijn. De Eupense kapitein speelde een puike wedstrijd maar ook hij kan geen aansluitingstreffer forceren.

90+1'
90+1'

6 minuten erbij

Meer dan dat scheidt Seraing niet van de eerste overwinning van het seizoen. Kan Eupen er nog iets mee aanvangen?

90+1'

88'

Conceicao zet zich achter de bal maar ook deze keer kan zijn trap Moser niet bedreigen.

86'

Penalty 2 afgewend

Poaty kan voor Seraing uitbreken maar wordt door Deom tegen de grond gewerkt op de rand van de zestien. Denil oordeelt dat de fout binnen de grote backlijn gebeurde. Laforge ziet op zijn VAR-scherm het tegendeel en de bal wordt verplaatst.

82'

De tijd dringt

Alles samen heeft Eupen nog tien minuten om de situatie recht te zetten. Magee probeert nog eens maar Dietsch staat pal.

81'

Net wanneer we willen schrijven dat storm N'Dri lijkt te gaan liggen, knokt hij zich tussen drie Metallos de grote rechthoek in. Hij kan zelfs nog schieten, na een block hobbelt de bal in corner.

75'

Gevaarlijk moment voor doel: Sergio Conceicao, zoon van, mag zich achter een vrije trap net buiten de zestien zetten. De bal van Junior draait lekker maar zakt te laat.

71'

N'Dri scoort uit buitenspel

De gevaarlijkste man deze tweede helft blijft Konan N'Dri. Kapitein Peeters legt de bal heerlijk voor doel maar de invaller was te lang blijven hangen. De vlag gaat de lucht in: geen 2-3, het blijft N'Dri

67'

Bernier komt niet meer in het stuk voor

Piet Cosemans op Radio 1
60'

Eupen scoort tegen

Eupen is aan de comeback begonnen! Magnee krijgt een schietkans op de rand van het halve maantje en twijfelt niet. De linkerbenedenhoek van Dietsch' goal wordt gefusilleerd, de keeper is kansloos.

54'

Eupen boos

Opare gaat geblesseerd zitten maar Eupen speelt verder. Na een half minuutje rondspelen beslist Denil om de wedstrijd toch te onderbreken, tot grote onvrede van de thuisploeg.