Doelpuntenmachine Racing Genk dendert verder in Waregem

  1. 45' - Doelpunt - Bryan Heynen (1 - 3)
  2. 43' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 2)
  3. 27' - Geel - Borja Lopez
  4. 25' - Doelpunt - András Németh (0 - 2)
  5. 9' - Doelpunt strafschop - Bryan Heynen (0 - 1)
  1. 84' - Verv. Mike Trésor door Matias Alejandro Galarza
  2. 83' - Verv. Abdoulaye Sissako door Mamadou Sangaré
  3. 83' - Geel - Gerardo Arteaga
  4. 73' - Geel - Abdoulaye Sissako
  5. 73' - Verv. Patrik Hrošovský door Aziz Ouattara Mohammed
  6. 73' - Verv. András Németh door Paul Onuachu
  7. 66' - Verv. Bilal el Khannous door Nicolas Castro
  8. 66' - Verv. Jean-Luc Dompé door Stan Braem
  9. 66' - Verv. Alessandro Ciranni door Daniel Ramírez
  10. 65' - Geel - Nicolas Rommens
  11. 63' - Geel - Patrik Hrošovský
  12. 52' - Doelpunt - Daniel Muñoz (1 - 4)
  13. 48' - Geel - Moudou Tambedou
  9'penalty goalBryan Heynen0 - 1
  25'goalAndrás Németh0 - 2
  43'goalJelle Vossen1 - 2
  45'goalBryan Heynen1 - 3
  52'goalDaniel Muñoz1 - 4

  Alle bezoekende ploegen die zondag in actie kwamen in de Jupiler Pro League boekten een zege. Racing Genk sloot het weekend af met een klinkende zege tegen Zulte Waregem. Ook zonder Cyriel Dessers vond Genk vlot de weg naar doel en met 9 op 12 draaien de Limburgers bovenin mee. 

  Zulte Waregem - Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Via de onvermijdelijke Vossen scoort Zulte Waregem vlak voor de rust uit het niets de aansluitingstreffer. Hoop doet leven, althans voor een minuut, want Heynen scoort een zucht na de 1-2 al de 1-3. Een klap die Zulte Waregem niet meer teboven komt.
   
  • Man van de match: Met twee goals was aanvoerder Heynen van levensbelang voor zijn team, al was Mike Trésor dé grote man bij Genk. Bij momenten was de nummer 11 onnavolgbaar met zijn dribbels en scherpe voorzetten. Voor de eerste keer dit seizoen kon hij wel niet scoren en met slechts één assist zal de eergierige aanvaller niet helemaal tevreden zijn.
   
  • Statistiek: Genk is met voorsprong de best scorende ploeg in dit seizoensbegin. Na vier wedstrijden deden de Limburgers de netten al dertien keer trillen, vijf keer meer dan de tweede in dat klassement.

  Trésor en Heynen leiden Genk richting 2e plek

  Met een 6 op 9 en een vlot draaiende voorhoede kon Genk met vertrouwen afzakken naar de Gaverbeek. Met Zulte Waregem trof het wel een club waar na een grijs seizoen opnieuw een positieve wind waaide, na enkele hoopgevende prestaties.

   

  Maar nog voor de partij goed en wel begonnen was, schoot Essevee zichzelf al in de voet. Tambedou tikte Nemeth aan in de zestien, Visser was onverbiddelijk en wees na een VAR-interventie naar de stip. Een koud kunstje voor Heynen.

   

  Smaakmaker Trésor nam daarna zijn team op sleeptouw en luidde met een heerlijke actie een Genkse belegering in. Bossut hield Essevee enkele keren recht, maar moest zich bij de zoveelste poging gewonnen geven op een kopbal van Nemeth, de vervanger van de vertrokken Dessers.

   

  Zulte Waregem leek al in de touwen te hangen, maar prikte vlak voor rust wel raak bij zijn eerste mogelijkheid: Vossen schonk zijn team van dichtbij weer hoop. Een minuut later drukte Heynen die hoop eigenhandig de kop in met een knap doelpunt. Een uppercut voor de thuisploeg.

   

  Genk had niet veel meer nodig om de wedstrijd dood te maken en klaarde de klus vlak na de rust. Muñoz was zijn belager op een hoekschop te snel af en dook de 1-4 binnen. Genk kon de partij daarna op spaarstand afwerken. 

   

  Beide coaches maakten van de gelegenheid nog gebruik om wat nieuwkomers minuten te gunnen, maar zij konden niets meer aan de uitslag veranderen. Met een 9 op 9 springt een frivool Genk naast Anderlecht naar plek twee. 

  Heynen: "We spelen met revanchegevoelens na vorig seizoen"

  Aanvoerder Bryan Heynen, met twee doelpunten erg belangrijk voor zijn team, reageerde opgetogen na de partij. "We kwamen naar hier om punten te pakken, als je dat kan doen met een goede wedstrijd is dat nog beter."

   

  Heynen scoorde de belangrijke 1-3, een sleutelmoment in de partij. "Dat doelpunt viel op het juiste moment, vlak na de 1-2 van Zulte Waregem. Maar het hele team heeft het goed gedaan. Ook Nemeth heeft Dessers uitstekend vervangen, hij woog echt op de verdediging. Een pluim voor hem."


  Na het dramatische vorige seizoen draait Genk nu goed mee bovenin de stand. "We zijn met revanchegevoelens dit seizoen ingegaan, na vorig seizoen. Voorlopig loop het aardig. Er zijn door de nieuwe coach andere accenten gelegd, waardoor het beter loopt. Dat zien we allemaal op het veld."

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 57. Genk heeft geen kind aan Essevee en pakt 9 op 9. Racing Genk heeft vlot Zulte Waregem opzij gezet op weg naar een derde zege op rij. De Limburgers scoorden vier keer (dit seizoen al 13 keer in vier wedstrijden) en komen zo naast Anderlecht op plek twee. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. Sterke Vandevoordt. Via Braem kan Zulte Waregem diep in het slot nog twee keer dreigen, maar twee keer vindt de spits een uitstekende Vandevoordt op zijn weg.  . tweede helft, minuut 95.
  4. tweede helft, minuut 93. Paintsil kan nog eens uitrukken op rechts, maar na een scrimmage voor het doel van Bossut hobbelt de bal uiteindelijk via een Waregems been naast. .
  5. Muñoz op de paal. Op de vrijschop die volgt, raakt Muñoz nog de paal met een afgeweken trap. Voorlopig blijft de 1-4 op het bord. . tweede helft, minuut 88.
  6. tweede helft, minuut 85. Tsouka gaat hard in het duel met Paintsil. Daarna gaat de verdediger de Ghanees nog wat provoceren. Heynen ontmantelt het opstootje nog voor Paintsil kan rechtstaan. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Matias Alejandro Galarza erin, Mike Trésor eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Mamadou Sangaré erin, Abdoulaye Sissako eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Uitblinker Trésor mag gaan rusten. De aanvaller was alomtegenwoordig - soms wel wat egoïstisch - en stak er vandaag opnieuw bovenuit. Nieuwkomer Galarza mag nog wat minuten maken. .
  10. Gele kaart voor Gerardo Arteaga van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 79. Sissako maakt misbaar nadat hij een duwtje voelt in de zestien, maar Visser laat begaan. .
  12. tweede helft, minuut 78. Het is voor Zulte Waregem aftellen en snakken het einde. Tom Boudeweel op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 75. Onuachu mist opgelegde kans. De pas ingevallen Onuachu is nog niet helemaal wakker. Trésor zet de Nigeriaan helemaal alleen voor doel, maar de boomlange spits trapt zonder overtuiging naast. Twee seizoenen geleden pegelde hij deze met zijn ogen dicht binnen. .
  14. Gele kaart voor Abdoulaye Sissako van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 73
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KRC Genk, Aziz Ouattara Mohammed erin, Patrik Hrošovský eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KRC Genk, Paul Onuachu erin, András Németh eruit
  17. tweede helft, minuut 67. Leye voert een dubbele wissel door en brengt met Braem en Ramirez twee nieuwe jongens voor de voorhoede. Vrancken gunt de jonge El Khannous, vandaag opnieuw sterk, wat rust en laat aanwinst Castro opdraven. .
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KRC Genk, Nicolas Castro erin, Bilal el Khannous eruit
  19. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Zulte Waregem, Stan Braem erin, Jean-Luc Dompé eruit