Club Brugge moet knokken voor de drie punten tegen kranig KV Kortrijk, Lang mogelijk lang out

  1. 45+3' - Doelpunt - Bjorn Meijer (2 - 1)
  2. 33' - Doelpunt - Habib Guèye (1 - 1)
  3. 7' - Geel - Aleksandar Radovanovic
  4. 4' - Doelpunt - Ferrán Jutglà (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Felipe Avenatti
  2. 90+3' - Geel - Kamal Sowah
  3. 90+2' - Verv. Andreas Skov Olsen door Cisse Sandra
  4. 89' - Rood - Youssef Challouk
  5. 83' - Verv. Habib Keita door Alexandre de Bruyn
  6. 83' - Verv. Habib Guèye door Youssef Challouk
  7. 76' - Verv. Noa Lang door Cyle Larin
  8. 71' - Verv. Ferrán Jutglà door Noa Lang
  9. 71' - Verv. Denis Odoi door Lynnt Audoor
  10. 70' - Geel - Clinton Mata
  11. 65' - Geel - Denis Odoi
  12. 62' - Verv. David Henen door Dylan Mbayo
  13. 62' - Verv. Kevin Vandendriessche door Felipe Avenatti
  14. 53' - Geel - Kevin Vandendriessche
  4'goalFerrán Jutglà1 - 0
  33'goalHabib Guèye1 - 1
  45+3'goalBjorn Meijer2 - 1

  Club Brugge heeft de West-Vlaamse derby tegen KV Kortrijk winnend afgesloten. De landskampioen domineerde voor de rust, maar kwam erna toch een paar keer goed weg. Pas toen KV Kortrijk met z'n tienen viel, was het zegezeker. Noa Lang viel in, maar werd meteen weer gewisseld nadat hij zijn enkel verzwikte.

  Club Brugge - Kortrijk in een notendop:

  • Man van de match: De doelman van de verliezende ploeg als MVP aanduiden, wil wat zeggen. Marko Ilic was vandaag de enige op het veld die boven zichzelf uitsteeg. Hij verhinderde zware verliescijfers voor Kortrijk door een karrenvracht aan parades.
   
  • Sleutelmoment: Club degradeerde Ilic met 29 doelpogingen tot uitbater van een schietkraam, maar een doelpuntenkermis bleef uit. Net voor de rust viel de bal dan toch eens goed. Bjorn Meijer stuurde zijn team met een kopbal en een voorsprong de rust in.
   
  • Opvallend: Het slot van de wedstrijd stond in teken van 2 zeer korte invalbeurten. Noa Lang verzwikte bij zijn eerste actie zijn enkel, en moest meteen weer naar de kant. Bij Kortrijk kreeg invaller Youssef Challouk al na 5 minuten een rode kaart toen hij op de hakken van de doorgebroken Mata trapte.

  Transfersoaps en tegenvallende resultaten overschaduwden Jan Breydel in de eerste weken van het seizoen. Enkel vorig weekend - toen de landskampioen met 3-0 van OHL won - overtuigde Club echt tussen de lijnen.  De landskampioen stond vandaag voor de bevestiging tegen de buren van Kortrijk. 


  Er waren tijdens de week heel wat vraagtekens over de selectie van Club, maar Hoefkens kon gewoon dezelfde 11 namen op zijn blad zetten. Zo raakte Skov Olsen op tijd fit en had Hans Vanaken schijnbaar geen last van de Engelse variant van transferitis. 

   

  De supporters spraken hun draaischijf dan ook symbolisch aan met de tifo, "Bluvn Hans, ni goan."

  Wie je ook niet op snelheid mag laten goan is Ferran Jutgla. De aanvaller van Club ontfutselde na 3 minuten de bal van een wegglijdende Selemani en liet Jan Breydel al meteen ontploffen. Een flitsend begin van een wisselvallige namiddag voor de landskampioen. 


  De thuisploeg domineerde de eerste helft wel, maar liet zich op het half uur verrassen op de eerste en enige kans van Kortrijk. Club schoot nadien weer wakker en kon net voor de rust op voorsprong komen via een kopbal van Bjorn Meijer. 

   

  Opnieuw duwde Club niet door na de voorsprong. In de tweede helft maakte het zijn kansen zelf niet af en werd het enkele keren serieus opgeschrikt. Zo liet invaller Gueye de lat in de slotfase stevig trillen. 

   

  Echt overtuigen deed Club vandaag niet, maar het resultaat staat alvast. Werk gedaan. Al zag de thuisploeg Noa lang in het slot wel nog uitvallen met een blessure. Kortrijk blijft na een verdienstelijke tweede helft onderaan in het klassement bengelen.

  "Bitterzoet gevoel"

  Bjorn Meijer (Club Brugge): "Ik sta hier met een goed gevoel na de wedstrijd. Ik ben heel blij met mijn eerste doelpunt voor deze mooie club. Het is extra mooi dat we de drie punten pakken vandaag, want het was absoluut geen gemakkelijke wedstrijd. We begonnen goed, maar hebben in de tweede helft toch serieus moeten knokken."

   

  Hans Vanaken (Club Brugge): "We misten vandaag efficiëntie. We waren zeer sterk begonnen en hadden zomaar 4 of 5 doelpunten kunnen maken. Dan had Kortrijk nooit in de buurt kunnen komen van een punt. Dat was nu wel het geval. Ons spel was vandaag goed, maar we moeten werken aan ons scorend vermogen."

   

  Carl Hoefkens (Club Brugge): "We kregen het moeilijk omdat Kortrijk alles of niks ging spelen in de tweede helft. Ik vond dat we vandaag vooral verkeerde keuzes hebben gemaakt. Soms willen we iets te snel en aanvallend spelen, maar soms moet je ook veilig kunnen domineren. Daarnaast was ik wel zeer tevreden over het engagement van mijn spelers.

   

  Marko Ilic (Kortrijk): "Het is een bitterzoet gevoel. Ik speelde een goede partij, maar ik wil gewoon de drie punten. We maakten tot de laatste minuut kans om hier punten te pakken. We hadden ook geen geluk. Die bal op d e lat kan ook gewoon zomaar binnenvallen. Frustrerend."


  Kristof D'Haene (Kortrijk):
  "Onze tweede helft was goed. We hebben met veel lef gespeeld en hadden hier een ander resultaat kunnen neerzetten. We gaan hierop verder kunnen bouwen. We moeten durven voetballen. In de eerste helft deden we dat niet, in de tweede wel."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. EINDE. Het was geen gemakkelijke middag voor Club Brugge. Zeker in de tweede helft kon Kortrijk het vuur aan de schenen van de landskampioen leggen. Een volledige bevestiging was het niet, maar het resultaat staat alvast. .
  3. Gele kaart voor Felipe Avenatti van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 96
  4. Gele kaart voor Kamal Sowah van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  5. Rood? Geen rood? Rood! Nog zo'n korte invalbeurt. Youssef Challouk - die dit jaar overgekomen is van Deinze - trapt op de hakken van de doorgebroken Mata. De scheidsrechter is onverbiddelijk: rood! De VAR denkt er anders over, maar Boterberg blijft bij zijn stuk. . tweede helft, minuut 93.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Cisse Sandra erin, Andreas Skov Olsen eruit
  7. Rode kaart voor Youssef Challouk van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 87.
  9. tweede helft, minuut 87. De Bruyn en Challouk moeten een slotoffensief in elkaar proberen timmeren. Challouk werd voor de wedstrijd door velen geopperd als iemand voor de basiself, maar Belhocine gunt de man die uit 1B komt slechts een kwartiertje. .
  10. tweede helft, minuut 86.
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Alexandre de Bruyn erin, Habib Keita eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Youssef Challouk erin, Habib Guèye eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Club Brugge monopoliseert opnieuw de bal. Maar Kortrijk blijft op de counter loeren. De thuisploeg zal toch iets snediger moeten verdedigen om dit tot een goed einde te brengen. Het oogt allemaal wat laks. .
  14. Pats! Jan Breydel bibbert. Club heeft de grip op de wedstrijd een beetje verloren en wordt nu stevig gewaarschuwd door Gueye, die de lat met een harde knal laat trillen. . tweede helft, minuut 76.
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Club Brugge, Cyle Larin erin, Noa Lang eruit
  16. Geen al te Lang-e invalbeurt. Aj aj aj, Noa lang is juist ingevallen en laat zich meteen positief opmerken. De Nederlander rukt op langs zijn flank en kan de bal voorzetten, maar verzwikt daarbij zijn enkel. Pijnlijk. Wordt dit een heel korte invalbeurt voor Lang? Jawel, de dribbelkont moet vervangen worden . tweede helft, minuut 73.
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Club Brugge, Noa Lang erin, Ferrán Jutglà eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Club Brugge, Lynnt Audoor erin, Denis Odoi eruit
  19. tweede helft, minuut 71.
  20. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 70